Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Travis Etienne

Az elmúlt évek draftjai és idényei egyre nagyobb mértékben bizonyították, hogy a magasan draftolt running backek nem feltétlenül szolgálták meg azt az értéket, amit a draft napján gondoltak a csapatok. A tavalyi börzén már éppen, hogy csak becsúszott egy futó az első körbe és ez idén sem lesz máshogy. Ha valakinek azonban van némi esélye, hogy az első napra verekedje magát, az Travis Etienne, a Clemson volt kiválósága (és Najee Harris, róla jövő héten írunk).

Etienne a középiskola alatt már nagy tehetség volt, a sebességével kapcsolatban nem lehettek kérdések, a 4.43-as 40 yard nagyon jól mutatott fiatalként is. Ennek megfelelően négy csillagos tehetségként volt elkönyvelve és a legtöbb nagy egyetem szívesen látta volna soraiban. Köztük volt a szülőhazájához közel eső LSU Tigers is, de ő mégis a bajnoki címvédő Clemsont választotta.

Már az első idényétől kezdve rengeteg lehetőséget kapott, ennek pedig az lett az eredménye, hogy végül az ACC legtöbb futott yardot elérő játékosaként hagyja ott az egyetemet. Fokozatosan kapott egyre nagyobb terhelést, de ezzel párhuzamosan alakult át a játéka is. Utolsó évében például messze kevesebb yardot tett meg a földön, mint az előtte lévő két évben, de cserébe a levegőben sokkal többet használták. Kijöhetett volna már a tavalyi draftra is, ahol sokan az első körbe várták, de ő inkább maradt még egy évet, aminek elég vegyes megítélése lett.

Erősségek

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!