Connect with us

Magyar foci

HFL: Ismét magabiztosan nyert, ezzel bebiztosította a helyét a döntőben az Enthroners

Megkezdődött a magyar kiemelt amerikai futball bajnokság, azaz a HFL középszakasza, ahol három csapat verseng még azért, hogy bejuthasson a július 10-i Hungarian Bowlba. A Fehérvár Enthroners pedig szombaton meg is váltotta a jegyét a döntőbe, hiszen tovább növelte veretlenségi szériáját egy 28-7-es Győr Sharks elleni sikerrel. 

Fotó: Fehérvár Enthroners Facebook

A pontok sorát Erős Márk és Rashad Still nyitotta meg, ráadásul negyedik kísérletre sikerült elérniük egy 32 yardos TD-t, ami már Still idei hatodik hatpontosa volt (Erősnek pedig a nyolcadik a levegőben). Erre még tudtak válaszolni a Cápák, ráadásul hasonló módon: Chris Jeffrey és Benedek László 31 yardos összjátékával egyenlítettek ki. Ahogy Still, úgy Benedek is csapata legjobb elkapója, ez volt a negyedik touchdownja a szezonban (Jeffrey-nek pedig Erőshöz hasonlóan a nyolcadik a levegőben).

Erre az Enthroners végigvitt egy 60 yardos, nyolc futásból álló drive-ot, aminek a végén a kiválóan teljesítő Tóth Levente sétált be a célterületre. A Sharks megint elkezdett metodikusan menetelni a pályán, azonban az ellenfél térfelére érve kicsit megakadt a tudomány, Boda Gábor pedig behívott egy fake puntot, amit hamvában fojtott el a a Fehérvár. Az Enthroners azonban gyorsan visszaadta a játékszert ellenfelének egy fumble formájában, de ezzel megint csak nem sikerült élnie a Cápáknak, most egy negyedik és 1 szituációban vallottak kudarcot. A félidő vége előtt a Koronázók még megpróbáltak eljutni a célterületig, de az utolsó másodpercben Stillt az egy yardoson kitessékelték, nem lett touchdown az esetből.

Az első félidő tehát 14-7-es eredménnyel ért véget, és igazából izgalmas, fordulatos, szoros találkozónak nézett ki a dolog, ahol lehetett volna még keresnivalója az egyébként esélytelenebbnek tartott Sharksnak.

Az Enthroners ismét futásokkal operált a második félidő elején, a drive végén pedig ismét jött az Erős-Still TD, így már két labdabirtoklásnyi volt az előny. A Sharks viszont nem hagyta annyiban a dolgot és egy szép hosszú támadással el is jutott az ellenfél 2 yardosára, azonban onnan négy kísérletből sem sikerült bejuttatni a labdát, ez pedig a negyedik negyed elején gyakorlatilag azt jelentette, hogy itt már nem fognak tudni diadalmaskodni.

A fehérváriak ezután kivédekeztek még egy Sharks támadást negyedik és 1 helyzetben, majd bevitték a kegyelemdöfést Erős Márk futott TD-jével, amivel kialakult a 28-7-es végeredmény. Ez azt jelenti, hogy az Enthroners már biztosan ott lesz a Hungarian Bowlon, a Sharksnak pedig győznie kell a Wolves ellen jövő héten ugyanezért (vagy amennyiben 7 ponton belüli vereséget szenvednek, akkor az utolsó körben az Enthronersnek kell szurkolniuk, hogy megverjék a Farkasokat).

A Koronázóknál Erős Márkon, Rashad Stillen és Tóth Leventén kívül érdemes kiemelni a védőfalat (Jebrai Regan, Kranjec Martin, Lekrinszki Márk, Józsa Dávid és Dr. Trembulyák Péter vezérletével), amely baromi jól teljesített – de például az LB sorban Zilai János vagy a secondaryben Gyarmati Máté is szuper volt. Többek közt 2 sacket és 7 negatív yardos szerelést szerzett az egység, de az eddig nagyon jól futó Ráthonyi Kendét is sikerült 20 futásból 39 yardon tartani, illetve összességében Chris Jeffrey-t is jól limitálták. Ráthonyit abból a szempontból sem illeti dicséret, hogy volt két fumble-je támadóoldalon és egy a speciális egységben is (offense-ben mindkettőt a támadók szedték össze).

Enthroners offense:

  • Erős Márk, QB: 8/10, 121 yard, 2 TD, 16 futás, 54 yard, TD
  • Novakov Dávid, RB: 11 futás, 69 yard, fumble
  • Tóth Levente, RB: 10 futás, 103 yard, TD
  • Rashad Still, WR: 4 elkapás, 79 yard, 2 TD

Sharks offense:

  • Chris Jeffrey, QB: 12/18, 125 yard, TD, 7 futás, 45 yard
  • Ráthonyi Kende, RB: 20 futás, 39 yard
  • Benedek László: 4 elkapás, 59 yard, TD

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
2021-06-13 09:28

Dani! Nehogy már a Kende kritizálva legyen. Nincs még egy ilyen futó itthon, akinek 20-szor a kezébe adnád a labdát, hogy középen a betonfalba ütközzön. Na meg amikor passz játék van, akkor is úgy pihen, hogy a blokkolhatatlan Reagen kivételében segít. Bezzeg az a hulladék Crandall még véletlenül se lett megemlítve, hogy végig mozizta az első TD elkapást. A faszi meg se közelíti Gyarmati szintjét, nemhogy pénzért játszhasson.

katonadani
Reply to  JackEasterby
2021-06-13 10:00

na, azért elég sokan képesek beleütközni egy betonfalba többször egymás után :D Kende nagyon jól futott egész évben, most nem volt egy jó meccse. A kevés yard nyilván nem az ő hibája, a 3 fumble viszont nagyon sok egy meccsen. Passzblokkolásban egyébként valóban hasznos volt.
Crandall valóban csúnyán benézte a TD-t, minden jelenetet viszont nem fogok minden oldalról leírni :)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  katonadani
2021-06-13 13:10

1.Ne haragudj, ha elragadtattam magam. Nem téged kellett volna kritizálnom, csak úgy leszállt nekem a lila köd, mert tudom, hogy mennyi odaadással jár egy hazai focistának, hogy eljusson a HFL-ben egy jó szintre. És akkor mellette meg minden évben vannak olyan importok akik pénzt is keresnek azon kívül, hogy nem kell dolgozniuk mellette és még csak nem is jó HFL játékosok. Crandall nálam abszolút ez a kategória.
2.Én azt továbbra is tartom, hogy ilyen terhelést, mint amit Kende kapott azt jelenleg senki nem bírná a magyar mezőnyből. Főleg mentálisan elképesztő nehéz, hogy nem tudsz felgyorsulni, 2 yardon meg vagy állítva 15.-ször is, de 16.-jára is úgy kell felállnod a snapre, hogy hiszel benne, hogy ezúttal jól fogsz futni.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x