Connect with us

Magyar foci

HFL: A Sharks kiütötte a Cowbellst, a budapestieknek véget ért az idény

Nagy téttel bíró találkozót rendeztek a mai napon a HFL-ben, azaz a magyar amerikai futball bajnokság kiemelt osztályában. A Football Armoury Budapest Cowbells fogadta a Győr Sharks együttesét, ahol a fővárosiak az életben maradásért küzdöttek, de egy 12+ pontos győzelemmel meg épp a Cápákat ütötték volna el a további küzdelmektől. A nagy tét mellé azonban izgalmak nem társultak, hiszen a Sharks simán, 41-14-re tudott nyerni.

Nagyon gyorsan lerendezte a mérkőzést a Sharks, hiszen már az első félidőben be kellett vezetni a Mercy Rule-t, miután 35-0-ra sikerült elhúzni. Az első drive még ugyan puntban végződött győri részről, utána viszont zsinórban ötször sikerült bejutni az ellenfél célterületére. Ráthonyi Kende futása nyitott meg a sort, majd Chris Jeffrey osztott ki egy TD-átadást Benedek Lászlónak, aztán maga az irányító futott be a végzónába, negyedjére Keller Péter, ötödjére ismét Benedek jegyzett elkapást hat pontért.

Az első és az ötödik Sharks-TD között a Cowbellsnek mindössze 7, azaz hét támadójátéka volt. Egy sackben végződő three and out, egy interception, majd egy elvesztett fumble vetett véget a támadásoknak, ezen felül a Sharks sikeresen hajtott végre egy onside kicket is, így bántóan hamar véget ért az érdemi része a mérkőzésnek. A Cowbells még irányítót is cserélt, a fiatal Kelemen Marcell állt be és vezényelte a további akciókat.

A második félidő így extrán rövidre sikeredett, hiszen a Mercy Rule értelmében futóórával játszottak a csapatok. A Cowbells igyekezett, próbálkozott, és mindkét drive-ját TD-re tudta váltani: előbb Dániel Márk kapott el egy 37 yardos TD-t, majd Pusztai Vendel futott be a célterületre (az egyik kétpontos sikerült, a másik nem). A kettő között azért még a Sharks is végigvezetett egy támadást, ami Andres Fernandez elkapott TD-jével zárult (Jeffrey így 4 passzolt- és egy futott touchdownnal zárt).

A Cowbells idénye ezzel véget ért a HFL-ben, a Sharks pedig folytathatja a középszakaszban a Budapest Wolvesszal és a Fehérvár Enthronersszel egyetemben, akik egyébként jövő héten egymás ellen zárják az alapszakaszt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!