Connect with us

Történelem

10 alkalom, amikor irányító helyett más is kaphatta volna a Super Bowl MVP címet

Ha az alapszakasz MVP címről van szó, akkor íratlan szabály, hogy csak irányító kaphatja meg. Korábban még a futók is esélyesek voltak, de ma már ez nem jellemző. A Super Bowl MVP cím e tekintetben más. Ott egy meccsen nyújtott teljesítmény dönt, ezért a csapat többi játékosa számára is esély nyílik a cím megszerzésére. Az eddigi 55 Super Bowl alatt kapott már safety, elkapó, edge rusher, de még cornerback is MVP címet. Ugyanakkor a Super Bowl MVP listát mégiscsak az irányítók uralják, hiába nagyobb a szórás a posztok között. Ebben a cikkben összeszedtem 10 olyan alkalmat, amikor egy irányító kapta meg az MVP címet, de adott esetben kaphatta volna más is. A listát három részre bontottam, ugyanis nem minden esetben csak a díjat adók szűklátókörűsége volt az oka annak, hogy irányító kapta az MVP címet.

A. csoport: Mikor életed meccsét játszod… de az irányítód is.

Ebbe a csoportba azok az alkalmak kerültek be, ahol egy nem-irányító játékos olyan teljesítményt tett le az asztalra, hogy kérdés nélkül megkaphatta volna az MVP címet, de az irányító még nála is jobb volt. Ezek a játékosok hiába játszották életük meccsét, semmi esélyük nem volt a még náluk is jobb meccset záró irányítókkal szemben.

10. Super Bowl LI

Aki kapta: Tom Brady, QB
Aki még kaphatta volna: James White, RB

Ez a legfrissebb emlék, és valószínűleg mindenki emlékszik a meccsre, ahol a Patriots 25 pontos hátrányból fordított. Ebben a fordításban White volt az egyik legfontosabb szereplő, aki karrierje legjobb meccsét tudta maga mögött. Levegőben 114 yardot és 1 TD-t szerzett, földön pedig kétszer jutott be a célterületre, illetve még egy sikeres kétpontos is a nevéhez fűződik. Egymaga 20 pontot szerzett a Patriots 34 pontjából. Minden szempontból elég lett volna a teljesítménye az MVP címhez, ha Brady nem hozott volna még ennél is hihetetlenebb teljesítményt. A Patriots irányítója sorra döntötte meg a meccs során a rekordokat. Legtöbb passzkísérlet, legtöbb sikeres passz, legtöbb yard stb. Arról nem is beszélve, hogy mentálisan mennyit adott hozzá a fordításhoz. Senki nem szólt volna semmit, ha White kapja meg az MVP címet, de Bradytől sem lehet ezt elvitatni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!