Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – NFC West

A liga talán legerősebb csoportjával folytatjuk a leggyengébb láncszem sorozatunkat. Papíron mind a négy gárdának nagyon jó esélye van a rájátszásra, így különösen fontos lesz, ki mennyire tudja elrejteni a legnagyobb hiányosságát.

Arizona Cardinals

A leggyengébb láncszem: Kliff Kingsbury

A Cardinals win now módba kapcsolt és sorra igazolta a veterán sztárokat. Bár így is maradt pár lyuk a rosteren, a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy a főedző Kliff Kingsbury össze tudja-e szedni magát. Az Arizona helyenként már tavaly is PO-esélyes csapat benyomását keltette, de a gyenge playcalling és coaching miatt nem volt igazán komolyan vehető a franchise. Idén mindenképp drasztikus javulásra van szükség, ugyanis még egyszer nem fog lesérülni az egész 49ers, Matt Stafford sem egy Jared Goff, ráadásul úgy néz ki, hogy végre a Seahawks is talált magának egy McVay-klónt, aki kivételesen talán nem fogja majd vissza Wilsont.

Miben lehet bizakodni?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Két dologban lehet bízni. Az első és legfontosabb, hogy Kingsbury legalább egy közepes teljesítményt letegyen az asztalra és kihasználja a Kyler Murray-ben, illetve a DeAndre Hopkins és AJ Green fémjelezte támadósorban lévő potenciált. Amennyiben ez nem történik meg, akkor leginkább a harmadéves irányítóban lehet bizakodni, hátha ő lesz az új Josh Allen, és a földön mutatott parádés teljesítmény mellé a passzjátékban is képes lesz átlagon felüli teljesítményre. A legjobb persze az lenne, ha egyszerre valósulna meg mind a kettő, de a legtöbb szurkoló alighanem már az egyikkel is kiegyezne.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

Az offense-be szerintem nem nagyon lehet belekötni: a támadófal korrekt, a tight endet leszámítva a skill pozíció rendben van, így amennyiben Kingsburyvel vagy Murray-vel nem lesz nagy probléma, a támadósor rendben lesz. A védelem már nem ennyire biztató. Chandler Jones és JJ Watt jól néz ki a védőfalban, de mögöttük/mellettük nem igazán van minőség. Ehhez jön hozzá, hogy a linebacker sorban a tavaly gyenge újonc szezont bemutató első körös Isaiah Simmons és az idei első körös Zaven Collins a két kezdő, ami már csak a rutin hiánya miatt is bőven ad okot az aggodalomra. A secondaryben is vannak lyukak: Robert Alford nem egy életbiztosítás, Byron Murphy-nek is ideje lenne már javulnia harmadévesként és Budda Baker párja is kérdéses.

A felsoroltak közül talán az LB-sor a legaggasztóbb: a tehetség papíron adott, de újoncként ritkán brillíroznak a linebackerek (sőt, egyre kevesebb igazán jó három downos LB van a ligában), és hacsak Simmons nem fejlődik óriásit, úgy lesz egy óriási céltábla a defense közepén. Emellett a mélység sem valami biztató, Watt, Jones vagy Baker helyén nem nagyon van minőségi csere.

Los Angeles Rams

A leggyengébb láncszem: LB-sor

Az offense szinte hibátlan és összességében a védelem is jól néz ki, de a linebacker sor valami borzalmas. Jelenleg Kenny Young és Micah Kiser, egy negyedik- és egy ötödik körös tehetség a két kezdő, tavaly mind a ketten bottom 10-esek voltak a poszton. Konkrétan semmiben sem jók, ráadásul a safety sor is gyengült, így a tavalyi évvel ellentéten még támogatásból is kevesebb jut majd. Ha az alapszakaszban ez nem is lesz kezelhetetlen probléma, a rájátszásban egy ekkora hiányosság már könnyen a győzelembe kerülhet.

Miben lehet bizakodni?

