Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Micah Parsons

A linebacker pozíció értéke az elmúlt években igencsak megkopott és ezen nagyon nem segített, hogy az elmúlt évek top linebacker prospectjei rendre megbuktak vagy messze nem tudtak olyan meghatározóak lenni, mint azt prognosztizálták az előrejelzések. Mindezek ellenére idén is több LB-t jósolnak az első körbe, sőt minden figyelmeztető jel ellenére van egy, aki még annak ellenére is top15 picknek tűnik, hogy a 2020-as évet még ki is hagyta.

Micah Parsons az idény előtt még top5 választásnak volt kikiáltva, amin aztán az opt-out és az off field dolgok nem segítettek, de az első kör első feléből még jelen állapotok szerint sem csúszott ki. Tényleg megérdemli a hype-ot ez a srác vagy megint csak a sajtó szokásos hangzavarát halljuk, amit aztán egy szerencsétlen csapat be is nyal?

Mielőtt megnéznénk milyen skillsettel rendelkezik, kicsit nézzük meg, mi határozta meg Parsons múltját. A fiatal játékos az egyetem előtt még birkózóként próbált szerencsét, ahol főleg testfelépítésének köszönhetően igencsak sikeres volt. Ezek ellenére is footballra váltott és a linebacker poszt mellett edge rusherként próbált szerencsét, de a támadóoldalon is megfordult. A váltást abszolút nem bánta meg, már fiatalon is hatalmas tehetségként volt kezelve, kapkodtak utána az egyetemek, akik közül ő a Penn State-et választotta.

Itt már csak a védőoldalra koncentrált, de itt továbbra is több poszton megfordult. a 2019-es szezonja olyan jól sikerült, mint talán egyetlen linebacker prospectnek sem az elmúlt 10 évben, így a 2020-as szezon előtt sokan top5, de talán top3 prospecként kezelték. Aztán a tavalyi évben a kiülést választotta, ami nem biztos, hogy jó döntésnek bizonyult, de a Penn State szezonját elnézve lehet nem bánta meg.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!