Connect with us

Magyar foci

HFL: A Sharks kiütötte a Cowbellst, a budapestieknek véget ért az idény

Nagy téttel bíró találkozót rendeztek a mai napon a HFL-ben, azaz a magyar amerikai futball bajnokság kiemelt osztályában. A Football Armoury Budapest Cowbells fogadta a Győr Sharks együttesét, ahol a fővárosiak az életben maradásért küzdöttek, de egy 12+ pontos győzelemmel meg épp a Cápákat ütötték volna el a további küzdelmektől. A nagy tét mellé azonban izgalmak nem társultak, hiszen a Sharks simán, 41-14-re tudott nyerni.

Nagyon gyorsan lerendezte a mérkőzést a Sharks, hiszen már az első félidőben be kellett vezetni a Mercy Rule-t, miután 35-0-ra sikerült elhúzni. Az első drive még ugyan puntban végződött győri részről, utána viszont zsinórban ötször sikerült bejutni az ellenfél célterületére. Ráthonyi Kende futása nyitott meg a sort, majd Chris Jeffrey osztott ki egy TD-átadást Benedek Lászlónak, aztán maga az irányító futott be a végzónába, negyedjére Keller Péter, ötödjére ismét Benedek jegyzett elkapást hat pontért.

Az első és az ötödik Sharks-TD között a Cowbellsnek mindössze 7, azaz hét támadójátéka volt. Egy sackben végződő three and out, egy interception, majd egy elvesztett fumble vetett véget a támadásoknak, ezen felül a Sharks sikeresen hajtott végre egy onside kicket is, így bántóan hamar véget ért az érdemi része a mérkőzésnek. A Cowbells még irányítót is cserélt, a fiatal Kelemen Marcell állt be és vezényelte a további akciókat.

A második félidő így extrán rövidre sikeredett, hiszen a Mercy Rule értelmében futóórával játszottak a csapatok. A Cowbells igyekezett, próbálkozott, és mindkét drive-ját TD-re tudta váltani: előbb Dániel Márk kapott el egy 37 yardos TD-t, majd Pusztai Vendel futott be a célterületre (az egyik kétpontos sikerült, a másik nem). A kettő között azért még a Sharks is végigvezetett egy támadást, ami Andres Fernandez elkapott TD-jével zárult (Jeffrey így 4 passzolt- és egy futott touchdownnal zárt).

A Cowbells idénye ezzel véget ért a HFL-ben, a Sharks pedig folytathatja a középszakaszban a Budapest Wolvesszal és a Fehérvár Enthronersszel egyetemben, akik egyébként jövő héten egymás ellen zárják az alapszakaszt.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
2021-05-30 16:55

1.Dani! Gyorsabban megírtad a cikket, mint ameddig a Cowbellsnek tartott a HFL szezon…. :)
2.Sajnos most ez a helyzet itthon, hogy nincs igazán realitása a mezőny bővítésének. Várhatják a vidéki csapatoktól a fellépést, de hát láthatjuk, hogy a Cowbells sokkal nagyobb játékos létszámmal, importok nélkül már nem volt pariban senkivel. Valószínűleg az összevont Miskolc is komoly meccset játszott volna velük. Reméljük ukránokkal megerősödve ők visszatérnek és talán az ukrán és szlovák bajnok is elcsábítható lesz jövőre.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x