Connect with us

Hír

Mahomes mikrochipet szeretne a labdákba

Patrick Mahomes úgy gondolja, hogy nagyban lehetne javítani a bíráskodás minőségét, amennyiben mikrochipet használnának a labdákban arra, hogy megállapítsák annak pontos helyét, például hogy touchdown született-e vagy sem. Erről beszélt a WHOOP podcastben.

“Mindig is azt gondoltam, hogy előbb-utóbb be kell vezetni a mikrochipet a labdákba, ami hogyha átlépted a gólvonalat, jelzi, hogy touchdown született. A legnagyobb problémám, hogy az end zone-nál a rakásban konkrétan semmi esélye a bíróknak megmondani, hogy a játékos bejutott a célterületre vagy sem. Ilyenkor csak úgy hívnak valamit. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtörténik ez a változás.”

Az NFL egyébként használ mikrochipeket a labdákban, csak nem erre, hanem adatok gyűjtésére, amik egy részét például a NextGenStats oldalán meg lehet nézni. A probléma a helyzet mérésével az, hogy legtöbbször nem az a kérdés, hogy átért-e a gólvonalon a labda, hanem hogy lent volt-e a futó térde, mielőtt ez megtörtént volna. Ezt a chip önmagában nem tudja megválaszolni, legfeljebb a videózásoknál lehetne pluszban használni. De akkor meg nem feltétlen lenne segítségére a bíróknak, hiszen a rakás közepén legtöbbször pont azt nem tudják megállapítani, hogy mikor ért le a játékos térde.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!