Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2021 – 3. rész

Folytatjuk a Preseason Power Rankingünket, ahol egyre közelebb kerülünk a top csapatokhoz. Itt már mindenkiben benne van minimum egy rájátszásrészvétel. Az utolsó nyolcat itt, a 17-24. helyezetteket itt nézhetitek vissza. 

A listát öt szerkesztő (Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számítódott bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki (de ha ki is vettük volna, az egész listán mindössze egy változás lenne)

32. Houston Texans

31. Detroit Lions

30. Jacksonville Jaguars

29. Cincinnati Bengals

28. Philadelphia Eagles

27. New York Jets

26. Carolina Panthers

25. Las Vegas Raiders

24. New York Giants

23. Denver Broncos

22. Chicago Bears 

21. Atlanta Falcons 

20. Pittsburgh Steelers

19. Arizona Cardinals

18. Washington Football Team

17. Miami Dolphins

16. Minnesota Vikings

Helyezések: 14., 14., 16., 21., 22

Legnagyobb erősítés: Dalvin Tomlinson és Christian Darrisaw

Legnagyobb veszteség: Anthony Harris

Legerősebb pont: Skill

Leggyengébb pont: CB-sor

A Vikings egy érdekes csapat: akár nagyon jó is lehet, de annyi kérdőjel van, hogy könnyedén összejöhet egy a tavalyihoz hasonló égés (bár Mike Zimmer irányítása alatt általában minden rossz idényt egy jó követ). Igazán komoly vesztesége nem volt a csapatnak, egyedül Anthony Harris távozása fájdalmas és nem is igazán van pótlása, az Eagles által neki ajánlott bagóért a Vikings is megtarthatta volna. Érkezőkből ellentétben volt bőven: a védőfalba jött Dalvin Tomlinson, aki Michael Pierce-szel megölheti az ellenfél futójátékát, míg az első körös Darrisaw Kirk Cousins életét teheti boldogabbá.

A Justin Jefferson-Adam Thielen páros top 5-ös ligaszinten, de ha melléjük vesszük Irv Smith-t és Dalvin Cookot, egy top 3-as kisegítőszemélyzetet kapunk. Ehhez már csak egy jó támadófal kellene, mert hiába van ott a 2019-ben 1/18-as Garrett Bradbury vagy a tavalyi második körös Ezra Cleveland, egyelőre minimum kérdőjeles az egység. Ám itt legalább a tehetség adott, ellenben a CB-sorral, ahol az évek óta hanyatló Patrick Peterson és a jobb esetben is középszerű Mackensie Alexander mellett a tavaly 3. körös Cameron Dantzler a legjobb játékos (a pályán kívüli balhéi miatt kérdéses a tavalyi első körös, egyébként nagyon gyengén játszó Jeff Gladney játéka). Itt az offense-en fog múlni a siker.

15. Indianapolis Colts

Helyezések: 12., 15., 16., 17., 20.

Legnagyobb erősítés: Eric Fisher

Legnagyobb veszteség: Anthony Castonzo

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: QB

A Colts csalódást keltő offseasonön van túl, aminek az egyetlen pozitívuma az, hogy Castonzót többé-kevésbé sikerült pótolni. Top elkapó nem jött, a védelem mindegyik posztjára elférne legalább még egy jó kezdő, egyedül a futóposzttal és a nagyon jó támadófallal lehet elégedett a gárda. És ami a legrosszabb az egészben, hogy most lehet abban bízni, hogy a tavalyi szezon legrosszabb irányítója legalább a tőle normál körülmények között elvárható közepest tudja hozni. Ha igen, akkor talán a PO összejön, ha nem, akkor az sem lenne nagyon meglepő, ha az NFL alsó harmadában végezne a gárda – az Eagles legnagyobb örömére.

14. New Orleans Saints

Helyezések: 13., 13., 15., 18., 18.

Legnagyobb erősítés: Jameis Winston

Legnagyobb veszteség: Emmanuel Sanders

Legerősebb pont: Védőfal

Leggyengébb pont: CB-sor

A Saints elveszítette Drew Breest, de a visszavonult legenda már tavaly sem volt az igazi. Pozitívum, hogy Jameis Winstont sikerült visszaigazolni, Sean Paytonnal jó lehet a korábbi 1/1-es, bár Sanderst nem ártott volna pótolni, Alvin Kamarán és Michael Thomason kívül nem sok minőség van a skill poszton. A védőfal rendben van, kicsit luxusnak is tűnik a pass rusher Payton Turner kiválasztása, amikor WR vagy CB is érkezhetett volna. Főleg utóbbi hiánycikk a csapatnál, Marshon Lattimore ugyanis csak Mike Evanst tudja levédekezni, Patrick Robinson középszerű, míg Chauncey Gardner-Johnson legnagyobb erőssége a trash talk. Itt Winstonon áll vagy bukik minden.

