Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2021 – 4. rész

Lezárult a free agency és a draft, a rosterek majdhogynem megteltek, így megkezdődhet az esélylatolgatások időszaka a nyárra kanyarodva. Ezúttal egy Power Rankinggel kezdünk, ahol négy részben publikáljuk az általunk megalkotott sorrendet. Az utolsó részben jönnek az igazi power house csapatok, akiket a “kicsik” el akarnak kapni.

A listát öt szerkesztő (Bálint, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számítódott bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket sem vettük ki (de ha ki is vettük volna, az egész listán mindössze egy változás történt volna). 

A lista korábbi helyezettjei

32. Houston Texans

31. Detroit Lions

30. Jacksonville Jaguars

29. Cincinnati Bengals

28. Philadelphia Eagles

27. New York Jets

26. Carolina Panthers

25. Las Vegas Raiders

24. New York Giants

23. Denver Broncos

22. Chicago Bears

21. Atlanta Falcons

20. Pittsburgh Steelers

19. Arizona Cardinals

18. Washington Football Team

17. Miami Dolphins

16. Minnesota Vikings

15. Indianapolis Colts

14. New Orleans Saints

13. Tennessee Titans

12. Dallas Cowboys

11. New England Patriots

10. Los Angeles Chargers

9. Seattle Seahawks

8. Cleveland Browns

Helyezések: 5., 6., 7., 10., 10.,

Legnagyobb erősítés: Coverage emberek

Legnagyobb veszteség: Sheldon Richardson

Legerősebb pont: Támadófal

Leggyengébb pont: Linebacker sor

Elképesztő, hogy a Browns mekkora szintet lépett, és végigfutva a rostert nagyon nehéz kifejezett gyenge pontot találni. A linebacker sor adja magát, de oda is hoztak a szabadügynökpiacról, illetve a draftról is embert, így nem mondhatni, hogy nincs senki arra a posztra. Amiért mégsem tudjuk még feljebb jegyezni őket, az Baker Mayfield. A fiatal irányító egész szépen elmenedzselte a csapatot tavaly, az év végén pedig már láthattunk tőle különlegesebb dolgokat is, de egyelőre hiányzik a játékából a wow faktor. Erre azonban nincs is szükség, mert a liga talán legjobb támadófala dolgozik előtte és a legjobb futópáros is Clevelandben van. Nem ördögtől való gondolat, hogy amennyiben Mayfield kicsit fejlődik, Beckhammel jobban összecsiszolódnak, akkor rögtön AFC döntő favorit ez a gárda.

7. San Francisco 49ers

Helyezések: 4., 6., 7., 9., 12

Legnagyobb erősítés: Trey Lance

Legnagyobb veszteség: Robert Saleh

Legerősebb pont: Kyle Shanahan

Leggyengébb pont: Cornerback sor

A San Francisco sokkal jobb csapat annál, mint ami tavaly kijött a keretből, mert rengeteg kulcsfontosságú sérültjük volt. Még Garoppolo játékával is a csoport esélyesei lehetnek, de ha Trey Lance-ben valóban akkora potenciál rejtőzik, mint azt sokan prognosztizálják, akkor ez a csapat megállíthatatlan lehet. Shanahannek talán soha nem volt ennyi dimenziót megjátszani képes irányítója és azt már korábban láttuk, hogy sokkal limitáltabb QB-kkal is sokáig tud jutni. Ami fájdalmas lehet, az Saleh elvesztése, mert bár a védelemben is sok a tehetség, az vitathatatlan, hogy a DC motivátori és emberi képességei hiányozni fognak.

6. Los Angeles Rams

Helyezések: 3., 3., 5., 7., 8.

