Connect with us

Hír

A Falcons még mindig el akarja cserélni Julio Jonest

Julio Jones “elérhetősége” már tudott volt a csapatok számára azóta, hogy Terry Fontenot general manager átvette a franchise irányítását, és Jeff Schultz (TheAthletic) információi szerint ez továbbra is így van, el akarják cserélni az elkapót. Ez nem jelenti, hogy 100 százalékban meg fog történni a csere, vagy hogy a csapat nem hinne a veterán játékos képességeiben, egyszerűen olyan pénzügyi problémákkal küzd a gárda, hogy ezt tartják a legésszerűbb megoldásnak.

Fontenot rengeteg lépéssel igyekezett könnyíteni a fizetési sapka problémáin, átalakított elég sok szerződést (Matt Ryan, Jake Matthews, Deion Jones, Tyeler Davison), rávette Dante Fowlert a fizetéscsökkentésre és kivágott több veteránt, akik túl sokat kerestek. Állítólag Matt Ryan szerződését sem akarták átalakítani, de egyszerűen nem volt más járható út. Azonban mindezek után is úgy áll a csapat, hogy jelenleg 400-600 ezer dollár közti helye van a fizetési plafon alatt (előbbi az NFLPA, utóbbi az overthecap.com számítása), ellenben nagyjából $7 millióra lenne szüksége a Falconsnak, hogy az újoncait leigazolja.

Fontenot-ék nem fognak kivágni használható játékosokat, hogy ezt megoldják, így igazából két opció van: Grady Jarretten és Julio Joneson lehet spórolni. A védőfalembert mindenképp megtartaná a gárda, így nála egy átalakítás vagy hosszabbítás is szóba jöhet, Juliónál viszont ezt nem akarja megtenni a csapat, nem akar még több problémát kreálni a jövőre nézve.

A nehézség Julio elcserélésével jelenleg az, hogy nehéz reális kérőt találni. Persze nagyjából minden csapatban upgrade lenne a kiváló elkapó, azonban kevesen engedhetik meg a szerződése átvállalását pénzügyileg ($15,3 millió), mindössze 11 csapatnak férne bele a fizetési sapkájába, és közülük sincs mindenki bajnokesélyes állapotban, hogy értelme legyen egy veterán játékosért cserélni. A 49ers, a Patriots, a Colts és a Chargers jöhet szóba leginkább, esetleg a Ravens (de ott még kicsit trükközni kellene), az ellenérték pedig várhatóan egy második körös pick és valami apró lehet pluszban. Az is elképzelhető, hogy a cserélő csapat arra kéri a Falconst, hogy vállalja át Julio fizetésének egy részét, megkönnyítve a trade-et.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!