Connect with us

Minden ami NFL

Breakout Players – NFC South

Jelentősen átalakulhatnak a csoport erőviszonyai jövőre, hiszen Brees visszavonult, a Panthers irányítót szerzett, a Falcons edzőket hozott, a Buccaneers pedig, hát ők ugyanolyan erősek maradtak. Ahhoz azonban, hogy a változások bekövetkezhessenek, kellenek berobbanó teljesítmények, én a következő játékosoktól várom ezt.

Atlanta Falcons

Ki lehet a breakout játékos?

A.J. Terrell első szezonja finoman fogalmazva sem sikerült a legjobbra. Ugyanakkor észre kell vennünk, hogy az újonc cornerek nagy többsége nem tündököl az első évében és Terrellnél sokkal többre tartott tehetségek is csúnyán megégtek. Ehhez képest Terrellnek voltak kifejezetten jó mérkőzései és pillanatai, amik alapján lehet reménykedni egy nagyobb javulásban. A labdaérzékét már az első évében megcsillogtatta, ugyan csak 1 interceptiont szedett, de további nyolc labdát sikerült leütnie, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Jobb teljesítményében azért is lehet bízni, mert a szezon egy szakaszán a Covid fertőzés is hátráltatta, ami legtöbb játékosra kifejezetten erősen hatott. Ezen kívül, ahogy az újonc cornereket szokás, úgy Terrellt is bőségesen támadták az irányítók, összesen 102 labda repült az irányába, ekkora terhelést pedig nem könnyű jól abszolválni, főleg ha olyan rutinos QB-k vannak a csoportban, mint Brady és Brees. Ráadásul tetézte a bajt, hogy az egész Falcons defense szedett-vedett volt, így nem volt biztos pont körülötte, aki felfele húzta volna a játékát. Mindezeken felül új védőkoordinátort is kap, Dean Pees egy rendkívül rutinos guru, aki alatt a fiatal játékosok hatalmas fejlődésen mehetnek keresztül.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Már az első említésre is Kyle Pitts nevét hoztam volna, de újoncként kicsit csalásnak éreztem. Ellenben nem lehet elmenni amellett, hogy mekkora tehetségnek tartja a szakma és mennyire ideális számára minden, hogy kiváló évet zárjon. A valaha volt legmagasabban draftolt tight endtől persze nem meglepetés, hogy sokat várunk, főleg hogy Pitts statisztikai lapjai valószínűleg ki fognak lőni. Arról már a draft szezon alatt sok szó esett, hogy ő szinte inkább egy elkapó és valószínűleg Atlantában is így fogják használni. Julio Jones távozásával pedig meg fogja kapni a megfelelő target számot is. Arthur Smith érkezése az egész Falcons támadójátékra pozitívan hathat még akkor is, ha Jones távozásával egy igazi klasszist kell pótolni. Calvin Ridley személyében megvan az új WR1 (szerintem ő már nem breakout, de még elképzelhető egy szintlépés), így Pittsszel karöltve egy kétfejű, fiatal szörny tornyosul majd az ellenfelek felé passzjátékban.

Carolina Panthers

Ki lehet a breakout játékos?

Rengeteg a fiatal a Panthers keretében, így sok mindenkiben lehetne bízni, én mégis egy meglepő névvel indítok. Sam Darnold szerintem keserű érzéseket hagyott sok mindenkiben, de felvillanásokra láttunk tőle szép dolgokat. A csapattársak és az edzők körülette pedig sosem voltak túl fényesek. Mindegyik szezonjában a snapjei több mint 35%-ában volt nyomás alatt és úgy szedett be legalább 30 sacket mindannyiszor, hogy 485-nél soha nem volt több dropbackje. Ezen kívül az elejtett labdákkal sem volt szerencséje, az átadásainak átlagosan a 8%-át elejtették a csapattársak. Ezek nem túl jó körülmények és akkor Adam Gase-ről még nem is beszéltünk.

A Panthersnél most egy sokkal minőségibb edzői gárda várja, a Matt Rhule-Joe Brady fémjelezte csapat az egyik legígéretesebb, lendületesebb fiatal edzői kar. A tavalyi év első felében Teddy Bridgewaterrel is csodát tettek, Darnoldban pedig legalább ennyi lehetőség rejlik. Ezenkívül a támadósor elég ütős körülötte, a liga legjobb futója, Christian McCaffrey segíti a munkáját, a labdáit pedig a D.J. Moore-Robby Anderson-Terrace Marshall trió várja.