Legnagyobb erősítés: Matthew Stafford

Legnagyobb veszteség: John Johnson

Legerősebb pont: Passzvédekezés

Leggyengébb pont: Linebacker sor

A Rams nem először durrant nagyot az offseasonben, de eddig majdnem egytől-egyig bejöttek az elmúlt időszak húzásai. A Stafford-Goff közti különbséget szerintem mindenki zongorázni tudja és ez a roster az utóbbival is rájátszás résztvevő volt. A támadósor, ha nem is lesz elit – mert nem hemzseg elit célpontokban a gárda – de Stafford nem fogja lábon lőni annyira a csapatát, mint Goff, illetve időnként a hátára is veheti. A védelemben továbbra is ott játszik a liga két legjobb védőjátékosa, így nagy visszaesést annak ellenére sem várhatunk, hogy pár kezdő elhagyta a csapatot.

5. Baltimore Ravens

Helyezések: 2., 5., 6., 6., 8.

Legnagyobb erősítés: Draftolt elkapók

Legnagyobb veszteség: Matt Judon

Legerősebb pont: Futójáték

Leggyengébb pont: Greg Roman passzjáték gameplanje

Nagyon fura csapat számomra a Ravens, mert sokszor nem tudtam megmondani, hogy mi a kifejezett visszaesés a játékukban a tavalyelőtti szezonhoz képest, de néha látványosan nem működött a gameplan. Mindezek ellenére éppen, hogy kiestek a Bills ellen, ahol sokáig pariban voltak. Az biztos, hogy a passzjátékon javítani kell, amihez hoztak pár elkapót az offseason folyamán, de túl optimisták lennénk, ha azt gondolnánk, ez magában sokat javít majd a hatékonyságon. A fő mozgatórugója ennek a gárdának továbbra is a hatékony futójáték lesz, ami mellé a védelemnek kellene szintet lépni. Judon kivételével nagyon fájdalmas távozó nincs, ellenben sok minőségi érkező sem, így nem feltétlen várhatjuk, hogy top 5 defense lesz Baltimore-ban.

4. Buffalo Bills

Helyezések: 3., 4., 4., 6., 8.

Legnagyobb erősítés: Draftolt pass rusherek

Legnagyobb veszteség: John Brown?

Legerősebb pont: Elkapók

Leggyengébb pont: Futójáték

A Billsnél nem volt nagy mozgás a holtszezonban, így nincs okunk feltételezni, hogy gyengült volna ez a gárda. Josh Allen fejlődése aligha lesz olyan ütemű, mint amit tavaly láttunk, de ha nem esik vissza a teljesítménye, akkor bőven AFC döntő contender a gárda. Az egyik legnagyobb problémát tavaly a harmatos passzsiettetés okozta, ezt most a draft első két körében igyekezett orvosolni a gárda, de újoncoktól ritkán várhatjuk, hogy magukban feljavítanak egész csapatrészeket. A legnagyobb problémája ennek a gárdának, hogy nincs igazi vezére, sztárja. Vannak elit közeli playmakerek a labda mindkét oldalán, de se Allent, se Diggst, se White-ot nem érzem annak az igazi sztárnak, mint azokat, akik a top 3 csapatnál vannak.

3. Green Bay Packers

Helyezések: 3., 3., 4., 4., 5.

Legnagyobb erősítés: Eric Stokes?

Legnagyobb veszteség: Corey Linsley

Legerősebb pont: Aaron Rodgers

Leggyengébb pont: Aaron Rodgers hisztije

A leggyengébb pontnál némi iróniával szerepel Rodgers és a körülötte kialakult mizéria, de a Packers egyik legnagyobb gyengesége a mentális kihagyásokhoz és Rodgers kedvéhez/formájához fűződhet. Sokan követeltek elkapót tavaly is a Packershez, de szerintem láthattuk, hogy nélküle is Super Bowl közelbe került a gárda. Amíg LaFleur ül a padon és Rodgersnek megy a játék, addig a támadókkal nem lesz probléma. Ellenben védelmi oldalon hiába érkezett egy elsőkörös corner, nem gondolom, hogy ez megoldaná a problémákat. Ez a védelem sebezhető a jobb támadósorok ellen, ennek elkerüléséhez a passzsiettetés felpörgetése lenne szükséges, de itt nem történt változás az előző évhez képest. Így bár ez a csapat továbbra is SB esélyes, de nem feltétlen gondolnám, hogy a fő contenderek ellen győzedelmeskedni tudna.

