Connect with us

Magyar foci

HFL: Veretlenül zárta az alapszakasz első körét a címvédő Enthroners

Óriási várakozás előzte meg a Budapest Wolves fehérvári vendégjátékat az Enthroners otthonában, ám ebben a szezonban nem először kaptunk más végeredményt, mint amilyenre előzetesen számítottunk. Az egyik oldalon sikerült limitálni a hibákat és tisztán futballozni, a másikon pedig nem működött szinte semmi a támadóknál, így zárult a 2021-es HFL első alapszakaszának utolsó mérkőzése.

Mindkét csapat nagy teherrel a vállán érezett meg a First Fieldre, hiszen a Koronázók eddig egyszer sem tudtak győzni a Wolves ellen, míg a vendégeknek életbevágóan fontos volt a győzelem, hogy ne csökkenjen minimálisra az esélyük a döntőbe jutáshoz, a saját kezükben tudják tartani a sorsukat. A tét tehát nagy volt, ami meg is látszott már az első pillanattól fogva, a támadójáték mindkét oldalon döcögött, eleinte egyik csapat sem tudott sem a földön, sem pedig a levegőben jó hatékonysággal haladni. A pontszerzés csendjét az Enthroners speciális csapategysége törte meg, miután Szakács Kristóf punt kísérletét Horváth Péter blokkolta, a labda pedig Jebrai Regan kezében landolt, aki meg sem állt vele a célterületig. Az extra pont kimaradt, amiről akkor azt hihettük, hogy a végelszámolásban döntő lehet.

De a Wolves nem tudta stabilizálni a támadásait, nem működött megfelelően az offense, nagyon meglátszott az egységen, hogy Kovács Istvánéknak az utolsó pillanatban kellett a támadófalat teljesen átszervezniük, új alapokra helyezniük. A ritmustalan Farkasokat pedig az sem segítette, hogy a touchdownt jegyző Regan MVP formában játszott, semmilyen módon nem tudták kivenni a játékból, ami kierőszakolt fumble-ökben is megmutatkozott. A mérkőzés második pontszerzése is a címvédők neve mellé került fel, de ezúttal a szisztematikusan, jól átgondoltan haladó támadósor volt az, amelyik megvillant és végül Erős Márk futott hatpontosával nőtt az Enthroners előnye 12 pontra. A kétpontosra nem mentek rá, az extra pedig ezúttal is kimaradt, így kaphatta vissza a támadás jogát a vendégcsapat.

Az offense sikertelensége tovább folytatódott a vendégek oldalán, Bencsics Márkot egy kimozgása után újfent Regan érte utol, aki a dobómozdulat közben úgy ütötte meg az irányítót, hogy a labda Zilai János kezében landolt, aki egészen az end zone-ig nyargalt vele, hogy három labdabirtoklásnyira növelje a Koronázók előnyét. A korábban tapasztaltaknak megfelelően, az extra ezúttal sem volt sikeres, 18-0 maradt az eredményjelzőn, ezzel az állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején érezhető volt, hogy az Enthroners egy sebességi fokozattal visszább kapcsolt a támadásokban, azt a konzervatív arcukat mutatták, amit a korábbi mérkőzéseken is, de mindez nem veszi el a Farkasok védelmének érdemeit, akik nagyon koncentráltan, összeszedetten és hatékonyan játszottak az egész találkozó során. Folyamatosan versenyben voltak az ellenfél támadóival, drive-ról drive-ra teremtették meg a lehetőséget, hogy az offense kényelmesebben dolgozhasson. Ki kell emelni, hogy több negatív yardos szerelést is jegyeztek, illetve az újonnan igazolt Jamaal Lane a levegőben el tudta lopni Erős passzát, de ebből a labdaszerzésből sem tudtak pontokat szerezni Bencsicsék.

A harmadik negyedben nem születtek pontok, a hazaiak égették az órát, a vendégek pedig a lépéskényszer súlyától méginkább csak megroppantak, ami tovább fokozta a támadók frusztráltságát. A Koronázóknál viszont megvolt az a fajta kényelem, amit megszoktak idén, így sikerült Erősnek idén ötödik alkalommal megtalálnia hat pontért Rashad Stillt, akire megint úgy dobta fel a labdát, hogy hiába volt rajta szoros védekezés, végül az elkapó tudta megszelidíteni azt. Ezúttal a hazaiak nem rúgást választottak, hanem rámentek a kétpontosra, ami sikeres is lett, Tóth Nándor jelentkezett elkapással a célterületen, így módosult az eredmény 26-0-ra.

Ez az állás a végső sípszóig nem is változott, a Koronázók a Cowbells után a Wolvest is lenullázták, így zárták veretlenül a HFL 2021-es alapszakaszát, és karnyújtásnyira kerültek attól, hogy újra a Hungarian Bowlba kerüljenek, megvédhessék címüket. A Farkasok ezzel a vereséggel pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültek, nekik már nincs lehetőségük hibázni, mindkét meccsüket meg kell nyerniük a döntőbe jutásért, de ez mind beláthatatlanul távolra kerülhet, ha a Győr Sharks a jövő héten az alapszakasz második felvonásának első mérkőzésén megveri az Enthroners. Ilyen számolgatások mellett fordulhatunk rá a következő körre, ahol az előzetes kiírás szerint június 12-én Győr Sharks-Fehérvár Enthroners mérkőzést rendeznek, a rákövetkező szombaton a Wolves fogadja majd a Cápákat, 26-án pedig a címvédők utaznak a fővárosba, hogy újra összemérjék erejüket Kovács István fiaival.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!