Connect with us

Draft

Pro Day összefoglaló Part 2

Folytatjuk a Pro Day figyelő sorozatunkat. Ezen a héten is születtek jó teljesítmények szép számmal.

Georgia

Az egyetem több magasabban jegyzett játékost is fog adni jövőre a profik közé, de inkább második napos játékosok lesznek mindannyian.

Azeez Ojulari (Edge)

Ojulari sokak szerint már így is a legtehetségesebb és legjobb felépítésű pass rusher volt sokak boardján, amit most a tesztek is bebizonyítottak. A karmérete a felső 80%-ban van a poszton, a karfesztávolsága pedig a felső 90%-ba tartozik az egde rusherek között. Emellett elég jó fizikumnak is örvend a képek alapján.

 

A pass rusher drillek alatt végig nyugodt és komfortos volt, a lábmunkáját többen dicsérték. Ezen kívül azt is megmutatta, hogy vissza tud lépni coverage-be is, ami az atletikussága alapján nem is meglepetés.

Értéke: növekedett

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Eric Stokes (CB)

Stokes korábban futott egy nem hivatalos 4.24-et, ami elképesztő időnek számít egy cornertől, most arra volt a többség kíváncsi, hogy valóban képes-e ennek a közelében lenni. Ha konkrétan 4.24 nem is lett meg újra, de a 4.28-as és 4.32-es ideje megmutatta, hogy a sebességével nem lesznek gondok a jövőben. Ellenben a kételyeket igazolta, ami a playmaking képességét illeti, a drillek során elejtett több labdát is, ami nem segít a megítélésén.

Értéke: stagnál

Tyson Campbell (CB)

Cornertársa Campbell szintén megmutatta, hogy miért tartották az egyik legsebesebb párosnak őket, szintén jó 40 yardos időt produkált, pedig ő még magasabb is, mint Stokes. Mindkét corner esetében azonban fontos kiemelni, de főleg Campbellnél hangsúlyos arról beszélni, hogy hiába a jó fizikai tulajdonságok, az ösztönök és labdakészség továbbra is kérdőjeles. Mindketten inkább emberezős sémában helyezkedhetnek el.

Értéke: stagnál

Ben Cleveland (OG)

A draft egyik legnagyobb sleeperének tartott támadófalember ugyan messze elmaradt fekvenyomásban az általa ígért 50 ismétléstől, de a 30 is elég mutatós szám. Ráadásul mellé megmutatta, hogy a nagy erő nem jelenti azt, hogy baj lenne az atletikus képességeivel, ugyanis 4.85-öt mutathat fel 40 yardon. Elég nyers játékos, de megvan benne az erő és az atletikusság is, hogy sok potenciált lássanak benne a csapatok. Főleg guardot játszott az egyetemen, de 5 éves karrierje alatt volt tackle is. Mindenképpen érdekes prospect lehet, aki a második napon elmehet.

Értéke: növekedett

Pittsburgh

Igazából nincs az egyetemnek kiemelkedő prospectje, de Rashan Weaver (Edge) lehet inkább egy érdekes, inkább harmadik napos tehetség. Egy 4.85-ös 40 yardot és elég sok közepes mérést tud felmutatni, így nem különösebben segített az értékén. Ráadásul az egész 2019-es szezont kiülte sérülés miatt. Igaz 2020-ban ebből nem sok látszott.

Értéke: stagnál

TCU

Nagyon furcsa az egyetem játékoskínálata, mert mindössze két safetyt tud érdemben felmutatni, de ez a két safety az első kettő is lehet akár a boardokon.

 

Trevon Moehrig (S)

A class messze legjobb játékosának tartják a poszton, aki rohamosan jött felfele a listákon és jelenleg az első kör második felébe várják. A kiváló méretekkel megáldott free safety egy 4.5-es 40 yardot produkált, mellette a távolugrása is jól, de nem kiemelkedően sikerült. A legnagyobb erényének az ösztöneit és a labdaérzékét tartják, ami a drillek alatt kevésbé megmutatható, de nem keltett senkiben felesleges kételyeket. Jól mozgott, de semmi különleges.

Értéke: stagnál

Ar’Darius Washington (S)

Társa szintén egy intelligens játékos, akinek a méreteivel vannak fenntartások és a mérések alapján a 176 centiméter és 80 kilogramm tényleg nem egy félelmetes termetet mutat.

Értéke: stagnál

Auburn

Elsőkörös tehetségekkel az Auburn napján nem találkozhattunk, de két kisebb sleeper elkapót láthattunk.

 

Anthony Schwartz (WR)

Schwartz sebességét eddig is az egyik legnagyobb erénynek gondolták a hátsóbb körökben, ami be is bizonyosodott. 40 yardon repesztett is egy 4.26 másodpercet, ami jól megmutatja, hogy a class egyik leggyorsabb játékosáról van szó. Ellenben a többi drillen nem igazán emelkedett ki, azt pedig eddig is tudtuk, hogy őrült sebességre képes.

Értéke: stagnál

Seth Williams (WR)

Williams teljesen más adottságokkal és képességekkel megáldott elkapó. 193 centimétert mértek nála és tipikusan X elkapó képességekkel rendelkezik. Nem túl fejlett route runner és nem is különösebben kiemelkedő kezei vannak, így inkább harmadik napos tehetség.