2. Kansas City Chiefs

Helyezések: 1., 1., 2., 2., 2.

Legnagyobb erősítés: Joe Thuney

Legnagyobb veszteség: A két OT távozása

Legerősebb pont: Patrick Mahomes

Leggyengébb pont: Right tackle

Nem feltétlenül erősödött a csapat, sőt sokáig úgy nézett ki, inkább gyengül. Schwartz és Fischer távozása után a támadófal elég rosszul nézett ki, de Thuney és Brown érkezése után nem gondolom, hogy bajok lennének ebben a csapatrészben. A hírek szerint kicsit igyekeznek felfuttatni a futójátékot, de Reid mestert ismerve azért nem gondolnám, hogy el kell felejtenünk a Mahomes showt. A védelem ellenben továbbra sem néz ki papíron nagyon keménynek. Ismét szükség lesz Spagnuolo mester varázslatára, hogy bajnoki címet ünnepelhessen ez a gárda.

1. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 1., 1., 1., 2., 3.

Legnagyobb erősítés: Összeszokott keret

Legnagyobb veszteség: Már nem sikeréhes annyira a keret

Legerősebb pont: Tom Brady

Leggyengébb pont: – 

A bajnok kerete szinte semmit sem változott a holtszezonban, sőt a draftolt játékosokkal még erősödött is. Brady tavaly ismét megmutatta, hogy milyen erős mentálisan és ezt képes a csapattársaira is kivetíteni. Ki merne ellenük fogadni? Ellenben ne gondoljuk azt, hogy nem lesz visszaesés az ő játékukban is és a veterán QB is előbb-utóbb (őt látva inkább utóbb) elkezd majd megfáradni. De ki tudja, hogy az idén lesz-e vagy 3 év múlva?

Végül pedig álljon itt mind az öt szerkesztő egyéni listája:

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2021-05-29 04:48

Most hogy kész a lista, szerintem eléggé rendben van.

A Browns lassan de emelkedik, hiszek ebben a folyamatban, akár egy AFC döntő is összejöhet nekik idén, ha… A Packersnek innen szép nyerni, hát most ez nem néz jól ki, a csapat kerete erős, de a kohézió az jelenleg konvergál a nullához. Ha nem teremtik meg rövidesen az egységet még a csoport sem lesz meg idén. A 49-ers viszont jól néz ki, szerintem Saleh őrjöngése nélkül is kemény lesz a védelem, ha Bosa visszatér -, nagyon jó lesz az a csoport. A Tampa és a Kansas teljesen jogosan papíresélyek, nem is lehet megkérdőjelezni, hogy ez a két csapat kissé előbbre jár jelenleg, bár látom van akinek sikerült. Egyébként a Ravens is nagyon jól néz ki, vajon visszatérhet-e a 2019-es domanancia? Ebben nem hiszek annyira, de, hogy jók lesznek abban nagyon is. Szerencsére idén várhatóan több jó csapat is lesz az AFC-ben, szerintem idén akár 12-5-el is el lehet majd érni az első kiemelést ebben a konferenciában.

demonsss
demonsss
2021-05-28 20:53

GB és a Seahawks Helye nagy vicc

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  demonsss
2021-05-29 04:59

Mármint miért? Magasan v alacsonyan vannak?

Balazs Simon
Balazs Simon
Reply to  Leonidasz007
2021-05-29 18:35

igen :)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Balazs Simon
2021-05-30 15:07

Mi lenne a megfelelő helyük?

ahanem
ahanem
2021-05-28 13:23

Chester biztosan nevet akkor, amikor azt hallja, hogy Julio nyerni szeretne, majd a leginkább szóban forgó csapatok a jelenlegi csapata mögött vannak 1, illetve 2 hellyel

ahanem
ahanem
2021-05-28 13:16

“A Stafford-Goff közti különbséget szerintem mindenki zongorázni tudja ”
én tudom, ki a kivétel

“mert sokszor nem tudtam megmondani, hogy mi a kifejezett visszaesés a játékukban a tavalyelőtti szezonhoz képest ”
leginkább felkészültebbek voltak az ellenfelek

JackEasterby
JackEasterby
2021-05-28 09:41

Azért arra nem tenném fel a házat, hogy az idei évre a legnagyobb erősítés Lance lenne. Még ha be is lesz rakva, akkor se várható, hogy Jimmy G-nél azonnal jobb produkciót nyújtson. Amivel nincs is baj, hisz a srác borzasztó tapasztalatlan még és az élet rendje az, hogy kell idő a fejlődéshez. Én személy szerint azt várom, hogy 2023-ban fog az kijönni, hogy egyértelmű előrelépés lesz és megérkezik a top10 környékére.

