Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Mac Jones

Az idei irányítóprospectek között van egy olyan, akinek szinte csodásabb idénye volt 2020-ban, mint egy évvel korábban Joe Burrow-nak és ugyanolyan tükörsimán nyert bajnokságot a csapatával, mint a korábbi 1/1-es. Ezek ellenére mégsem beszél róla senki úgy, mint top5-ös pickről, sőt a legtöbb irányítórangsorban inkább 4. vagy 5. helyen merül fel a neve. Ő Mac Jones, az Alabama karmestere. Nézzük meg, hogy a rekorddöntögető év után jogos-e, hogy ennyire hátra szorult.

Jones floridai születésű és igazi sportcsaládból származik. Volt a rokonságában futballista, teniszező és természetesen amerikai focista is. Nem csoda, hogy a kis Jones hamar szerelembe esett a játékkal. A tudása azonban nem volt annyira egyedülálló, mint sok idei prospectnek, csak háromcsillagos tehetségnek tartották. Igaz mindezek ellenére több kérője is akadt az egyetemek közül. Először a Kentuckyt választotta, de aztán végül az Alabamánál kötött ki.

Nagy egyetem révén nem számíthatott arra, hogy már idejekorán sok lehetőséget kap és ennek rendje szerint az első évében mindössze 13 passzkísérlete akadt. A következő évben aztán már Tua mögé szorult a depth charton és csak a Miami mostani irányítójának a sérülése miatt tudott beállni. Ezt a három mérkőzést azonban kihasználta és több mint 1500 yardot passzolt közel 70%-os pontosság mellett.

Ez még édeskevés lett volna a sikerhez, de aztán a 2020-as esztendőben megkapta a kezdő pálcát és valósággal lubickolt a támadósorban. Végül közel 4500 yard és 41 touchdown állt a neve mellett mindössze 4 interception kíséretében, de ami még fontosabb, hogy bajnoki címig vezette a csapatát.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!