Connect with us

Hír

Sewell szerint nem olyan könnyű oldalt váltani

Elő-elő szokott jönni időnként az a vita, hogy vajon könnyű vagy nehéz egy támadófalembernek oldalt váltania, azaz átmozognia jobb oldalról a balra, vagy épp fordítva. Teljesítménybeli visszaesést nem igazán szoktunk tapasztalni, ellenben maguk a játékosok általában nehezebben élik ezt meg, mint kívülről gondolnánk.

Penei Sewell ugyan játszott már a jobb oldalon a gimiben, de azért alapvetően a left tackle poszthoz van szokva, hiszen az Oregon egyetemen végig a bal oldalon játszott. A Lionsnél viszont ismét jobb oldali tackle lesz, hiszen Taylor Decker elfoglalja a bal oldalt, így az újoncnak váltania kell. Sewell pedig elmondta, hogy nem olyan könnyű az átállás.

“Nem olyan egyserű ez. Teljesen más érzés. Tegyük fel, hogy jobb kezes voltam és jobb kézzel írtam egész életemben, aztán egy nap arra kérnek, hogy írjam le a teljes nevem bal kézzel ugyanolyan gyorsan, mint jobb kézzel tenném. Nem olyan egyszerű, hozzá kell szokni.”

– mondta Sewell a Detroit Free Pressnek.

Többen is ennél kicsit szókimondóbban úgy szokták jellemezni a váltást, mintha eddig jobb kézzel törölték volna a feneküket, most pedig ballal kellene – ezt mindenki nyugodtan kipróbálhatja otthon, hogy mennyire könnyű vagy épp problémás. Sewellt persze nem féltjük a jobb oldalon sem, várhatóan már újoncként is kiváló munkát fog végezni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!