Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2021 – 4. rész

Lezárult a free agency és a draft, a rosterek majdhogynem megteltek, így megkezdődhet az esélylatolgatások időszaka a nyárra kanyarodva. Ezúttal egy Power Rankinggel kezdünk, ahol négy részben publikáljuk az általunk megalkotott sorrendet. Az utolsó részben jönnek az igazi power house csapatok, akiket a “kicsik” el akarnak kapni.

A listát öt szerkesztő (Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számítódott bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki (de ha ki is vettük volna, az egész listán mindössze egy változás történt volna). 

A lista korábbi helyezettjei

32. Houston Texans

31. Detroit Lions

30. Jacksonville Jaguars

29. Cincinnati Bengals

28. Philadelphia Eagles

27. New York Jets

26. Carolina Panthers

25. Las Vegas Raiders

24. New York Giants

23. Denver Broncos

22. Chicago Bears

21. Atlanta Falcons

20. Pittsburgh Steelers

19. Arizona Cardinals

18. Washington Football Team

17. Miami Dolphins

16. Minnesota Vikings

15. Indianapolis Colts

14. New Orleans Saints

13. Tennessee Titans

12. Dallas Cowboys

11. New England Patriots

10. Los Angeles Chargers

9. Seattle Seahawks

8. Cleveland Browns

Helyezések: 5., 6., 7., 10., 10.,

Legnagyobb erősítés: Coverage emberek

Legnagyobb veszteség: Sheldon Richardson

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Linebacker sor

Elképesztő, hogy a Browns mekkora szintet lépett, és végigfutva a rostert nagyon nehéz kifejezett gyenge pontot találni. A linebacker sor adja magát, de oda is hoztak a szabadügynökpiacról, illetve a draftról is embert, így nem mondhatni, hogy nincs senki arra a posztra. Amiért mégsem tudjuk még feljebb jegyezni őket, az Baker Mayfield. A fiatal irányító egész szépen elmenedzselte a csapatot tavaly, az év végén pedig már láthattunk tőle különlegesebb dolgokat is, de egyelőre hiányzik a játékából a wow faktor. Erre azonban nincs is szükség, mert a liga talán legjobb támadófala dolgozik előtte és a legjobb futópáros is Clevelandben van. Nem ördögtől való gondolat, hogy amennyiben Mayfield kicsit fejlődik, Beckhammel jobban összecsiszolódnak, akkor rögtön AFC döntő favorit ez a gárda.

7. San Francisco 49ers

Helyezések: 4., 6., 7., 9., 12

Legnagyobb erősítés: Trey Lance

Legnagyobb veszteség: Robert Saleh

Legerősebb pont: Kyle Shanahan

Leggyengébb pont: Cornerback sor

A San Francisco sokkal jobb csapat annál, mint ami tavaly kijött a keretből, mert rengeteg kulcsfontosságú sérültjük volt. Még Garoppolo játékával is a csoport esélyesei lehetnek, de ha Trey Lance-ben valóban akkora potenciál rejtőzik, mint azt sokan prognosztizálják, akkor ez a csapat megállíthatatlan lehet. Shanahannek talán soha nem volt ennyi dimenziót megjátszani képes irányítója és azt már korábban láttuk, hogy sokkal limitáltabb QB-kkal is sokáig tud jutni. Ami fájdalmas lehet, az Saleh elvesztése, mert bár a védelemben is sok a tehetség, az vitathatatlan, hogy a DC motivátori és emberi képességei hiányozni fognak.

6. Los Angeles Rams

Helyezések: 3., 3., 5., 7., 8.

Legnagyobb erősítés: Matthew Stafford

Legnagyobb veszteség: John Johnson

Legerősebb pont: Passzvédekezés

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A Rams nem először durrant nagyot az offseasonben, de eddig majdnem egytől-egyig bejöttek az elmúlt időszak húzásai. A Stafford-Goff közti különbséget szerintem mindenki zongorázni tudja és ez a roster az utóbbival is rájátszás résztvevő volt. A támadósor, ha nem is lesz elit – mert nem hemzseg elit célpontokban a gárda – de Stafford nem fogja lábon lőni annyira a csapatát, mint Goff, illetve időnként a hátára is veheti. A védelemben továbbra is ott játszik a liga két legjobb védőjátékosa, így nagy visszaesést annak ellenére sem várhatunk, hogy pár kezdő elhagyta a csapatot.

5. Baltimore Ravens

Helyezések: 2., 5., 6., 6., 8.

