Connect with us

Magyar foci

HFL: Ismét magabiztosan nyert, ezzel bebiztosította a helyét a döntőben az Enthroners

Megkezdődött a magyar kiemelt amerikai futball bajnokság, azaz a HFL középszakasza, ahol három csapat verseng még azért, hogy bejuthasson a július 10-i Hungarian Bowlba. A Fehérvár Enthroners pedig szombaton meg is váltotta a jegyét a döntőbe, hiszen tovább növelte veretlenségi szériáját egy 28-7-es Győr Sharks elleni sikerrel. 

Fotó: Fehérvár Enthroners Facebook

A pontok sorát Erős Márk és Rashad Still nyitotta meg, ráadásul negyedik kísérletre sikerült elérniük egy 32 yardos TD-t, ami már Still idei hatodik hatpontosa volt (Erősnek pedig a nyolcadik a levegőben). Erre még tudtak válaszolni a Cápák, ráadásul hasonló módon: Chris Jeffrey és Benedek László 31 yardos összjátékával egyenlítettek ki. Ahogy Still, úgy Benedek is csapata legjobb elkapója, ez volt a negyedik touchdownja a szezonban (Jeffrey-nek pedig Erőshöz hasonlóan a nyolcadik a levegőben).

Erre az Enthroners végigvitt egy 60 yardos, nyolc futásból álló drive-ot, aminek a végén a kiválóan teljesítő Tóth Levente sétált be a célterületre. A Sharks megint elkezdett metodikusan menetelni a pályán, azonban az ellenfél térfelére érve kicsit megakadt a tudomány, Boda Gábor pedig behívott egy fake puntot, amit hamvában fojtott el a a Fehérvár. Az Enthroners azonban gyorsan visszaadta a játékszert ellenfelének egy fumble formájában, de ezzel megint csak nem sikerült élnie a Cápáknak, most egy negyedik és 1 szituációban vallottak kudarcot. A félidő vége előtt a Koronázók még megpróbáltak eljutni a célterületig, de az utolsó másodpercben Stillt az egy yardoson kitessékelték, nem lett touchdown az esetből.

Az első félidő tehát 14-7-es eredménnyel ért véget, és igazából izgalmas, fordulatos, szoros találkozónak nézett ki a dolog, ahol lehetett volna még keresnivalója az egyébként esélytelenebbnek tartott Sharksnak.

Az Enthroners ismét futásokkal operált a második félidő elején, a drive végén pedig ismét jött az Erős-Still TD, így már két labdabirtoklásnyi volt az előny. A Sharks viszont nem hagyta annyiban a dolgot és egy szép hosszú támadással el is jutott az ellenfél 2 yardosára, azonban onnan négy kísérletből sem sikerült bejuttatni a labdát, ez pedig a negyedik negyed elején gyakorlatilag azt jelentette, hogy itt már nem fognak tudni diadalmaskodni.

A fehérváriak ezután kivédekeztek még egy Sharks támadást negyedik és 1 helyzetben, majd bevitték a kegyelemdöfést Erős Márk futott TD-jével, amivel kialakult a 28-7-es végeredmény. Ez azt jelenti, hogy az Enthroners már biztosan ott lesz a Hungarian Bowlon, a Sharksnak pedig győznie kell a Wolves ellen jövő héten ugyanezért (vagy amennyiben 7 ponton belüli vereséget szenvednek, akkor az utolsó körben az Enthronersnek kell szurkolniuk, hogy megverjék a Farkasokat).

A Koronázóknál Erős Márkon, Rashad Stillen és Tóth Leventén kívül érdemes kiemelni a védőfalat (Jebrai Regan, Kranjec Martin, Lekrinszki Márk, Józsa Dávid és Dr. Trembulyák Péter vezérletével), amely baromi jól teljesített – de például az LB sorban Zilai János vagy a secondaryben Gyarmati Máté is szuper volt. Többek közt 2 sacket és 7 negatív yardos szerelést szerzett az egység, de az eddig nagyon jól futó Ráthonyi Kendét is sikerült 20 futásból 39 yardon tartani, illetve összességében Chris Jeffrey-t is jól limitálták. Ráthonyit abból a szempontból sem illeti dicséret, hogy volt két fumble-je támadóoldalon és egy a speciális egységben is (offense-ben mindkettőt a támadók szedték össze).

Enthroners offense:

  • Erős Márk, QB: 8/10, 121 yard, 2 TD, 16 futás, 54 yard, TD
  • Novakov Dávid, RB: 11 futás, 69 yard, fumble
  • Tóth Levente, RB: 10 futás, 103 yard, TD
  • Rashad Still, WR: 4 elkapás, 79 yard, 2 TD

Sharks offense:

  • Chris Jeffrey, QB: 12/18, 125 yard, TD, 7 futás, 45 yard
  • Ráthonyi Kende, RB: 20 futás, 39 yard
  • Benedek László: 4 elkapás, 59 yard, TD

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!