Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2021 – 2. rész

Lezárult a free agency és a draft, a rosterek majdhogynem megteltek, így megkezdődhet az esélylatolgatások időszaka a nyárra kanyarodva. Ezúttal egy Power Rankinggel kezdünk, ahol négy részben publikáljuk az általunk megalkotott sorrendet, az első részt már olvashattátok kedden, most folytassuk a purgatóriumban rekedt gárdákkal, akik nem szerezhetik meg a legjobb pickeket sem, ellenben a rájátszáshoz is alaposan kaparniuk kell.

A listát öt szerkesztő (Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki (de ha ki is vettük volna, az egész listán mindössze egy változás történt volna). 

A lista korábbi helyezettjei:

32. Houston Texans

31. Detroit Lions

30. Jacksonville Jaguars

29. Cincinnati Bengals

28. Philadelphia Eagles

27. New York Jets

26. Carolina Panthers

25. Las Vegas Raiders

24. New York Giants

Helyezések: 21., 22., 23., 24., 27.

Legnagyobb erősítés: Kenny Golladay

Legnagyobb veszteség: Lemaradtak Devonta Smith draftolásáról

Legerősebb pont: Elkapó-szekció

Leggyengébb pont: Daniel Jones?

A Giants lényegében azt csinálta, amit a Broncos próbált meg a tavalyi offseasonben, azaz a fiatal irányítójuknak megadni minden lehetséges segítséget, hogy aztán végképp ne lehessen kifogás. Daniel Jones játéka, ha nem is komplett katasztrófa, azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy rosszabb, mint amiben egy franchise QB esetében reménykednénk. Egy színtiszta prove it év következik egy alaposan felturbózott elkapó-szekcióval, egy visszatérő Barkley-val és egy olyan védelemmel, amely tavaly szintet lépett, idén pedig még jobb lehet.

23. Denver Broncos

Helyezések: 17., 19., 23., 24., 25.,

Legnagyobb erősítés: Shelby Harris jutányos megtartása

Legnagyobb veszteség: Phillip Lindsay

Legerősebb pont: Secondary

Leggyengébb pont: Drew Lock

Ez a roster az irányító posztot leszámítva minden túlzás nélkül top10, de majdnem top5 közeli. Hogy miért van ennyire hátul mégis a csapat? Egyértelműen Drew Lock miatt. A fiatal irányító nem hogy nem tudott szintet ugrani, de inkább arról tett tanúbizonyságot, hogy a tavalyelőtti év vége inkább egy kicsúszott jó szereplés volt részéről. A keret többi része rendben van, a támadók között sok a fiatal, de potenciálisan sok lehet az egységben. A védelem pedig eddig is jó volt, most pedig a secondary olyan boostot kapott, hogy a No Fly Zone képe lebeg előttünk. Ha az előbb Jones esetében azt írtam, hogy prove it év kifogások nélkül, akkor ez Lock estében is maximálisan igaz.

22. Chicago Bears

Helyezések: 16., 19., 20., 20., 22.

Legnagyobb erősítés: Justin Fields

Legnagyobb veszteség: Kyle Fuller

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Edzők

A Bears az előző két csapattal ellentétben volt olyan okos/türelmetlen, hogy nem adott még egy esélyt a leszereplő irányítóknak és a börzén kiválasztotta a jövő reménységét. Persze nulla játékperccel hiba lenne Fieldset rögtön a megmentőnek kikiáltani, de szerintem már csak a lelkeknek is jót tesz, hogy ő lehet a támadófal mögött. A kiszolgálószemélyzete ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, ellenben a kétdimenziós játékával Matt Nagy is kiélheti minden vágyát. Amennyiben ez nem sikerül, akkor bizony a főedző lába alatt fog égni a talaj. A védelem ugyan kicsit talán gyengült tavaly óta, de továbbra sem lesznek kerékkötői a csapatnak.

21. Atlanta Falcons

Helyezések: 11., 17., 19., 23.,  25.

Legnagyobb erősítés: Arthur Smith

Legnagyobb veszteség: Julio Jones?

Legerősebb pont: Elkapni tudó játékosok

Leggyengébb pont: Secondary

Az első kevésbé irányítóproblémás csapat ezen a listán, ugyanis Matt Ryan jelenleg még simán elhoz egy elvárható szintet. Arthur Smith érkezése ráadásul adhat egy újabb löketet a veterán QB-nak, ami egy kiegyensúlyozottabb támadósort eredményezhet. Amennyiben Julio Jones marad, úgy Kyle Pitts draftolásával a liga legerősebb háromfejű elkapószörnye lehet Atlantában. Ellenben a védelem továbbra sem tűnik félelmetesnek, amin még Dean Pees védőkoordinátor érkezése sem biztos, hogy tud segíteni.

