Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Justin Fields

Trevor Lawrence kétségtelenül az idei draft slágerjátékosa és talán egyértelműen egyetlen olyan irányító prospectje, akinél nincs nagy kétség, hogy franchise irányító lehet. Mögötte két quarterback harcol a „ki a második legjobb” címért és ahány szakértő, annyi vélemény a témában. Most nem igazságot akarunk tenni, hanem megmutatjuk nektek a nagyobb iskolából származó játékost, Justin Fieldset.

Hullámvasút

Fields karrierje hullámvasútszerű íveket ír le, hol kisebb, hol nagyobb völgyekkel és hegyekkel. Az egyetemre, mint az egyik legnagyobb tehetség került, mindössze Trevor Lawrence-t tartották nála is nagyobb reménységnek, de volt olyan vélemény is, hogy hasonlóan tehetséges, mint irányítótársa. Ennek megfelelően rengeteg megkeresést kapott az egyetemektől, de ő végül a Georgia Bulldogs csapatát választotta, ami később elhamarkodott lépésnek bizonyult.

Nem volt véletlen a döntése, mert a közelben nőtt fel, valamint a Georgia éppen az egyik virágzó korszakát élte, de volt mellette egy freshman irányító Jake Fromm személyében, aki nagydöntőbe vezette előző évben a csapatot. Bár Fields potenciálját már akkor is sokan látták, de végül az akkori főedző Kirby Smart inkább nem kockáztatott és azt az irányítót választotta kezdőbe, akit már ismert a csapat. Fields így a padon találta magát és csak egyszeri alkalmai voltak, hogy megmutassa tudását.

Második éve előtt így úgy döntött, hogy elhagyja az egyetemet és az Ohio State-re költözött, talán a legjobb pillanatban. Dwayne Haskins pont a profik közé került, Joe Burrow pedig az LSU-ra távozott, így minden adott volt Fields számára. Egyik nagy programból egy talán még nagyobba került, de nem nyomta agyon a teher. Már első szezonjában látszott, hogy Ryan Day rendszerében nagyon jól érzi magát, ugyanis az egyik legpontosabb irányító volt ebben az évben, az egyik legjobb TD/INT mutatót tudta felmutatni. Ha nincs a szenzációs LSU, élén Joe Burrow-val, akkor reális esélye lett volna a Heisman trófeára is. A playoffba simán jutottak be, de ott az addig karrierje során veretlen Lawrence vezette Clemson megállította őket.

Utolsó egyetemi évét tehát úgy kezdte meg, mint az egyik legnagyobb tehetség, de meg kell mutatnia, hogy fenn tudja tartani ezt a teljesítményt. Nos, Fields úgy kezdte a 2020-as évet, hogy nem csak azt mondhattuk, hogy fenntartja a formáját, de még szintet is lépett. Aztán a pandémia sújtotta év utolsó alapszakasz találkozóin visszaesett a teljesítménye és ez bőven ad okot a kritikákra. Végül többek között a NCAA commitie-nak is hála részt vehettek a playoffban. Ahol aztán lejátszott egy olyan mérkőzést, hogy pár napig még azt is lehetett hallani, hogy ő lesz az 1/1, ugyanis szinte hibátlanul játszott a Clemson ellen és visszaadták a kölcsönt Lawrencék-nek, így ők jutottak a döntőbe. Alabama ellen ahogy várni lehetett semmi esélyük sem volt és Fields is visszakerült újra a halandók közé.

Egyértelmű pozitívumok

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!