Connect with us

Minden ami NFL

A Julio csere igazi contenderré tette a Titanst?

A Tennessee nagyot húzott azzal, hogy megszerezte Julio Jonest a Falconstól, hiszen talán a Titansnek volt a legnagyobb szüksége a sztárelkapóra az egész ligában, ha rápillantunk az elkapni tudó játékosok listájára a keretben. A még mindig elit játékos sokat dobhat a csapat támadójátékán a vártakhoz képest, de vajon mire lesz ez elég? Contendert csinált Julio a Titansből?

Talán kezdjük azzal, hogy leszögezzük, Julio Jones még mindig egy top elkapó. A “megfutott útvonalanként szerzett yardok” mutatóban ligába kerülése óta kimagaslik a mezőnyből, és még tavaly is a 4. legjobb volt a PFF adatai alapján. Matt Harmon összesítése szerint pedig emberezés ellen a felső 14-, zónázás ellen a felső 24 százalékba tartozott a tavalyi évben. A sérülések persze már nem kerülik el annyira, mint karrierje elején, egészségesen is kicsit kevesebbet van pályán, mint a legtöbb top WR, de a zöld gyepen még mindig a legjobbakkal hasonlítható csak össze a teljesítménye.

Hogyan segít Julio a támadósoron?

Én nagyon aggódtam a Titans passzjátéka iránt a cserét megelőzően. A holtszezonban távozott Corey Davis és Jonnu Smith is, így a három top fegyverből kettő továbbállt és senki nem érkezett a helyükre (ráadásul Arthur Smith támadókoordinátor is elment, de erről később). Ők ketten 1300 yardot és 13 TD-t hagytak maguk után szabadon, és nem igazán láttam, hogy Josh Reynolds vagy Anthony Firkser majd maradéktalanul felveszi ezeket a számokat.

Azért ha egy Josh Reynolds a második számú elkapód, akkor legyen bármilyen jó az első (és AJ Brown tényleg szuper), bajban leszel. Brownt simán duplázhatták volna a védelmek, hiszen nem kellett volna félniük senki mástól, így pedig halálra lett volna ítélve a passzjáték. Persze Henry jelenléte miatt így is lettek volna kedvező felállások a secondaryben, de egész egyszerűen egy potens fegyver nem elég az NFL-ben egy hatékony passzjátékhoz. Persze, lehet hogy fellépett volna Firsker, lehet hogy valami csodát láttunk volna Reynoldstól, de ezek a nagyon optimista forgatókönyvek voltak, amire nehéz építeni.

Ha viszont betesszük Juliót az egyenletbe, azonnal megváltozik minden, a védelmeknek teljesen máshogy kell viszonyulniuk a Titans támadósorához. A Henry-Brown-Julio háromszög olyan feladat elé állítja a defense-eket, ami nem épp irigylésre méltó.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!