Farubcek
Farubcek
2021-05-28 09:04

A Brownsból lassan tényleg csak egy elit irányító hiányzik egy SB-runhoz. Mayfield kapcsán viszont elég lehetetlen helyzetben vannak. Egyáltalán nem a csapat kerékkötője, nem rontja el a játékukat, sőt, helyenként kimondottan élvezetes nézni a passzait. Viszont azt a kis extrát már két és fél szezon óta nem látni benne, ami egy elit irányítótól kellene. Ez meg azért már egész hosszú idő. Nehéz helyzet, mert ha az SB-győzelem a cél (nyilván az), akkor egy szinttel jobb irányítóteljesítmény kellene. Viszont Mayfield meg egyáltalán nem olyan rossz, hogy indokolt legyen leváltani (meg hát hogy is váltanák le egy várhatóan 1/25-32 közti pickkel).

ahanem
ahanem
Reply to  Farubcek
2021-05-28 13:24

csakhogy nincs szükség egy elit irányítóra ahhoz, hogy nyerjenek
főleg ilyen futójátékkal és védelemmel

Farubcek
Farubcek
Reply to  ahanem
2021-05-28 14:27

Ezzel azért nem értek teljesen egyet. 17 alapszakaszmeccsen és plusz három vagy négy rájátszásmeccsen kell nagyon jónak lenned. Biztosan lesz olyan pont a szezonban (jó eséllyel a rájátszásban is), ahol szükség lesz kiugró irányítóteljesítményre, mert megölik a futást. Talán nem véletlen, hogy 2013 óta csak a Rams és a 49ers járt elit irányító, vagy elit irányítóteljesítmény nélkül SB-ban. El lehet oda jutni persze kiugró irányító nélkül is, és amúgy Mayfield annyit valóban hoz, hogy ha körülötte klappolnak a dolgok, akkor a Browns képes legyen sokáig jutni vele. Csak általában eljön az a pont a rájátszásban, ahol az irányítónak is elő kell lépni.

ahanem
ahanem
Reply to  Farubcek
2021-05-28 17:15

hát ha szerinted Goff meg Garoppolo egy szint Mayfielddel, ez legyen a te bajod

Farubcek
Farubcek
Reply to  ahanem
2021-05-30 07:48

Valóban, Goff teljesítménye abban az évben sokkal jobb is volt, mint amit Mayfieldtől valaha láttunk. Akkor még inkább fontos az irányító személye?

ahanem
ahanem
Reply to  Farubcek
2021-05-30 10:35

ezek szerint nálad a teljesítmény csak számokból áll
nálam inkább a mutatott játék jelenti ezt, abban pedig Mayfield egyértelműen bíztatóbb

Farubcek
Farubcek
Reply to  ahanem
2021-05-30 13:16

Szerintem épp az ellenkezője a helyzet. Mayfieldre a számai alapján akár azt is lehetne mondani, hogy ő a kerékkötője ennek a csapatnak. Első-második évében egyértelműen, 2020-ban már azért kevésbé. Ehhez képest szerintem egy tök oké irányító, aki helyenként nagyon jó dolgokat művel, sokszor meg a jó értelemben véve átlagos (nem rontja el a többiek munkáját, sok más irányítóval szemben). De az a kis extra, a lehetetlen helyzetben jövő nagy játékok, a nagy téttel bíró meccseken lerakott fantasztikus teljesítmény, a 4500+ yard egy szezonban, na az ehhez hasonlók hiányoznak belőle kicsit. Valami, ami miatt több, mint egy átlagos jó irányító.

