Connect with us

Draft

Tényleg ennyire rossz? – Rams draftértékelő

A Rams a holtszezon elején két első- és egy harmadik körös draftpickért megszerezte Matt Staffordot, majd egy csendes piac után úgy készülhetett a draftra, hogy legalább négy posztra ráfért volna az erősítés. Top50-es pick nélkül ugyanakkor nehéz azonnal hatalmas impacttel rendelkező játékost találni és a priorizálás is érdekesre sikerült, de nem biztos, hogy minden annyira rossz, amennyire tűnik.

A Ramsnek az irányítóposzt megoldása után nem sok mozgástere maradt. Megtartotta Leonard Floydot és tenderelte Darious Williamst, így a csapat tavalyi legjobb pass rushere és kiválóan játszó CB2-je maradt a csapatnál, bár cserébe a belső támadófalember Austin Blythe-ra és az elit safety John Johnsonra már nem maradt pénz.

Floyd nagyon túl lett árazva, de Williams olcsón maradt, míg a két távozó papíron nem volt olyan nagy érvágás. Bár Les Sneadről elsőre a pocsék szerződések jutnak eszünkbe, el kell ismerni, hogy nagyon jól tud draftolni és rendre sikerül gyémántot találni a hátsó körökben. Mivel safety poszton ott volt a rosteren a 2019-ben második körös Taylor Rapp, a tavaly hatodik körös, de egész korrekt szintet hozó Jordan Fuller, illetve a szintén tavalyi 3. körös Terrell Burgess, így a safety nem volt need. A guard/center Blythe mögött már nagyobb űr tátongott, de az OL-képzés jó Los Angelesben (tavaly a másodéves David Edwards és a harmadéves Austin Corbett top 20-as szintet hozott guardként) és nem kizárt, hogy a 2018-ban negyedik körös Brian Allen képes lesz jó játékra.

Mindezek fényében, illetve az elkapó DeSean Jackson szerződtetése után egy második számú pass rusherre, egy slot cornerre és két linebackerre lett volna szükség a tökéletes rosterhez, illetve a belső védőfalat és a center posztot lehetett volna mélyíteni. Les Sneadék ezt kicsit másképp látták.

Stafford mindent kompenzál!?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!