Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Rashod Bateman

Amióta P.J. Fleck átvette az irányítást, elég szép számban gyűlnek az NFL ready játékosok a Minnesota Egyetemről – az első körben azonban 2006 óta senki nem került be a profik vérkeringésébe. Ezt a hosszú aszályt szakíthatja meg Rashod Bateman, aki kisebb hibái ellenére is a jövő meghatározó X elkapója lehet.

Bateman már az egyetemet megelőzően is tehetséges sportoló és jó képességekkel megáldott amerikai futball játékos volt. A középiskolájának ő lett a legtöbb elkapással, elkapott yarddal és elkapott touchdownnal rendelkező játékosa is, de a futball mellett kosárlabdában is jeleskedett. Voltak is ajánlatai egyetemekről kosárösztöndíjjal kapcsolatban, ő azonban az amerikai futball mellett döntött. Négycsillagos tehetségként voltak szép számmal kérői, ezért is volt kisebb meglepetés, hogy ő a viszonylag kisebb nevű Minnesotát választotta új otthonául.

Ennek egyértelmű hátrányai mellett voltak előnyei is. Mivel nem volt az egyetem tele tehetséges elkapókkal, már az első évében több mint 600 snapet játszott, 700 elkapott yard fölé ment és volt 6 touchdown elkapása is. Igazán viszont a második, sophomore évében lett szupersztár, amikor Tyler Johnson párjaként az egyik legjobb elkapópárost alkották. Ekkor 1219 yardot és 12 TD-t szorgoskodott össze és az NCAA egyik top elkapójává nőtte ki magát. Ekkor jött azonban a pandémia és utolsó évében először az opt-outot választotta, majd mégis csatlakozott a csapatához, de miután kevésbé tűnt sikeresnek az év mind a csapat, mind az ő szempontjából, végül mégis kiülte az utolsó mérkőzéseket.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!