Amúgy ezek Goffból és Garoppolóból is ugyanígy hiányoznak.
Személyes megjegyzés: amúgy az egyik kedvenc irányítóm Mayfield a ligából, imádom a kicsit bohóc, mégis csupaszív vezér mentalitását. Csapattársként szerintem ilyen irányítót kívánnék magamnak.

ahanem
ahanem
Reply to  Farubcek
2021-05-30 16:48

akkor nyugodtan dolgozd fel azt a két és fél sort először, mert megint a számokról beszélsz, ami a futójáték mellett kb azonnal értelmetlenné válik

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Farubcek
2021-05-28 11:28

Mayfield=Romo

ThySoul
ThySoul
Reply to  Bélabá a csótány
2021-05-28 12:10

Romo sármosabb nem?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Farubcek
2021-05-28 10:39

Elit irányító nélkül is lehet SB-t nyerni. Mostanában mindenki az irányítóban keresi a SB győzelem kulcsát, de ez szerintem nem feltétlenül így van. Egy elit QB csapat nélkül nem ér semmit, de egy jó csapat elit, de nem totálszar QB nélkül még eljuthat a csúcsra.
Most a Browns kerete elég jónak néz ki. Mayfield sem kutyaütő. Ergó ebből akármi lehet.

Farubcek
Farubcek
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-05-28 14:34

Lehet, csak lényegesen nehezebb. És akkor most napestig lehetne sorolni a példákat, amikor pl. a Ravensnek minden szezonban megölik a futójátékát és nincs rá alternatíva, vagy amikor Smith nem tudta azt az apró varázslatot hozni, amit a következő években Mahomes igen, stb.

Amúgy azt egyáltalán nem gondolom, hogy egy elit irányító csapat nélkül jó volna. Ez egy elég erős kiforgatása a szavaimnak. A Browns egy brutál jó csapat, ami már így is az egyik potenciális jelentkező a konferenciadöntő-győzelemre. Viszont ha Mayfield szintet tudna lépni, és egy erős átlagos szintnél többet hozni – na akkor ezt a Brownst nagyon nagyon nehéz lenne bárkinek elkapni.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2021-05-28 08:32

Szerintem ez a lista MOST így elég rendben van.
Mondjuk megnézném hogy az edzőtáborok és a preseason után közvetlenül az első hét előtt változik e a véleményetek, illetve mondjuk október elején is, amikor már túl vagyunk mondjuk 4 fordulón. Szerintem az első pár forduló után éles helyzetben látva a csapatokat eléggé felfordul majd ez a lista. Jelenleg papíron van sok jól kinéző, és bénácska csapat is, de sokan nem az elvárt papírforma szintet fogják hozni, ezt lefogadom.

ahanem
ahanem
Reply to  Hurrá Torpedó
2021-05-28 13:26

minden történéssel változni fog ez a lista, a kérdés inkább az, hogy mikor érdemes újat kihozni
ha 1-jén el lesz cserélve Rodgers akkor máris változni fog 2 csapat megítélése pl

Sestertius
Sestertius
Reply to  ahanem
2021-05-28 14:54

Ha a Bucs cserél érte, akkor csak 1 csapaté változik :D

ahanem
ahanem
Reply to  Sestertius
2021-05-28 17:16

naigen az elsőt nehéz még előrébb helyezni

ThySoul
ThySoul
2021-05-28 08:32

A Bills helye meglepett szerintem nem annyira jók

Az meg hogy nincs igazi vezére vagy sztárja két külön dolog. Igazi vezér van szerintem O oldalról biztosan (Allen és Diggs is az volt tavaly), sztár az nincs de ez betudható annak hogy

A: Buffalo nem a legnépszerűbb csapat az NFL berkein belül
B: kell idő míg ág a mérhetetlen Allen hate ami megvolt az első két évében átforduljon (Diggs meg alulértékelt bár szerintem sem top3 WR)

ahanem
ahanem
Reply to  ThySoul
2021-05-28 13:25

tavaly top3 vót :D

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x