Connect with us

Hír

Úgy tűnik maradnak a Covid alatt bevezetett IR-szabályok

Tavaly az NFL és az NFLPA megállapodtak a Covid-járvány miatt bevezetett módosított szabályokról, amik a tervek szerint egy évre lettek volna érvényesek. A liga és a szakszervezet most újra tárgyalnak ezekről, és Tom Pelissero információi szerint minden jel arra mutat, hogy még egy évig érvényben maradnak a könnyítések.

A legfontosabb szabály talán az volt, hogy a sérültlista regulációit könnyítették. Korábban minimum nyolc hétre lehetett IR-re helyezni játékosokat és csak ketten jöhettek vissza onnan csapatonként, tavaly azonban csak három hét volt a kötelezően IR-en töltendő idő és bárhány játékost vissza lehetett hozni az aktív keretbe, nagyban megkönnyítve a csapatok rugalmasságát (sőt, a játékosok is örültek, mert kisebb sérülésekből is több idejük volt regenerálódni). Ezen és egyebeken kívül a gyakorlócsapatok mérete is megnőtt 10-ről 16 főre, ami szintén fontos volt a csapatok számára.

Nem teljesen ezekhez a beszélgetésekhez kapcsolódik, de érdemes szót ejteni arról is, hogy múlt héten az NFL és az NFLPA megállapodtak arról is, hogy hogyan legyenek a végső keretszűkítések. Ezek dátumai:

  • Augusztus 17: 90-ről 85 főre
  • Augusztus 24: 85-ről 80 főre
  • Augusztus 31: 80-ról 53 főre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!