20. Pittsburgh Steelers

Helyezések: 13., 18., 20., 20., 24.

Legnagyobb erősítés: Najee Harris

Legnagyobb veszteség: A támadófal nagy része

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Ben Roethlisberger

Nagyon érdekes offseasont tudhat maga mögött a Steelers, mert a keret inkább gyengült, mintsem erősödött volna. A támadófalból több megbízható veterán is távozott, akiket nem igazán pótoltak, így az évekig megbízható O-line először lehet kifejezetten gyenge pontja a gárdának. Ez azért probléma, mert Big Ben tavalyi formája nem volt biztató, így nem várhatjuk, hogy nyomás alatt jól fog teljesíteni. A védelem persze továbbra is acélos, de a tavalyi teljesítmény masszív felülteljesítésnek tűnt. A csoportban ráadásul mind a három rivális sokat erősödött, így nagyon sok múlik azon, hogy az edzői tevékenység mennyire tudja eltüntetni a látszólagos gyengeségeket.

19. Arizona Cardinals

Helyezések: 15., 16., 17.,  22., 23.,

Legnagyobb erősítés: J.J. Watt

Legnagyobb veszteség: Larry Fitzgerald, ha visszavonul

Legerősebb pont: Passzsiettetők

Leggyengébb pont: Támadófal

A Cardinals az offseason alatt egyértelműen win (playoff) now fokozatba kapcsolt, így érkezhetett J.J. Watt, A.J. Green vagy Malcolm Butler is. Az eddigi fiatal mag mellé a veteránok érkezése azt jelzi előre, hogy a csapat nem igazán van megelégedve azzal, hogy ott táncol a playoff környékén, de végül mindig elmarad a várakozásoktól. A baj csak az, hogy nem feltétlenül a keret erősségével voltak gondok, hanem a Murray-Kinsgbury páros sem váltotta be eddig a reményeket. Mindenféleképpen szintlépés szükséges az edzőtől és az irányítótól is, mert a liga legerősebb csoportjában egyelőre azt is nehéz lesz elkerülniük, hogy utolsók legyenek.

18. Washington Football Team

Helyezések: 11., 17., 19., 21.,  24.,

Legnagyobb erősítés: William Jackson III

Legnagyobb veszteség: Ryan Kerrigan

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: Támadófal jobb oldala

Érdekes holtszezonon vannak túl a fővárosban, ugyanis a keretet egész szépen foltozták, de a legfontosabb poszt egyelőre nyitott, legalábbis hosszú távon. Ryan Fitzpatrick ugyanis egy évre tuti meghozza a swaget, ellenben azt ő maga sem hiszem hogy komolyan gondolja, hogy még 3-4 évig stabil kezdő irányító lehet. A védelem félelmetesnek tűnik, a bivalyerős védőfal mellé sikerült erősíteni a linebacker sort és a secondaryt is. A támadósorban már kicsit több a kérdés, de érkeztek fegyverek is és idén is kellemes meglepetést okozhat a gárda.

17. Miami Dolphins

Helyezések: 15., 18., 18.,  19., 21.,

Legnagyobb erősítés: Újoncok

Legnagyobb veszteség: Ryan Fitzpatrick

Legerősebb pont: Brian Flores

Leggyengébb pont: Futók

A Dolphins még egy időre el van látva minőségi drafttőkével, így évről-évre fejlődést várhatunk tőlük. Azonban a legfontosabb, az irányító kérdése náluk is tárva-nyitva. Tuát még messze nem szabad temetni, de mindenki óvatosan fogja figyelni a teljesítményét, mert az alaposan rendbe rakott elkapósor, az egy év összeszokás és a sérüléséből való kilábalás után már kevés dologra lehet majd mutogatni. A védelemtől alighanem ugyanazt várhatjuk, mint tavaly, Brian Flores mester remek munkát végez, így a fiatal támadósornak talán nem kell majd sokat kapaszkodni az eredmények után. A secondary tavaly is rendben volt, most a legnagyobb erősítést a passzsiettetés kapta, ami a gyenge teljesítmény után csak javulhat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!