Connect with us

Hír

Holdout és cserekérelem jöhet Xavien Howardnál?

Két napja írtunk róla, hogy a tavaly elit szezont produkáló Xavien Howard új szerződést akar magának úgy, hogy még négy év van hátra a jelenlegiből. Hasonlóra eddig nem nagyon volt példa az NFL-ben, valószínűleg a Dolphins sem fog rossz precedenst teremteni, ennek ellenére a hírek szerint Howard kész drasztikus lépéseket tenni.

Négy év van hátra a szerződéséből, de Xavien Howard máris fizetésemelést akar

Howard 2019-ben kapott egy 5 éves, 75,25 millió dolláros szerződést, ami akkor rekordnagyságú volt az új pénzt tekintve. Mivel volt egy éve hátra az újonc szerződéséből, így hat évre összesen 76,5 millió dollárért kötelezte el magát a Dolphinshoz. Ez már csak évi 12,5 millió dolláros átlag, de ez már csak így működik az NFL-ben, a piacon jó eséllyel hasonló összeget kapott volna tisztán. Ezzel együtt Howard elégedetlen a bérével (részben azért, mert a csapattársa, Byron Jones többet keres) és a Miami Heraldnál arra számítanak, hogy a corner nem fog megjelenni az edzőtáborban (azaz holdoutba kezd), és ha még így sem kap új szerződést, akkor cserét fog kérni.

Kezdjük ott, hogy Howardnak valamilyen szinten igaza van. Ha pocsékul játszott volna az elmúlt két évben, akkor a Dolphins vagy fizetéscsökkentésre kérte volna, vagy megpróbálja elcserélni. Ez ugyanakkor semmilyen szinten nem érinti a cornert, mivel az idei fizetése teljesen garantált, így bármi is történik, ő megkapja a pénzét. Ugyanakkor pont ezen okból kifolyólag jelenleg nincs különösebb oka pampogni, mivel a garantált alapfizetéséért minimum illene megdolgozni.

Pont az ilyen esetek miatt fontos egy szerződés megítélésében, hogy a játékos mennyi pénzt kap a kontraktus első három szezonjában, és hogy abból mennyi a garantált. Egy 4-5-6 éves szerződés is három év alatt szokott kifutni a garantált tartalmakból: vagyis ennyi ideig védett a játékos (legalábbis egy sztár), ennyi ideje van megszolgálni az új szerződését. Emiatt szinte kizárt, hogy a Dolphins 2022 előtt új szerződést adjon Howardnak, és a csere sem túl valószínű, ehhez a rossz precedenshez egyik franchise sem asszisztálna. Amennyiben a corner tényleg holdoutol vagy cserét kér, azzal nagyon csúnya öngólt lőne.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!