Connect with us

Prémium cikkek

A pénz nem akadály, mert nem adunk! – Colts FA-értékelő

Chris Ballard kivárásra játszik. Nem számít, hogy a legtöbb vagy a legkevesebb pénz az övé az adott ligaév kezdetén, ez vált be neki. Ez egy csodálatos módszer rá, hogy ne égesse be magát rossz szerződéseket kötve, abban viszont meggátolja a csapatát, hogy nagyot szakítson az átigazolási piacon.

A 2021-es évben minden adott lett volna rá, hogy a Colts lerabolja a piacot, hiszen a rendelkezésre álló tőke az egyik legmagasabb volt a ligában. Indianapolisban nem részegültek ebbe bele, és maradtak a korábbi taktikánál. A szokásos, évi maximum 1 db nagy dobást megtették a Wentz-csere képében, és a várakozásokkal ellentétben ennyiben ki is merült a nagy átalakítások sora. Carson Wentz újjáépítését a helyi erőkkel tervezik, nem hoztak köré további húzójátékosokat. Más kérdés, hogy ez mennyire volt tudatos döntés vagy egyszerű kényszerpálya, elvégre senkit sem lehet kötelezni rá, hogy aláírjon, jobb anyagi feltételek ide vagy oda.

Aki menne, menjen, aki maradna, maradjon!

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Azt már lehetett tudni a piacnyitás előtt, hogy visszavonul Castonzo és Rivers, a támadósor két alappillére. A többi lejáró szerződésű colt nem képviselt pótolhatatlan minőséget. Autry, Walker és Brissett új állomáshelyén talán több játéklehetőségben és/vagy pénzben reménykedik, egyikőjük távozása sem fáj. Justin Houstonnak még nincs új csapata, visszaigazolása sem kizárt, de a kora miatt bármi lesz a sorsa, meg lehet majd indokolni a döntést.

Hárman kaptak új szerződést a lejáró szerződésű csikók közül. Marlon Mack zavar a legkevesebb vizet. A nyitómeccsen Achillesét szakító futónak nem lesz könnyű elég számú labdát biztosítani Jonathan Taylor középpontba állítása után, de lehet, hogy két extra forró kéz egy-egy meccsen majd jól jön, ha a többi tailbacknek nem megy annyira a játék. A minimumhoz közelítő szerződése miatt senki sem sajnálja tőle a lehetőséget.

Ugyanez igaz T.Y. Hilton 10 milliójára is. A legrégebbi Colts játékosról megoszlanak a vélemények, hogy várható-e még tőle kiemelkedő év, de az a legkevesebb, hogy kipróbálják, hogy miképp megy az összejátszás Wentz-cel. Nem rossz eredmény, hogy rábírták a maradásra. Az idei száraz WR-piacon felkapja a fejét az ember egy nyolcszámjegyű fizetésre, de Indianában belefér, főleg egy közönségkedvenc számlájára küldve.

Előzetesen Xavier Rhodes megtartása tűnt a legnagyobb kihívásnak. A nyáron 31. évét betöltő cornerback megtehette volna, hogy egy utolsó, hosszú szerződést keres magának, de végül beérte az újabb egy éves megállapodással, amivel a csapat is jól járt. Nem keletkezett újabb hiányposzt, nem kell variálni a felálláson és lehet bizakodni, hogy Rhodes legalább megismétli az előző idényben látottakat.

Azért is jó, hogy nem kötött le hosszabb távú kontraktusokat a gárda, mert 2021 nem titkoltan arról szól, hogy kiderüljön, hogy Wentz-e a megoldás. Ez egy próbaév. Amennyiben nem javul, akkor az újra felszabaduló tőkével 2022-ben könnyebb lesz újrakezdeni, ha viszont beválik, akkor könnyebb szívvel köthetnek magukhoz hosszabb távra kulcsembereket más posztokon. Szóval most várunk, mint Ballard szokott a piac elején.

Erősödjünk azzal, hogy az új emberek nem állnak be!

Azért azt nem úszta meg a türelmes GM, hogy a támadófallal valamit kezdjen. Távolról sem mondható álomszerűnek, ahogy a Chargers-től Sam Tevi, a Finstől Julién Davenport csatlakozott az egylethez. Bárki áll oda Castonzo helyére, nem csak a visszaesés a garantált, hanem az is, hogy a liga tetejéről az aljába zuhan az LT-játék. A sötét jövőkép akkor változott meg, amikor aláírt Chris Reed, a Panthers tavalyi kezdő guardja.

Bővíti a merítési lehetőséget, hogy egy azonnal bevethető OG a keretben van, hiszen ezzel még könnyebb elhinni a teóriát, hogy Quenton Nelson kikerülhet a fal szélére. A világéletében guardot játszó Nelsontól nagyon nehezet kérne ebben az esetben az edzői stáb, de még így is talán ez a legjobb esély a sikerre. Tekintve, hogy ez egy olyan csapat, ahol egy korábbi egyetemista guard az RT (Braden Smith), biztos, hogy komolyan átrágják a témát.

Nem példa nélküli az ilyen átállás; az etalonnak számító Andrew Whitworth is guardnak indult, három idény után mozgatta ki Marvin Lewis a szélre. Zack Martin All-Pro guardként került tavaly muszájból ki RT posztra és volt sokkal jobb, mint a hivatásos, de beugró tackle ifjoncok.

Nyilván kockázatos egy ligaelit guardot elvinni a helyéről, de ha nem működik, vissza lehet állítani, és akkor eljöhet Tevi ideje, bármennyire is rosszul hangzik. Padra elvileg a rutinos OL-igazolás nagy fegyvertény, de igazából a gyengén teljesítő OLineman igazolás nem az. Hiába a rutin, Tevi vagy Davenport munkáját bármelyik rookie le tudta volna másolni, nem véletlen engedték őket el. Az lesz a bajos, ha nem javul a teljesítmény, és kezdőként kalkulálnak vele (velük), az egész Nelson-teória pedig csak az én fejemben élt.

Ennyi volt a Colts felhozatala, a 2. legtöbb elkölthető pénzmennyiség tulajdonosainak munkája. Pár veterán OT kinn van még a piacon, de a névsor alapján meglepne, ha tárgyalnának velük. Bíznak Teviben, meg a scoutokban, akik összedraftolnak egy jó keretet Reich edzőnek, ő meg majd kisimítja Wentz problémáit. Ez a terv. Nem kérnek a mestertől könnyűt. Osztályzat: C-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!