Alapvetően abban, hogy az offense végtelen mennyiségű pontot tesz fel, kompenzálva ezzel a helyenként döcögő védelmet. A másik opció – és ez a legvalószínűtlenebb –, hogy Young és Kiser hirtelen top szinten kezd el játszani. A harmadik lehetőség, hogy például KJ Wright bagóért aláír a Ramshez, ezzel megoldva ez egész csapat legnagyobb hiányosságát.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A Ramsnek nem sok hiányossága van, így amennyiben a linebacker sor nem lesz teljes katasztrófa, akkor a védelemtől is reális elvárás egy top 10-es szint. Ami miatt esetleg még aggódni lehet, hogy a 2019-ben második körös Taylor Rapp nem tud szintet lépni és nem sikerül pótolni az eligazoló John Johnsont, esetleg amiatt, hogy a DC Raheem Morris túl nagy visszalépést jelent a távozó Brandon Staley-hez képest.

San Francisco 49ers

A leggyengébb láncszem: QB

Bár Richard Sherman és egy-két kiegészítő játékos távozott, összességében így is nagyon jól néz ki a csapat rostere, az egyetlen igazán nagy kérdőjel az irányító. Ha hinni lehet a riportoknak, akkor a szezont Jimmy Garoppolóval a kezdőben fogja abszolválni a csapat, míg az összesen három első körért megszerzett Trey Lance csak beugró lesz. Garoppolo már önmagában probléma, de Lance körül is rengeteg a kérdőjel, sokak szerint neki még legalább egy év tanulás kellene.

Miben lehet bizakodni?

A legfontosabb az lenne, hogy ne sérüljön le megint az egész keret, mert azt top irányítóval is nehéz abszolválni. Amennyiben a csapat ki tud állítani 22 kezdőt, onnantól kezdve Kyle Shanahan zsenialitásán van a hangsúly: jutott ő már Super Bowlba is Garoppolóval, Lance pedig bőven okozhat olyan meglepetést az irányításával, mint McVayével okozott tavaly John Wolford.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A korábbi Texans és Eagles linebacker DeMeco Ryans lett Robert Saleh utódja, akinek korábban semmilyen koordinátori tapasztalata nem volt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó szakember, ugyanakkor újonc DC-ként megégethetik párszor, ami egy ennyire kiegyenlítettnek tűnő csoportban nem biztos, hogy belefér. Mellette esetleg a CB-sort lehet kiemelni, ahonnan Richard Sherman távozott, míg Jason Verrett egy időzített bomba, az Emmanuel Moseley szintű cornereket pedig nemcsak Wilson vagy Stafford, de Murray is könnyedén megégeti.

Seattle Seahawks

A leggyengébb láncszem: CB-sor

Amennyiben nem hisszük el Ahkello Witherspoonnak, hogy ő a liga legjobb cornere, akkor óriási a baj Seattle-ben. Nincs még csak átlagos szintet megütő corner sem a csapatban, és ugyan Wilsontól nem kell tartani, de Stafford, Murray és Shanahan aktuális irányítója ellen ez így is nagyon soványnak tűnik.

Miben lehet bizakodni?

Richard Sherman visszatérése nagyon sokat dobna az egységen, de rajta kívül is vannak jó nevű veteránok (például Brian Poole vagy Steven Nelson), akiket érdemes lenne megfontolnia a csapatnak. A másik opció amolyan Rams-módira, hogy az offense majd hasítani fog, de azért egy gyenge LB-sort könnyebb kompenzálni, mint egy gyenge CB-sort.

Ki/mi lehetett volna még a leggyengébb láncszem?

A védelemből több posztot lehetne még kiemelni, de ennél is nagyobb gondot okozhat Pete Carroll és az ő idejét múlt felfogása. Wilson az utóbbi időben boldogan nyilatkozik az offense-t illetően, de tavaly is így kezdődött, aztán Carroll megijedt pár INT-től és jött a konzervatívabb gameplan. Ha a szeptemberben 70 éves főedző nem kezd el modernizálódni, akkor idén sem fog sokáig tartani a Let Russ Cook kampány.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!