13. Tennessee Titans

Helyezések: 11., 12., 13., 16., 22.

Legnagyobb erősítés: Bud Dupree

Legnagyobb veszteség: Arthur Smith

Legerősebb pont: Offensive leaderek

Leggyengébb pont: Védelem

Nem lehet maradéktalanul elégedett a Titans: elveszítette a zseniális OC Arthur Smith-t, távozott a kiváló elkapó Corey Davis, a védelem mindössze egy Bud Dupreeval erősödött (aki legjobb esetben is erős közepes), így továbbra is szinte csak lyukakból áll. Egyedül abban lehet bízni, hogy a jó támadófallal megtámogatott AJ Brown, Ryan Tannehill, Derrick Henry hármas képes stabilan termelni a yardokat és a pontokat. A csoport nem nehéz, de a Super Bowlhoz nem tűnik elégnek a roster.

12. Dallas Cowboys

Helyezések: 9., 10., 11., 13., 14.

Legnagyobb erősítés: Nincs

Legnagyobb veszteség: Nincs

Legerősebb pont: Offense

Leggyengébb pont: Defense

A Cowboys új védelmi rendszerre áll át, így egyetlen defenzív távozóért sem kár, ellenben a szűkös anyagi helyzet és a borzasztónak tűnő draft miatt erősítésről is nehéz beszélni (bár Dak Prescott újraigazolását tekinthetjük akár annak). A csapat ideális forgatókönyve nagyjából úgy néz ki, mint a Titansé: gyenge a csoport, de egy jó irányítóval, jó fallal és jó skill játékosokkal hasíthat az offense, a védelem meg remélhetőleg nem lesz nagyon borzalmas, így a rájátszás összejöhet.

11. New England Patriots

Helyezések: 8., 10., 11., 12., 14.

Legnagyobb erősítés: Egy fél kezdő a labda mindkét oldalán

Legnagyobb veszteség: Joe Thuney

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Elkapó

A Patriots egy fél kezdőnyi játékost igazolt, többek között a TE duó Jonnu Smith-t és Hunter Henryt, cserélt az RT Trent Brownért, megszerezte a pass rusher Matt Judont és az LB/Edge hibrid Kyle Van Noyt, érkezett a védelem közepére ember a draftról, illetve visszaigazolta a csapat Cam Newtont. Joe Thuney sem nagy veszteség és még két elkapó is jött, bár Nelson Agholor és Kendrick Bourne mellé még legalább két jó elkapó így is elférne. A roster idős, de összességében jól néz ki, ebből elég sok minden lehet.

10. Los Angeles Chargers

Helyezések: 7., 9., 9., 14., 15.

Legnagyobb erősítés: Támadófalba érkező emberek

Legnagyobb veszteség: Hunter Henry

Legerősebb pont: Skill személyzet

Leggyengébb pont: Back7

A Justin Herbert mánia miatt nagyon sokat várunk a Chargerstől és nem alaptalanul. A fiatal irányító remek újonc szezont produkált és most minden adott ahhoz, hogy még magasabb szinten teljesítsen: a támadófalba érkezett Rashawn Slater az első körben, a ligaelit center Corey Linsley és a korrekt RT/G Matt Feiler, így Oday Abushivel és Bryan Bulagával kiegészülve rég nem látott minőségű támadófala lehet a Chargersnek. Hunter Henry ugyan távozott, de Jared Cook rövid távon jól fogja pótolni, az offense-be nem nagyon lehet belekötni. Egyedül a védelem lehet kérdés, mert hiába korrekt a védőfal, a back7-ben bőven vannak hiányosságok: Chris Harris már nem az igazi, az LB sor pocsék, Derwin James egészsége óriási kérdőjel. A Chargers meccsein célszerű lesz mindig overre fogadni.

9. Seattle Seahawks

Helyezések: 7., 8., 9., 10., 12.

Legnagyobb erősítés: Gabe Jackson és Carlos Dunlap

Legnagyobb veszteség: Shaquill Griffin

Legerősebb pont: Russell Wilson

Leggyengébb pont: Back7

A csapat némileg megerősítette a támadófalat Russell Wilson előtt, a skill személyzet nem gyengült, így már csak az irányítón múlik, hogy mennyit hoz ki az offense-ből (meg persze Pete Carrollékon, hogy mennyire korlátozzák). Minden adott egy top 10-es offense-hez, amire szükség is lehet, mert bár Dunlap visszatért, de KJ Wright és Shaq Griffin eligazolt, így a CB- és az LB-sor is nagyon vékonynak tűnik. Tavaly a Quandre Diggs-Jamal Adams duó sem játszott jól, ami idén nem nagyon fog beleférni az NFL halálcsoportjában, ahol két csapat is jobbnak tűnik.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!