Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jaylen Waddle

Sebesség, robbanékonyság, dinamizmus – három szó, ami tökéletesen illik Jaylen Waddle-re. De ez a három kifejezés nem írja le igazán jól, mennyire különleges játékos ő, mennyivel több, mint egy speedster, aki csak a sebességéből él. Waddle komplett csomag, akiért sorakozni fognak a kérők, hogy minél magasabban draftolhassák, mert olyan dolgokra képes, amik párjukat ritkítják. Nézzük is meg, hogy az említett három szón túl hogyan tudjuk őt megfelelően jellemezni!

Háttér

Waddle a houstoni Episcopal High School csapatában pallérozódott középiskolásként, elsősorban elkapó és visszahordó pozícióban, de az edzők igyekeztek kihasználni az atletikusságát és tehetségét, így rendre feltűnt a védelemben is, a defensive back sorból érkezve több nagy ütést is megfigyelhetünk azokon a videókon, amik egyes recruting oldalakon elérhetők. A szakma viszont nem ezt tartotta szem előtt, hanem az offense-ben nyújtott teljesítményét, végzős középiskolásként négycsillagos tehetségként, az ország ötödik legjobb elkapójaként tartották számon. Rengeteg powerhouse egyetem megkereste őt, sorban álltak a nagyobbnál nagyobb nevű toborzók, végül a 2018-as National Signing Dayen az Alabama Crimson Tide mellett köteleződött el. Így csatlakozott ahhoz a tehetséges elkapósorhoz, ami az elmúlt három évben sokakat ámulatba ejtett. Egyetemi karrierjét junior szezonjával zárta le, már a bajnoki döntőt előtt jelezte szándékát, hogy nem kíván a végzős évére visszatérni, jelentkezik a 2021-es NFL Draftra.

Erősségek

Sebesség

Világklasszis az a kategória, amibe Waddle sebessége tartozik, már 2018-ban, amikor freshmanként a pályára lépett, tudta mindenki, hogy a elképesztő robbanékonysággal és gyorsasággal van megáldva. Amikor megnézzük a róla készült felvételeket, elsőként tűnik fel, hogy milyen légiesen, könnyedén tud elindulni álló helyzetből, milyen gyorsan vált első, majd második sebességi fokozatba. Fontos kiemelni, hogy mind rövid, mind pedig hosszútávú sebessége egyaránt félelmetes, így kisebb, szűkebb területeken legalább annyira eredményes, mint akkor, mikor nincs más előtte, csak zöld gyep.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!