Connect with us

Hír

A Steelers tulaja kiadta a direktívát: futni kell!

A Steelers új támadókoordinátorral vág neki a szezonnak, az eddigi QB-edző Matt Canada vette át Randy Fichtner helyét az offense élén. Többek közt azért történt meg ez a váltás, mert a támadósor nem muzsikált valami jól tavaly (főleg az év végén), különösen igaz ez a futójátékra, ahol az utolsó helyet érték el a rangsorokban. Úgyhogy változtatni kell, a csapat tulajdonosa pedig kiadta a direktívát, hogy többet kell futni.

Matt Canada beszélt tegnap az újságírókkal arról, hogyan is fog kinézni a támadósor 2021-ben. Egyrészt Ben Roethlisbergerre fogják szabni és elsősorban az vezérli majd az offense-t, amit Big Ben szeretne, másrészt nagy hangsúlyt fektetnek majd a futásokra, ami leginkább felső utasításra történik.

“Minden az irányítóval kezdődik. Azt fogjuk csinálni, amit Ben akar és ahogyan Ben akarja. Mit csinál jól? Mit szeret? Mit lát? Mi tesz jót a látásának a passzjátékban? És akkor innen építünk tovább.”

– mondta Canada, via TheAthletic.com.

Ez nem jelenti azt, hogy Ben fogja hívni a játékokat a 18. szezonjában, meg kellett tanulnia az új sémát, az új terminológiát és hogy Canada hogyan szereti a dolgokat, de nyilvánvalóan nagy beleszólása lesz abba, hogy mit fognak játszani. De emellett a futójáték is fontos lesz, és ezt Art Rooney már januárban kiemelte, hogy bizony többet kell majd futni, nem lehet minden futóstatisztikában a liga végén végezni. A drafton is meglátszott ez a hozzáállás Najee Harris érkezésével, és most Canada is ráerősített erre.

“Mr. Rooney kiadott egy nagyon tiszta direktívát Mr. Colbertnek, Tomlin mesternek és nekem is. Képesnek kell lennünk futtatni a labdát és aztán ténylegesen futnunk is kell. Ez persze nem jelenti, hogy egy meccsen kötelezően X yardot kell futnunk, úgyis csak a győzelem számít.”

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group