Connect with us

Minden ami NFL

Breakout Players – NFC East

Tavaly az egész csoport komoly csalódást keltett, komolyabb kiemelkedő teljesítmények nélkül. Nem lesz nehéz így robbantani azoknak a fiataloknak, akiktől már tavaly is vártuk a kiemelkedő teljesítményt.

Dallas Cowboys

Ki lehet a breakout játékos?

A Cowboys csalódást keltő szezonja akkor érte el csúcspontját, amikor Dak Prescott megsérült. Ebből kifolyólag az idei visszapattanás okait majd ebben kell keresnünk és ha Prescott igazán jó játékkal tud visszatérni, akkor a támadósorban lehetnek nagyot menetelő játékosok. Számomra egyértelmű, hogy CeeDee Lamb nem tudta kibontakoztatni a szárnyait tavaly, pedig a 935 yard még nem is olyan kevés tőle, az irányítóit figyelembe véve. Azonban egy egészséges Cowboys offense-ben sokkal többre lehet képes, 1300 yardos elkapót simán látok benne.

Prsecott visszatérése mellett a támadófal is kiegészül, így sokkal több ideje lesz a csapatnak nagyobb játékokat hívni, ahol Lambnek lesz ideje arra, amiben a legjobb. Sokszor láthatjuk majd üres területen megkapni a labdát, amelyből temérdek elkapás utáni yard lehet. Ne lepődjünk meg, ha a fiatal WR jövőre ott lesz a liga 10 legjobbjában.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

A tavalyi évben a Cowboys védelmet a totális fejetlenség jellemezte. Coverage-ben a játékosok nem tudták a feladataikat, rendszerint elváltották magukat és csak nyomozták az ellenfelet. Idén Dan Quinn érkezik védőkoordinátornak, aki megmutatta már, hogy mint kizárólag a defense felelőse, jó munkára képes. A fiatal játékosok így visszatalálhatnak a helyes útra. Én Trevon Diggsre teszem le a voksom, mert Quinn rendszere kedvezhet a fiatal cornernek. A borzasztó évkezdés után már tavaly is kezdett magára találni és végül három interception mellett 12 leütött labdája is volt. Diggs stílusa egyre inkább nyerő az NFL-ben és ha fejben kicsit gyorsabban dolgozza fel a dolgokat, akkor nem lehetnek gondjai a jövőben.

New York Giants

Ki lehet a breakout játékos?

A Giants támadófalában tavaly hiába voltak viszonylag nagyobb nevek és magasan draftolt játékosok, az egység mégsem tudta kihozni magából a maximumot. Különösen igaz ez az újonc Andrew Thomasra, akit első támadófalemberként húztak ki a börzén, de végül meglepetésre elég inkonzisztens volt. A Giants ezért leváltotta az O-line edzőit és kinevezte Rob Sale-t, akinek a munkájától stabil pozitív elmozdulást várunk. Nevekre ez a támadófal egyáltalán nem szörnyű, Thomas pedig az egyik legnagyobb padlóval rendelkező prospect volt, így jogosan várható, hogy magabiztosabb társak mellett és jó edzői munkával egy nagyon stabil left tackle-lé váljon már a második évére.

Ki lehetne még?

Patrick Graham védelme már tavaly is meglepte a ligát, sokkal jobban teljesítettek, mint azt a nevek alapján vártuk. Nagyon szervezett a rendszer, nem egyéni villanásokról szól, hanem arról, hogy mindenki tudja a dolgát. Ebbe a rendszerbe érkezik meg a jó adottságokkal rendelkező, szélvészgyors Adoree’ Jackson, aki véleményem szerint a Titansnél nem igazán kapott megfelelő támogatást. A túloldalán a liga egyik legjobb cornere lesz James Bradburry személyében, így várhatóan sokat lesz próbára téve, de Graham biztosan nem hagyja segítség nélkül, amitől Jackson önbizalma is magára találhat.

