Connect with us

Hír

A Vikings megpróbált felcserélni a Panthers helyére

A draft napján nem egy helyről röppentek fel a pletykák, híresztelések, hogy a Vikingsnak irányítóra fáj a foga az első körben. Egyesek Trey Lance-t mondták, mint helyi fiú, mások Justin Fieldset, aki végül reálisabban elérhető opciónak számított a játékosbörzén.

Most pedig megtudtuk azt is, hogy a minnesotaiak fel akartak cserélni a Panthers helyére (és ezáltal valószínűsíthető, hogy az utána következő csapatok helyére is), hiszen a carolinaiak kitettek egy színfalak mögötti videót a youtube-ra, ahol többek közt hallani lehet a Vikings telefonhívását is az 1/8-as pick bejelentése előtt.

A beszélgetés alapján nem volt túl agresszív a Vikings, hiszen csak a 90. és a 143. picket ajánlotta fel (a videóban 43.-at mondanak, de olyan pickje nem volt a Vikingsnak, valószínűleg a 143.-ra értették), tehát hat hely felmozgásért egy harmadik kör végét és egy negyedik kör végét ajánlottak. A hagyományos Jimmy Johnson trade value chart alapján ez még az 1/10-re való felmozgáshoz is határeset lett volna, nem hogy az 1/8-ra. A Panthers természetesen nem fogadta ezt el, nem akartak “negatív értéket” elkönyvelni.

Azt nem tudni persze, hogy kiért mozgott volna fel a Vikings, de igazából két reális lehetőség van: vagy Justin Fieldsért vagy a tackle Rashawn Slaterért. Azt tudjuk, hogy a támadófalat akarta erősíteni a csapat, hiszen az első körben végül Christian Darrisaw érkezett, azonban az is egyértelmű, hogy QB poszton sem elégedettek jelenleg, hiszen a harmadik körben draftolták Kellen Mondot. Fields végül 1/11-re ment ki a Bearshez egy felcsere után, Slater pedig 1/13-ra a Chargershöz, épp egy pickkel a Vikings orra előtt.

Azért érdekes ez, mert Kirk Cousinsnak nem csak az idei évre, hanem a 2022-es szezonra is teljesen garantált a fizetése, tehát két évig még be van betonozva a helye a csapatban (hacsak el nem tudják cserélni).

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farubcek
Farubcek
2021-05-30 10:21

Egy harmadik és negyedik kört megért a próbálkozás. Azért jó, hogy többet nem adtunk volna fel. Az irányító-pick számomra továbbra is nehezen értelmezhető, de Slater megért volna annyit, amennyit ajánlottunk. Ezzel együtt szerintem jól jöttünk ki abból, hogy végül a hátracsere lett a megoldás.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Farubcek
2021-05-30 12:56

Bár első ránézésre nem tökéletesen használtuk ki a 3. körös pickjeinket, de szerintem is jobban jártunk így.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x