Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Trevon Moehrig

Kevés első körös prospect érkezett safety posztról az utóbbi időben és a poszt kettős megítélése miatt nehéz a helyzete az egyetemről kikerülő játékosoknak. Idén is mindössze egy safetyről beszél mindenki, hogy kimagaslik a classból és ennek megfelelően ő az első napos beszélgetésekben is előkelő helyet foglal el. Trevon Moehrig megbecsülése elég magasan szárnyal jelenleg, de vajon tényleg érdemes egy kicsit leértékelődött posztra megkockáztatni?

Már az egyetemre is négycsillagos tehetségként érkezett és ennek megfelelően több helyről is érkezett megkeresése. Nem a legnagyobb helyek közül válogatott, de azért előkelő iskolák versengtek érte, ő pedig végül a TCU-t választotta.

Erősségek

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Rögtön érdemes a felépítésével kezdeni. Kiváló méretei vannak, ami nem azt jelenti, hogy egy hatalmas monstrum vagy izomkolosszus, de 188 centiméter magas és nagyon rugalmas, izmos testfelépítése van. Első ránézésre is látszik, hogy nagyon könnyedén és gyorsan mozoghat, valamint hogy oda fog érni a távolabbi labdákhoz is.

Ebből következik, hogy képes nagyobb területet bejátszani. Megoszlanak a vélemények, hogy tisztán single high safetyként mennyire állná meg a helyét, de szerintem valótlan lenne azt mondani, hogy rossz a range-e, ennek ellenére hiba lenne egy ilyen szerepkörbe belekényszeríteni. Magasságához képest gyorsléptű. Kisebb területen nagyon jó a sebessége. A magasságának hála messzebbről is oda tud „repülni” az elkapási pontra. Nehéz olyan játékot hívni, ahova fizikailag biztos nem képes odaérni.

A legkiemelkedőbb tulajdonsága viszont egészen biztos a labdaérzék. 2019-ben 12 darab, 2020-ban pedig 8 darab leütött labdája volt, amivel mindkét évben az első volt a safetyk között, de a cornerekkel számolva is top3 mindkettő esztendőben. Jól érzi az elkapási pontokat. Odapiszkál, odanyúl, minden erejével akadályozza az elkapást. Igazi playmaker, aki sokszor a legfontosabb pillanatokban tud megvillanni.

Rugalmas a csípője, így gyorsan fordul kis területen. Nem véletlen, hogy slot elkapók ellen is eredményes. Kevés felesleges mozdulata van. Igazi ragadózónak tűnik a snap előtt és után is.

Elsősorban talán a boxhoz közelebb tolva találhatjuk meg a helyét, de a TCU használta rengeteg felállásban és szerepkörben. A deep safetynél például több playt töltött slot cornerként vagy linebackerként is. Munkáját minősíti, hogy tavaly mindössze egyetlen touchdownt engedett saját őrizetében. Megvan a gyorsasága és a termete is, hogy akár tight endeket, akár running backeket őrizhessen.

 

Itt szintén meg lehet említeni, hogy a boxban is nagyon sokat tűnt fel. Feltolt játékosként is abszolút megállja a helyét. Nem egy finomkodó típus. Könnyen oszt ki hatalmas ütéseket is. Képes akár hybrid linebackerként is játszani. Szintén az ereje is megvan, hogy itt is tudjon érvényesülni.

 

Mivel jól érzi magát a boxban ezért futás ellen is kijönnek az erősségei. Gyorsan ismeri fel a blokkolási sémákat és berepül a lyukakon, hogy szerelést hajtson végre. Jól lát a tömegben, így kevesebb missed tackle várható tőle, mint egy átlagos safetytől.

Az fentiekhez pedig mind-mind kapcsolódik, hogy nagyon jó ösztönei vannak. Ezért tud free safetyként odaérni mindenhova, ezért tud linebacker poszton felismerni lyukfelelősségeket és ezért tud őrizni bonyolultabb útvonalakon elkapókat is. Nézi az irányító szemét, sok offense sémát felismer, egy komplett vezér a pálya hátsó részén. Sokat kommunikál a többiekkel, áthív játékokat akár, ha optimálisnak érzi. Gyorsan dönt, ha felismer egy mintát és agresszívan támadja, amit érez.

Több sémában is komfortosan mozog, a legjobb a Cover 1 vagy Cover 3 lehet számára, de nem fog elveszni egy emberezős vagy zónázós témában sem.

Negatívumok

Az egyensúlyát említik sokan, mint az egyik leggyengébb pontja. Ez főleg szereléseknél jön ki. Igazi hit or miss játékos, aki vállal előre próbál szerelni és ha elméri a célzást, akkor annak egy nagy hiba a vége. Szintén problémai akadhatnak, amikor blokkokról kell lejönnie. El tudják mozdítani az egyensúlyi helyzetéből és ekkor már nehezen nyeri vissza az irányítást.

A hosszú távú sebességével kapcsolatban vannak félelmek. Bár a Pro Dayén nem szerepelt rosszul, lehet találni olyan játékokat a karrierje során, ahol nagy térben nem éri utol az emberét.

Konklúzió

Összeségében Moehrig pont egy olyan safety prototípus, aki sokat ér mostanság a csapatoknak. De ez csak akkor igaz, ha a potenciáljának a teljes skáláját fel tudja mutatni a profik között is. Nagyon sokoldalú játékos, kicsit igazságtalan a safety besorolás vele szemben, mert igazi játékszer a védelem hátsó tengelyében. De nem úgy, ahogy tavaly Simmons emlegettük, neki azért sokkal letisztultabb szerepei vannak, mindössze sokoldalú. Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy azért ő is akkor jár jól, ha egy jobb védelmi koordinátor kezei közé kerül, aki tud az erősségeire építeni és nem konzervatívan gondolkozik vele kapcsolatban.

A poszt rossz megítéléséhez képest is elég magasan van az értéke, főleg mert a területén messze kimagaslik. Az első kör második felének már az elején akár elkelhet. Sok csapatnál el tudjuk képzelni, a Raiders, a Jaguars, a Ravens vagy akár a Titans is viheti. Az első pályára lépésétől kezdve kezdő lesz és hatalmas vezér a pályán.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!