Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC West

Újraélesztjük egy régebbi sorozatunkat, méghozzá azt, amelyben minden csapat leggyengébb láncszemét keressük. Szokták ugyanis mondani, hogy minden csapat annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja. Ha ez minden esetben nem is teljesen igaz, vannak esetek, ahol jól tudunk következtetni a csapatok erősségére a leggyengébb pontjukból. Kezdjük tehát az AFC Westtel!

Denver Broncos

A leggyengébb láncszem: Drew Lock

Könnyű helyzetben vagyok a Broncosszal, mert égbekiáltó, hogy miért nem tudott/tud előre lépni a gárda. Lock tavaly nem az egyik, hanem konkrétan a leggyengébb kezdő irányító volt a ligában, így pedig nagyon nehéz playoffért harcolni. Nem csak pontatlan volt, de nem tudott vigyázni a labdára sem. Meccsenként átlagban majdnem két turnover worthy (azaz labdaeladást ígérő) passza volt a ProFootballFocus szerint, ami szintén a liga aljába elegendő.

Miben lehet bizakodni?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ha mindenképpen Lockban akarunk gondolkodni (pfejj), akkor abban, hogy a sok labdaeladás és labdaeladást érő passz mellé azért viszonylag sok big time throwja is volt (azaz potenciálisan nagy játékot ígérő megmozdulás), 30 ilyen átadásával majdnem befért a top10-be. Ez azt jelentheti, hogy képes meg-megvillani, de nagyon inkonzisztens a játéka. Emellett viszonylag sok labdáját is ejtették el a csapattársak, 29-szer nem voltak hozzá kegyesek az elkapói, ez százalékosan azt jelenti, hogy a labdái 9%-át ejtették el tavaly, aminél csak Wentz és Daniel Jones volt jobban hátráltatva. Ráadásul ne felejtsük el, hogy elég sok sérült is volt a csapatnál, az egyik leghangsúlyosabb, hogy az elsőszámú elkapója Courtland Sutton nem állt rendelkezésre. Az ő visszatérése sokat lendíthet a fiatal irányító játékán is.

Reálisan nézve én Lockban nem fogok reménykedni, de akkor ott van a megmentő, Teddy Bridgewater. Jólvan-jólvan tudom, hogy ti is alig tudjátok abbahagyni az üdvrivalgást, de van realitása, hogy vele jobb lehet a csapat. Ahogy említettem Lock egyik legnagyobb hibája, hogy nem vigyáz a labdára. Alighanem Bridgewater azért érkezett, mert ő például ebben nagyon is jó. Ha nem is a liga krémje, de Lock statisztikáinál sokkal jobbat tud felmutatni. Természetesen ennek az az ára, hogy kevesebb nagy játékot is várhatunk tőle. Amennyiben pedig mind a ketten buknak, úgy egy jó draftpozícióban és egy jó jövő évi QB classban lehet reménykedni (hogy aztán a lecsúszó egyik top QB helyett érkezzen majd egy pass rusher Miller utódjának).

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A roster többi része nagyjából rendben van. Lehetne hozni, hogy a linebacker sorban kicsit kevés a bizonyítottan jó játékos vagy hogy James újabb sérülése után a Massie-ben mennyire is bízunk, de ha nem Lock miatt csődöl be a gárda, akkor a hibát a partvonal mellett kell keresni. Vic Fangio a védelmet véleményem szerint korrektül összerakta, ellenben mint kultúra teremtő azért nem jár az élen. Nem érzem azt a karizmát és kultuszt körülötte főedzőként, ami védőkoordinátorként jellemezte. A nagyobb baj azonban Pat Shurmur, aki egyelőre nem tudott identitást adni a támadósornak. Nehéz eldönteni, hogy most egy gyors passzjátékot akart összerakni Locknak, ahol sok biztos dobása legyen vagy igyekezett a futójátékkal levenni a terheket, mert általában összevissza volt a playhívás és rengeteg szituációban rosszul döntött. Amennyiben nem javul sokat az offense játéka, akkor nem csak Lockot, de őt is elő kell venni, mert ennyi tehetséges fiatallal többre kell menni még gyenge irányítójáték mellett is.

Los Angeles Chargers

A leggyengébb láncszem: Passzvédekezés

Fura ezt leírni a Chargers esetében, hiszen nem is olyan régen még olyan secondaryjük volt, amit a liga (egyik) legjobbjának tartottunk, aztán Adderley annyira nem vált be, Derwin James mindig sérült, Desmond King azóta már más csapatnál is megbukott, Chris Harris meg egyelőre árnyéka önmagának. Emellé jön az a tény, hogy a tavalyelőtt draftolt Kenneth Murray tagja annak a klubnak, amit az elsőéves linebackerek alapítottak, hogyan legyünk pocsék coverage védők címmel.

Miben lehet bizakodni?

