Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Caleb Farley

Az idei class egyik legtehetségesebb cornere a Virginia Techről Caleb Farley. Tökéletes felépítés, remek atletikusság, igazi labdavadász mentalitás. Hatalmas potenciálja ellenére azonban egészségügyi problémái miatt szinte biztosan nem az elsőnek kiválasztott lesz a poszton, sőt még arra is van némi esély, hogy az első körből is ki fog csúszni.

Farley 4 csillagos tehetségként csatlakozott a Virginia Tech csapatához, azonban nem mint cornerback, hanem mint elkapó, a középiskolában ráadásul még irányítót játszott. Természetesen nem klasszikus zseb, hanem dual-thread quaterback volt, a futott yardjainak száma közel megegyezett a passzoltakéval. Az egyetemre érkezve sem tervezte, hogy a védő oldalon fog játszani. Egy modern támadósor yard after the catch játékosa szeretett volna lenni, azonban kiderült, hogy sokkal jobb érzéke van az elkapók elleni játékban.

Corner poszton prototípus felépítéssel rendelkezik, a sebessége az egyik legjobb. Nemcsak egyenes vonalban, de irányváltások esetén is. Elkapó múltja révén pedig kevés veszélyesebb játékos van nála a labdára. Mindezeket egybevéve Farley nagyjából a top 10-14 legtehetségesebb játékosok között van az idei játékosbörzén. Ami miatt azonban még az első körös kiléte sem biztos, az az aggodalmakkal teli sérülésmúltja. 2017-ben ACL szakadást szenvedett (érdekesség, hogy még mint elkapó), egy 2019-es hátsérülése miatt pedig még most márciusban is meg kellett műteni. Bár bíztató hírek érkeztek a hátáról, nemcsak a Pro Dayen nem tudta megmutatni magát, de kérdéses a felépülése a training campre is.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!