Connect with us

Hír

Dan Marino Bill Belichick ellen szurkol

Dan Marino az utóbbi 10-20 évben elég sokszor látta, hogy a “fiatalok” megdöntik a rekordjait. Van viszont egy olyan rekord a Dolphins-család kötelékében, amit nagyon szeretne, ha soha senki nem döntene meg. Ez pedig Don Shula főedzőként elért 328 győzelme (347 a rájátszással együtt).

Marino 17 évet töltött az NFL-ben, az első 13-at Shula kezei alatt, aki 1993-ban vette át a rekordot George Halastól, és tartja mai napig, most már egy évvel halála után is. Ennek megdöntésére Bill Belichicknek van a legnagyobb esélye, aki 280 alapszakasz-győzelemnél jár, 49-cel lemaradva Shula rekordjától (rájátszást is tekintve 36-tal van lemaradva a Patriots mestere). Belichicknek így még négy erős évre van szüksége a rekorddöntéshez.

Marino most is a Dolphinsnál dolgozik tanácsadóként, és beszélt arról is az ESPN-nek, hogy nagyon reméli, hogy Belichick soha nem dönti meg ezt a rekordot. Ezen kívül természetesen kitért Shulára is.

“Ő volt a legjobb, mindig gondoskodott rólam. Hihetetlen ember és főedző volt. Megtanította, hogyan legyek a közösség része, hogyan váljak vezérré, hogyan dolgozzak keményen. Zseni volt, hogy az első naptól elmondta, hogy azt szeretné, ha én lennék a kezdő irányító, úgyhogy gyorsan be kell tanuljak és nekem kell hívnom az edzőmeccseken és az edzéseken is a játékokat.

Ez több munkával jár, mintha az edző megmondaná, mit csináljunk. Előre kell gondolkodni, előre kell készülni rá. Mindig is úgy gondoltam, hogy ez különleges volt és valószínűleg más, mint amit a legtöbb ember csinál. Most persze sokkal nehezebb lenne ezt megcsinálni, de nagy nyomást helyezett rám, hogy gyorsan tanuljak.”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!