A csapat szurkolóinak szerencséje, hogy több dologban is bízhatnak. Derwin James például újra egészséges és bár ez 1-2 mérkőzés erejéig szokott tartani, azért ne legyünk rosszmájúak és próbáljuk elképzelni, hogy a fiatal játékos megőrzi az egészségét. Amikor utoljára lehúzott egy majdnem teljes szezont egészségesen, akkor a liga egyik legjobbja volt a posztján. Ha ezt sikerül megismételnie, az a többiekre is jó hatással lehet. Ezen kívül Michael Davis az egyik outside corner elég szép fejlődési íven van túl és az ismeretlenségből egy korrekt kezdővé küzdötte fel magát. Az mindenesetre biztató, hogy több interceptionje volt tavaly, mint ahány touchdownt engedett. Érkezett a draftról Asante Samuel Jr., aki az egyik legnagyobb steal volt a börzén, így okkal lehet feltételezni, hogy a kezdőben találja magát. Az ő ösztönei és labdaérzéke pedig szintén sokat jelenthetnek a gárdának. Végül pedig említsük meg, hogy az új főedző Brandon Staley tavaly csodát tett a Rams védelmével, így rohamos fejlődést várunk itt is.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A tavalyi szezon egyértelműen az edzői gárdán ment el, ellenben ezt jól ismerte fel a tulajdonosi kör és le is váltották a garnitúrát. Staley-től többen is sokat várunk, ellenben a támadókoordinátor Joe Lombardi személye már nagyobb pánikra adhat okot. A playhívásai sokszor rendkivül konzervatívak és kiszámthatóak is voltak, így jogos lehet a félelem vele kapcsolatban. Az ő személye megtámogatva azzal, hogy az elkapógárda igencsak vékony még sok gondot okozhat. Itt ugyanis Keenan Allennel csodás kémiát alakított ki Herbert, ellenben második számú célpont nem igazán van. Mike Williams talán nem komplett bust, de nem is főnyeremény, Hunter Henry elment, a helyére pedig Jared Cook érkezett, ami véleményem szerint masszív visszaesés lehet. Jobb híján Ekelerben kell bízni, aki már többször bizonyította, hogy jó kezei vannak.

Kansas City Chiefs

A leggyengébb láncszem: Mike Remmers

A Chiefs holtszezonja borzasztóan indult, mert a két kezdő tackle elhagyta a csapatot, ami annak tükrében nagyon rosszul nézett ki, hogy nem sokkal korábban láthattuk, hogy mi az eredménye, ha másodvonalas játékosok próbálják védeni Mahomest. Végül azonban egész jól jöttek ki az offseasonből és a fal bal oldala még talán erősödött is az előző évhez kepést. A jobb oldalon azonban az a Mike Remmers fog várhatóan kezdeni, aki már két Super Bowlban is nagyon durván megégett. Nem a liga legrosszabb játékosa, de amennyiben a liga legjobb passzsiettetői ellen kell felvennie a harcot, akkor rendre elbukik.

Miben lehet bizakodni?

A tavalyi Super Bowl rettentőn rosszul nézett ki, de valljuk be, ott nem csak hiányzott a két tackle, de az átmozgatások miatt mindössze a center poszton játszott olyan játékos, akinek azon a poszton volt tapasztalata, ahol ténylegesen játszania kellett. Most ezzel szemben az Orlando Brown-Joe Thuney-Austin Blythe-Kyle Long sor liga top5 szint. Így már bőven lehet ellensúlyozni Remmers bizonytalanságait, illetve többet lehet neki besegíteni és ő is magabiztosabbnak érzi majd magát.

 Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Hiába a félelmetes offense, valahogy rossz érzésem támad, amikor a Chiefs elkapósorra nézek. Tyreek Hill hasonlóan Keenan Allenhez ligaelit, sőt a Chargers játékosánál ő még jobb is, de az elkapótársak eddig semmit sem bizonyítottak: Hardman egyelőre inkább visszahordásoknál veszélyes (néha a saját csapatára is) vagy direkt futásoknál, Robinson meg Pringle pedig egy tisztességes csapatban perceket is alig kap. Az egyetlen, ami megmenti ezt a dolgot, hogy Kelce nem hogy nem lassít, de egyre jobb játékossá fejlődik, így a passzjátékkal nem lesznek várhatóan gondok, de azért nem ártott volna az erősítés.

Las Vegas Raiders

A leggyengébb láncszem: elkapók

Bevallom őszintén itt voltam a legnagyobb bajban, mert nehezen döntöttem el, mi lehet ennek a csapatnak a legnagyobb gyengesége. Végül azért szavaztam az elkapókra (mert chester ezt tette és nem merek ellentmondani) a jelenlegi kezdő trióból kettő másodéves és alig mutatott valamint, a harmadik pedig harmadéves és alig mutatott valamit. Esetleg ha John Brownt beírjuk kezdőnek, akkor van egy nagyobb tapasztalattal bíró játékosa is a szekciónak, de rég rossz, ha egy John Brownt pozitívumként kell felhozni. Ami miatt még itt tettem le a voksom, hogy a Raiders az egyik olyan gárda, ahol kiemelten sok múlik szerintem az elkapók playmaker képességein. Carr ugyanis az egyik legkisebb átlagos passzmélységgel dolgozik, így a WR-ek a line of scrimmage-hez közel kapják a labdákat, márpedig ha ebből nem hoznak sok yardot, akkor akadozik a gépezet.

Miben lehet bizakodni?

Egyrészt abban, hogy a tavalyi drafton legmagasabban kiválasztott elkapó, Henry Ruggs III fejlődik és kicsit jobb lesz a kémiája Carral, mert ő azért az egyetemen megmutatta, hogy nem kizárólag mélységi célpont, hanem képes lapátolni az elkapás utáni yardokat. Ha ez nem lenne elég, akkor itt a liga top5-ös tight endje Darren Waller, aki jelentős figyelmet vehet el a wide receiverekről.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A védelemben sincs semmi bizodalmam igazából, de nagyobb probléma lehet, ha a felforgatott támadófal nem fog működni. Három új kezdő is lesz az egységben és ez soha nem jó előjel, különösen Carr számára nem, aki egész stabil teljesítményt nyújtott tavaly, de a nyomást azt nem szereti. Ekkor az amúgy top10-es pontossága 48.5%-ra esik vissza, ami a középmezőny aljához tartozik és elveszik az egyik legjobb képessége, méghozzá hogy vigyáz a labdára. Nyomás alatt a szezonban 12 labdaeladást eredményező passza volt, ami az ötödik legrosszabb a ligában.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!