Connect with us

Hír

A Falcons még mindig el akarja cserélni Julio Jonest

Julio Jones “elérhetősége” már tudott volt a csapatok számára azóta, hogy Terry Fontenot general manager átvette a franchise irányítását, és Jeff Schultz (TheAthletic) információi szerint ez továbbra is így van, el akarják cserélni az elkapót. Ez nem jelenti, hogy 100 százalékban meg fog történni a csere, vagy hogy a csapat nem hinne a veterán játékos képességeiben, egyszerűen olyan pénzügyi problémákkal küzd a gárda, hogy ezt tartják a legésszerűbb megoldásnak.

Fontenot rengeteg lépéssel igyekezett könnyíteni a fizetési sapka problémáin, átalakított elég sok szerződést (Matt Ryan, Jake Matthews, Deion Jones, Tyeler Davison), rávette Dante Fowlert a fizetéscsökkentésre és kivágott több veteránt, akik túl sokat kerestek. Állítólag Matt Ryan szerződését sem akarták átalakítani, de egyszerűen nem volt más járható út. Azonban mindezek után is úgy áll a csapat, hogy jelenleg 400-600 ezer dollár közti helye van a fizetési plafon alatt (előbbi az NFLPA, utóbbi az overthecap.com számítása), ellenben nagyjából $7 millióra lenne szüksége a Falconsnak, hogy az újoncait leigazolja.

Fontenot-ék nem fognak kivágni használható játékosokat, hogy ezt megoldják, így igazából két opció van: Grady Jarretten és Julio Joneson lehet spórolni. A védőfalembert mindenképp megtartaná a gárda, így nála egy átalakítás vagy hosszabbítás is szóba jöhet, Juliónál viszont ezt nem akarja megtenni a csapat, nem akar még több problémát kreálni a jövőre nézve.

A nehézség Julio elcserélésével jelenleg az, hogy nehéz reális kérőt találni. Persze nagyjából minden csapatban upgrade lenne a kiváló elkapó, azonban kevesen engedhetik meg a szerződése átvállalását pénzügyileg ($15,3 millió), mindössze 11 csapatnak férne bele a fizetési sapkájába, és közülük sincs mindenki bajnokesélyes állapotban, hogy értelme legyen egy veterán játékosért cserélni. A 49ers, a Patriots, a Colts és a Chargers jöhet szóba leginkább, esetleg a Ravens (de ott még kicsit trükközni kellene), az ellenérték pedig várhatóan egy második körös pick és valami apró lehet pluszban. Az is elképzelhető, hogy a cserélő csapat arra kéri a Falconst, hogy vállalja át Julio fizetésének egy részét, megkönnyítve a trade-et.

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ahanem
ahanem
2021-05-21 11:25

az ne gondoljuk már, hogy egy 2/60 megér 8+8 millió halott pénzt és egy rakat kiesett yardot

Raist
Raist
2021-05-21 10:45

Nagyon kéne nekünk, mert jelenleg nincs igazi WR1 és csak Kittle az igazi red zone target. Azért az a Jones-Ayuk-D.Samuel + Kittle elkapósor nem nézne ki rosszul. És azt hiszem Jones-nak sem lenne ellenére Kyle csapatában játszania.

Amúgy ha megy, akkor nagyon adja magát a Colts. Másik konferencia és nagyon kéne adni Wentz-nek sok-sok fegyvert, ha már mellette tették le a voksukat.

Staten Island
Staten Island
2021-05-21 11:16

Chargersben imádnám, de a Colts helyében sem gondolkodnék sokat, ha nekik egy DT meg Wentz 1. kör, akkor Julio no brainer egy másodikért, a fizetése sem probléma.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2021-05-21 08:23

“ellenben nagyjából $7 millióra lenne szüksége a Falconsnak, hogy az újoncait leigazolja” – volt már valaha olyan, hogy egy újonc nem lett leigazolva? Ha jól emlékszem, akkor valaki volt, aki hisztizett a rookie szerződése miatt, és nem írta alá (hirtelen nem emlékszem már, hogy mikor és ki volt az). De mi van, ha a csapat nem ad szerződést? FA lesz a játékos? Vagy kötelező leigazolni az újoncokat, és büntetik a csapatot ha nem teszi meg?

katonadani
Reply to  Antal Kovacs
2021-05-21 11:57

kirúghatják bármikor, nem kötelesek leigazolni

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  katonadani
2021-05-22 08:54

azért ez nagy szopó lenne.. de nyilván te sem azért veszel új vázát, hogy másnap a kuka mellé tedd :D

Al Davis
Al Davis
Reply to  Antal Kovacs
2021-05-21 12:38

2009-ben a Raiders júliusban waivelte Stryker Sulakot, akinek akkor még nem volt szerződése. Ő volt a történelem harmadik ilyen játékosa, azóta se lett több.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Antal Kovacs
2021-05-21 09:21

Ha egy évig nem tudja leszerződtetni a csapat a draftolt játékost, akkor az illető FA-vá válik, és oda ír alá, ahova csak akar vagy tud. A csapat pedig ezáltal elbukja a pickjét gyakorlatilag.

ahanem
ahanem
2021-05-21 07:51

hasonlóan abszurd ellenértékért, mint az 1/4et

Schultz egyébként ugynazt csinálja, mint Schefter, egyelőre úgy is illik kezelni

ThySoul
ThySoul
Reply to  ahanem
2021-05-21 10:35

Ne feledd, postázod és már küldöm is a pizzát

Rpi
Rpi
2021-05-21 21:00

*cries*

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x