Connect with us

Prémium cikkek

Letolt gatyával – Bears FA kitekintő

A Bears 4 év után beletörődött, hogy elrontotta a 2017-es draftot. Az azt követő években mindent arra tettek fel, hogy egy versenyképes keretet építsenek ki, amíg olcsó az irányító poszt. 2021-re azonban eljutottunk oda, hogy a Trubisky projektnek vége, a keret kezd gyengülni, de nincs túl sok mozgástér a javulásra sem. 

A Bears a tipikus nem túl jó, de nem is rossz csapatok csapdájába esett. A keretet, különösen a védelmet összetették annyira a mögöttünk lévő években, hogy a csapat képtelen egy tisztességes földbe állásra, amivel megadná magának a lehetőséget egy korai pickre, ellenben a maximum átlagos irányító teljesítmény kevés a rájátszásban nem hogy több, de már csak egy meccs megnyeréséhez is. A Chicago itt áll a 2021-es offseason kezdetén letolt gatyával. Az irányító poszt megoldatlan, nincs megfelelő draft tőke, nincs pénz a sapka alatt, a tehetséges keret pedig csak öregszik és hullik szét.

A Bears egyetlen szerencséje, hogy 2021-ben van valami a levegőben, ami miatt eddig sose látott módon egyre másra szeretnének távozni a franchise irányítók a jelenlegi csapatuktól. Rövid távon a Bears akkor lehet sikeres, ha valamilyen blockbuster trade keretein belül meg tudná szerezni Deshaun Watson vagy Russell Wilson játékjogát. Egyben ez a legnagyobb esélye a Pace, Nagy duónak, hogy valahogy meg tudják menteni az állásukat. Chicagóban eredmény kell, méghozzá 2021-ben. Elérni persze nem lesz könnyű.

Játékosok, akiken spórolni lehet

A ligában sok csapat küszködik a fizetési sapkával 2021-ben. Azonban egészen unikális, hogy a Bears az egyetlen csapat ezek közül, ahol nincsen egyetlen egy megfizetett irányító sem. A jelenleg is a fizetési sapka fölött lévő csapatok közül egyedül Chicagóban nincs még csak 10 milliós szerződésű irányító sem. Sok dolog mellett ezt is fel lehet róni Ryan Pace general managernek, hogy tudott ennyire kiköltekezni, miközben az irányítókkal évek óta csak küszködik a csapat.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!