Connect with us

Minden ami NFL

Futás vagy passz: mi a hatékonyabb és hol van az egyensúly?

Szokás mondani, hogy az NFL egy passzoló liga, azonban sok csapat még mindig úgy ragaszkodik a futásokhoz, mintha nem is az életük, de legalább a sikerességük múlna rajta. Rengetegszer jönnek elő azok a beidegződött mondatok, hogy meg kell alapozni a futást, lent kell tartani az ellenfél irányítóját az oldalvonal mellett, ki kell fárasztani az ellenfél védelmét. De vajon tényleg hatékony ennyit futni? És ha nem, hol lehet az optimális egyensúly a passz-futás arányban? 

Miért építenek futásra a csapatok?

Több oka is van annak, hogy a csapatok többet futnak, mint amennyi ideális lenne – mind elég régimódi, “hagyományos” felfogás.

Egyrészt az edzők úgy vélik, hogy meg kell alapozni a futást. Le kell fárasztani az ellenfél front7-jét sok apró futással, hogy majd később összejöjjenek a nagyobb rohanások. Ez elméletben jól hangzik, de a gyakorlatban az a helyzet, hogy a korábbi futókísérletek számának semmilyen ráhatása nincs a későbbi futási sikerességre. Mindegy, hogy hányszor futsz, a hatékonyságod ugyanolyan marad.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!