Connect with us

Hír

Négy év van hátra a szerződéséből, de Xavien Howard máris fizetésemelést akar

Xavien Howard tavaly karrierévet tartott, a liga egyik legjobb cornere volt és emiatt most úgy érzi, nincs eléggé megfizetve. Emiatt kihagyta a csapat eddigi önkéntes programjait, a minitáboron sem vesz részt, pedig az évi 15,05 millió dolláros szerződéséből még négy év hátravan.

Howard 2019-ben kapott egy 5 éves, 75,25 millió dolláros szerződést, ami akkor rekordnagyságú volt az új pénzt tekintve. Mivel volt egy éve hátra az újonc szerződéséből, így hat évre összesen 76,5 millió dollárért kötelezte el magát a Dolphinshoz. Ez már csak évi 12,5 millió dolláros átlag, de ez már csak így működik az NFL-ben, a piacon jó eséllyel hasonló összeget kapott volna.

Ennek ellenére elégedetlen a helyzetével, ami a tavalyi 10 INT és 53-as engedett passer rating után érthető, ugyanakkor két éve egy INT-je volt és 117,9-es passer ratinget engedett, szóval átlagban teljesen reális a fizetése. Arról nem is beszélve, hogy az idei 12,075 milliós alapfizetése teljesen garantált, így a szerződése első három évében 39 millió dollárt kereshet, ami nem kevés és aligha ok egy kvázi holdoutra.

Ezzel együtt nem elképzelhetetlen, hogy jövőre kapjon egy új szerződést (2022-től már nem lesz garantált tartalom a szerződésében), esetleg az idei béréből valamennyit megkaphat már most aláírási bónuszként, de az NFL-ben nem szokás új szerződést adni 3-4 évvel a régi lejárta előtt. Aki nem akar ilyen helyzetbe kerülni, az ne kötelezze el magát hosszú távra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!