Legnagyobb erősítés: Draftolt elkapók

Legnagyobb veszteség: Matt Judon

Legerősebb pont: Futójáték

Leggyengébb pont: Greg Roman passzjáték gameplanje

Nagyon fura csapat számomra a Ravens, mert sokszor nem tudtam megmondani, hogy mi a kifejezett visszaesés a játékukban a tavalyelőtti szezonhoz képest, de néha látványosan nem működött a gameplan. Mindezek ellenére éppen, hogy kiestek a Bills ellen, ahol sokáig pariban voltak. Az biztos, hogy a passzjátékon javítani kell, amihez hoztak pár elkapót az offseason folyamán, de túl optimisták lennénk, ha azt gondolnánk, ez magában sokat javít majd a hatékonyságon. A fő mozgatórugója ennek a gárdának továbbra is a hatékony futójáték lesz, ami mellé a védelemnek kellene szintet lépni. Judon kivételével nagyon fájdalmas távozó nincs, ellenben sok minőségi érkező sem, így nem feltétlen várhatjuk, hogy top 5 defense lesz Baltimore-ban.

4. Buffalo Bills

Helyezések: 3., 4., 4., 6., 8.

Legnagyobb erősítés: Draftolt pass rusherek

Legnagyobb veszteség: John Brown?

Legerősebb pont: Elkapók

Leggyengébb pont: Futójáték

A Billsnél nem volt nagy mozgás a holtszezonban, így nincs okunk feltételezni, hogy gyengült volna ez a gárda. Josh Allen fejlődése aligha lesz olyan ütemű, mint amit tavaly láttunk, de ha nem esik vissza a teljesítménye, akkor bőven AFC döntő contender a gárda. Az egyik legnagyobb problémát tavaly a harmatos passzsiettetés okozta, ezt most a draft első két körében igyekezett orvosolni a gárda, de újoncoktól ritkán várhatjuk, hogy magukban feljavítanak egész csapatrészeket. A legnagyobb problémája ennek a gárdának, hogy nincs igazi vezére, sztárja. Vannak elit közeli playmakerek a labda mindkét oldalán, de se Allent, se Diggst, se White-ot nem érzem annak az igazi sztárnak, mint azokat, akik a top 3 csapatnál vannak.

3. Green Bay Packers

Helyezések: 3., 3., 4., 4., 5.

Legnagyobb erősítés: Eric Stokes?

Legnagyobb veszteség: Corey Linsley

Legerősebb pont: Aaron Rodgers

Leggyengébb pont: Aaron Rodgers hisztije

A leggyengébb pontnál némi iróniával szerepel Rodgers és a körülötte kialakult mizéria, de a Packers egyik legnagyobb gyengesége a mentális kihagyásokhoz és Rodgers kedvéhez/formájához fűződhet. Sokan követeltek elkapót tavaly is a Packershez, de szerintem láthattuk, hogy nélküle is Super Bowl közelbe került a gárda. Amíg LaFleur ül a padon és Rodgersnek megy a játék, addig a támadókkal nem lesz probléma. Ellenben védelmi oldalon hiába érkezett egy elsőkörös corner, nem gondolom, hogy ez megoldaná a problémákat. Ez a védelem sebezhető a jobb támadósorok ellen, ennek elkerüléséhez a passzsiettetés felpörgetése lenne szükséges, de itt nem történt változás az előző évhez képest. Így bár ez a csapat továbbra is SB esélyes, de nem feltétlen gondolnám, hogy a fő contenderek ellen győzedelmeskedni tudna.

2. Kansas City Chiefs

Helyezések: 1., 1., 2., 2., 2.

Legnagyobb erősítés: Joe Thuney

Legnagyobb veszteség: A két OT távozása

Legerősebb pont: Patrick Mahomes

Leggyengébb pont: Right tackle

Nem feltétlenül erősödött a csapat, sőt sokáig úgy nézett ki, inkább gyengül. Schwartz és Fischer távozása után a támadófal elég rosszul nézett ki, de Thuney és Brown érkezése után nem gondolom, hogy bajok lennének ebben a csapatrészben. A hírek szerint kicsit igyekeznek felfuttatni a futójátékot, de Reid mestert ismerve azért nem gondolnám, hogy el kell felejtenünk a Mahomes showt. A védelem ellenben továbbra sem néz ki papíron nagyon keménynek. Ismét szükség lesz Spagnuolo mester varázslatára, hogy bajnoki címet ünnepelhessen ez a gárda.

1. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 1., 1., 1., 2., 3.

Legnagyobb erősítés: Összeszokott keret

Legnagyobb veszteség: Már nem sikeréhes annyira a keret

Legerősebb pont: Tom Brady

Leggyengébb pont: – 

A bajnok kerete szinte semmit sem változott a holtszezonban, sőt a draftolt játékosokkal még erősödött is. Brady tavaly ismét megmutatta, hogy milyen erős mentálisan és ezt képes a csapattársaira is kivetíteni. Ki merne ellenük fogadni? Ellenben ne gondoljuk azt, hogy nem lesz visszaesés az ő játékukban is és a veterán QB is előbb-utóbb (őt látva inkább utóbb) elkezd majd megfáradni. De ki tudja, hogy az idén lesz-e vagy 3 év múlva?

Végül pedig álljon itt mind az öt szerkesztő egyéni listája:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!