Philadelphia Eagles

Ki lehet a breakout játékos?

A tavalyi Eagles offense történelmi mélységekben volt, innen pedig csak felfele vezet az út. Sok ígéretesnek tűnő támadófegyver van Philadelphiában, így nehéz eldönteni kitől várjunk karrier évet, de talán amellett érdemes letenni a voksunk, aki már valóban mutatott is valamit. Dallas Goedert mindössze 64 targetből hozott össze 524 yardot, ami a legalább 50 targetes tight endek között a hatodik legjobb volt.

Zach Ertz fizikuma és ebből kifolyólag a teljesítménye is egyre lentebb csúszik, így megnövekedett szerepkörre számíthat (főleg hogy Ertz könnyen lehet, hogy nem lesz a rosteren idénykezdésre). A megbízhatóságával már eddig sem voltak problémák, mindössze kettő labdát ejtett el a tavalyi szezonban, ami viszonylag sokat játszó tight endek között kiemelkedő. Már csak a blokkolását kell egy kicsit helyrepofozni és a liga top5 TE-je között fogjuk emlegetni a nevét. Mivel rajta kívül alig lesz már bizonyított játékos az elkapószekcióban, így azon sem szabad meglepődni, ha Hurts sokat fogja keresni a labdával.

Ki lehetne még?

Hurts karmesterré válásával az Eagles sokat és sokféleképpen futtathatja majd a labdát, ami egy sokszínű és eredményes támadójátékot eredményezhet. Ez kedvezhet a dinamikus Miles Sandersnek, aki sok option játéknál kaphatja meg a labdát, amikor a védők elmozdulnak Hurts megiramodásától tartva. 5.3 yardos playenkénti átlaga már tavaly is a hatodik legjobb volt a ligában, pedig a támadófal elég csapzott volt előtte és egy idő után a védelmek is készülhettek ellene.

Washington Football Team

Ki lehet a breakout játékos?

A Football Team védelme félelmetes volt tavaly és ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a védőfal szinte minden szembejövő ellenfelét dominálni tudta. Azonban nem jöhetett volna létre ez a teljesítmény, ha a hátsó alakzatban a beszállók nem teljesítenek olyan korrekten, ahogy tették. Kamren Curl a teljes ismeretlenségből találta magát a kezdőben és játszott 750 snapet, amelyek alatt mindössze 245 yardot és két touchdown elkapást engedett. A jó passzsiettetés megkönnyítette a dolgát, de keveset hibázott, mindössze hat elrontott szerelése volt a szezonban. Nem rossz teljesítmény egy újonctól, akit legtöbben nem is vártak a kezdőbe.

A védőfal ugyanaz maradt előtte, a corner sor még erősödött is, ő pedig egy évvel tapasztaltabb lett és már úgy futhat neki az évnek, hogy tudja, hogy kezdőként számolnak vele. Az atletikus képességeivel és igazából a játékolvasásaival sincs gond, így elérheti a stabil kezdő szintet.

Ki lehetne még?

Szintén ez a kategória Cole Holcomb is, aki abban nyújtott linebacker poszton kiemelkedőt, amit manapság nagyon szeretnek a védelmi koordinátorok. A passzvédekezése elsőrangú volt, a felé szálló labdák mindössze 68%-a lett elkapás, ami elsőre soknak tűnhet, de a kezdő linebackerek közül senki nem tud jobbat felmutatni. Ráadásul ha elkapták is mellette a disznóbőrt, akkor sem haladtak vele sokat, elkapás után mindössze 74 yardot engedett. Amin kicsit javítania kellene, az a futás elleni védekezés, mert bár nem volt szörnyű, azért be-becsúsztak elrontott szerelések, de a játék ezen aspektusát sokkal könnyebb helyre tenni, mint a gyenge coverage teljesítményt. Most kap egy első körös újoncot maga mellé, aki remélhetőleg fel tud nőni az elvárásokhoz és akkor tovább fejlődhet Holcomb játéka is.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!