Értéke: stagnál

A Stanford napjáról igazából senki nem emelhető ki, de Davis Millsről azért pár szóban emlékezzünk meg. A hátsó körökbe várt irányító elég jó időt futott 40 yardon (4.58) és elég masszív irányítóméretekkel rendelkezik. Hiába azonban a jó adottságok és az elméletben jó tehetség, ha a pályán elég lassúnak tartják az olvasását és nem is a legjobb döntéshozó.

Alabama

Természetesen a legtöbben az Alabama Pro Dayére voltak kíváncsiak, még úgy is, hogy sok első körbe várt tehetség (Harris, Smith, Dickerson) nem vett részt a gyakorlatokon.

Mac Jones (QB)

Jó, de nem kitűnő napot tudhat maga mögött az egyetem volt irányítója. Néhány dobása pontatlanra sikerült, az atletikusságot mérő gyakorlatoknál pedig a vártaknak megfelelően nem volt túlságosan meggyőző. Jones számára egy ilyen nap nem éppen főnyeremény, mert pont olyan dolgokban kell megmutatni magát, amiben kevésbé jó, ellenben hogy milyen okosan dönt, milyen gyorsan megy végig az olvasási folyamaton vagy kezeli jól a nyomást, nem kerülnek központi szerepbe.

Értéke: stagnál

 

Devonta Smith WR)

Smith-ről már korábban tudtuk, hogy nem vesz részt a gyakorlatokban, de azért egy meglepetés kiderült róla a napokban. Ugyanis ő maga lengette be, hogy mindössze 77 kg-ot nyom jelenleg, ami 1999 óta a második legkevesebb egy elkapótól. Egy elsőszámú elkapótól ez iszonyúan kevés és érdekes, hogy ezt be merte vállalni.

Értéke: stagnál

Patrick Surtain II (CB)

A nap legnagyobb nyertese talán Surtain volt, aki kimondottan jól szerepelt. A legnagyobb félelem vele kapcsolatban, hogy a sebessége nincs meg az elit szinthez, de erre most egy 4.42-es 40 yarddal felelt. Ezen kívül az összes többi teszten kimondottan jól szerepelt. Ha nem is sikerült elhallgattatni minden kritikust, arra azért jó volt, hogy kevésbé lehessen hallani a negatív hangokat ebben a tekintetben sem. Egyelőre úgy néz ki egyre biztosabb, hogy top2 corner (a legjobb?) és top12 választás lesz.

Értéke: növekedett

Alex Leatherwood (OL)

Leatherwood megítélése elég vegyes. A méreteit illetően megerősödtek az eddigi tapasztaltok, hogy rövidebb és kisebb mint egy profi tackle, ellenben mozgékonyabb volt mint sokan előzetesen gondoltál róla. Az offensive tackle-ök között a RAS értéke 9.86 a lehetséges 10-ből. Nem rossz egy második kör elejébe várt támadófalembertől.

Értéke: stagnál

USC

Alijah Vera-Tucker (OL)

Vera-Tacker az egyik legforróbb név a piacon. Az USC támadófalembere az első két évében guard volt, majd utolsó évében a szélen is kipróbálta magát és nem vallott szégyent. Az NFL csapatok pedig szeretik a sokoldalú prospecteket. A Pro Dayen a méreteivel kapcsolatban egyértelműen eldőlt, hogy guardban lenne a megfelelő helye, ellenben ott egy nagyon atletikus, mozgékony játékos lehet.

Értéke: stagnál

Amon-Ra St. Brown (WR)

St. Brown borzasztó évet tudhat maga mögött, így kellett neki egy jó Pro Day, hogy kicsit tornásszon az értékén. Ez végül nagyjából meg is történt, ugyanis 4.51-es 40 yardja gyorsabb, mint előzetesen várni lehetett és a 20 kinyomás a fekvenyomón is pozitív. Ettől függetlenül a tape-ek nagyon nem mutatnak jól és a sok jó elkapó mellett aligha tud magasra kapaszkodni.

Értéke: növekedett

Purdue

Rondale Moore (WR)

Moore-ral kapcsolatban eddig is tudtuk, hogy egy svájci bicska lehet majd, aki sebességével és atletikus képességeivel támogathat egy támadósort, ha nem is igazi elkapóként. Most ezt bizonyította egy 110 cm-es magasugrással és 4.28-as 40 yarddal. Az kétségtelen, hogy a dinamizmus meglesz a játékában, de a route running és a méretek nem jelentenek majd gondot?

Értéke: növekedett

South Carolina

Jaycee Horn (CB)

Horn a két nagy CB név árnyékában készülődik a draftra, de most nagyon megvillantotta magát a Pro Dayen. Ahogy a facebookunra kitettük, az altetikusságot mérő RAS mutató 10-es skálán mér, Hornnak sikerült egy elég impozáns 10.00-t elérnie. Ezzel nem csak megerősítette a helyét az első körben, de könnyen lehet hogy előzni is fog a boardokon.

Értéke: növekedett

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!