Ki lehetne még?

A védelemben sok a tehetséges fiatal és a tavalyi év után mindenkinek van hova fejlődni. Derrick Brown tavalyelőtt nem véletlenül volt top10-es pick, a potenciál nagy a játékában. A tavalyi éve nem sikerült túl jól, de így is volt nyolc negatív yardos szerelése, amitől nem esünk hasra, de azzal rontott sokat a statlapján, hogy hiába tört át sokszor a backfieldre, végül ezeket nem tudta zsákolásra váltani. Most egy évvel idősebb és tapasztaltabb, nem csak ő, de az egész védelem, így tartós fejlődést várhatunk tőlük.

New Orleans Saints

Ki lehet a breakout játékos?

A Saints elvesztette legnagyobb vezérét, de ez egy dolgot jelenthet. Azt, hogy szokás szerint megint összezár a csapat és mindenki a legjobbját hozza. Marcus Davenport egyelőre hatalmas csalódás (a két első körös árcédulájához képest), de idén nagyobb tér nyílik előtte a bizonyításra. A tavalyi év meglepetésembere, Trey Hendrickson elhagyta a csapatot, így Cameron Jordan másik oldalán ő kaphatja a főszerepet.

Egyébként ha figyelembe vesszük, hogy sérülés miatt jelentős játékidőtől esett el, akkor nem volt annyira rossz már a tavalyi éve sem. 34 nyomásgyakorlása arányosan jobb is, mint Hendricksoné, a gond csak az, hogy sackekre ezeket nem sikerült váltani. Emellett futásvédekezésban is erős volt, alig volt elrontott szerelése, így már tényleg csak a sérüléseket kellene elkerülnie. Nem mellesleg ő most egy új szerződésért is játszhat, mert a csapat lehívta az ötödik éves opcióját, így egyelőre két év van hátra a kontraktusából.

Ki lehetne még?

Brees visszavonulásával a passzjáték valamelyest visszaeshet, de attól azért Winstonnal a fedélzeten sem kell félni, hogy elhal. Legfeljebb látványos mérkőzéseket láthatunk. Brees mellett Sanders is távozott, így a potenciális célpontok száma is megzuhant, ez pedig azt jelenti, hogy tér nyílik a fiatalok számára. Az egyik ilyen Adam Trautman, aki tavaly alig kapott lehetőséget, de idén sok targetre számíthat. A depth charton csupán Nick Vannett van mellette/előtte(?), így elég sokszor veheti célba irányítója. Az előző szezonban a felé szálló labdák 88%-át elkapta és 125.4-es passer ratinget generált az irányítójának, ami jelzés értékű milyen potenciál lehet benne.

Tampa Bay Buccaneers

Ki lehet a breakout játékos?

Így is bivalyerős a bajnok kerete, de ha az a néhány játékos megugorja a következő szintet, ami bennük van, akkor főleg félelmetesek lehetnek. Vita Vea már tavaly is berobbanhatott volna, de sajnálatos módon gyorsan megsérült. Amíg a pályán volt addig időarányosan ő szerezte a legtöbb nyomást csapaton belül és futás ellen is ellenállhatatlan volt. Nem csoda, hogy a Super Bowlra mennyire várta vissza a csapat.

Idén ha a sérülések elkerülik, akkor ott folytathatja, ahol abbahagyta. A védőfal egésze együtt maradt körülötte, így nem is fog annyi kettőzést kapni, mint normális esetben, így pedig meg fogja keseríteni az ellenfelek életét. Suh kiöregedőben van mellette, így alighanem a sajtó is fel fogja kapni a nevét.

Ki lehetne még?

Az egész secondaryt lehetne mondani, de én a sokak által lesajnált Sean Murphy-Buntingot néztem ki magamnak, mégpedig azért mert az ő idényében volt egy folyamatos fejlődés, ami talán a legkevesebb inkonzisztenciát tartalmazta. Az alapszakasz egy pontján még egyértelműen a csapat kerékkötője volt, aztán szép lassan fejlődni kezdett, egyre jobban találta meg a szerepét a védelemben és az év végén már volt egy-két kifejezetten jó mérkőzése is. Ez odáig fajult, hogy a playoffban ő volt egyenesen a legmegbízhatóbb cornere a csapatnak és a legnehezebb kihívókat is levette a pályáról. Slot cornerként egyre nagyobb és nagyobb nyomás helyezkedik rá, de úgy tűnik mentálisan is kész a következő fokozatra.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!