Connect with us

Hír

Holdout és cserekérelem jöhet Xavien Howardnál?

Két napja írtunk róla, hogy a tavaly elit szezont produkáló Xavien Howard új szerződést akar magának úgy, hogy még négy év van hátra a jelenlegiből. Hasonlóra eddig nem nagyon volt példa az NFL-ben, valószínűleg a Dolphins sem fog rossz precedenst teremteni, ennek ellenére a hírek szerint Howard kész drasztikus lépéseket tenni.

Négy év van hátra a szerződéséből, de Xavien Howard máris fizetésemelést akar

Howard 2019-ben kapott egy 5 éves, 75,25 millió dolláros szerződést, ami akkor rekordnagyságú volt az új pénzt tekintve. Mivel volt egy éve hátra az újonc szerződéséből, így hat évre összesen 76,5 millió dollárért kötelezte el magát a Dolphinshoz. Ez már csak évi 12,5 millió dolláros átlag, de ez már csak így működik az NFL-ben, a piacon jó eséllyel hasonló összeget kapott volna tisztán. Ezzel együtt Howard elégedetlen a bérével (részben azért, mert a csapattársa, Byron Jones többet keres) és a Miami Heraldnál arra számítanak, hogy a corner nem fog megjelenni az edzőtáborban (azaz holdoutba kezd), és ha még így sem kap új szerződést, akkor cserét fog kérni.

Kezdjük ott, hogy Howardnak valamilyen szinten igaza van. Ha pocsékul játszott volna az elmúlt két évben, akkor a Dolphins vagy fizetéscsökkentésre kérte volna, vagy megpróbálja elcserélni. Ez ugyanakkor semmilyen szinten nem érinti a cornert, mivel az idei fizetése teljesen garantált, így bármi is történik, ő megkapja a pénzét. Ugyanakkor pont ezen okból kifolyólag jelenleg nincs különösebb oka pampogni, mivel a garantált alapfizetéséért minimum illene megdolgozni.

Pont az ilyen esetek miatt fontos egy szerződés megítélésében, hogy a játékos mennyi pénzt kap a kontraktus első három szezonjában, és hogy abból mennyi a garantált. Egy 4-5-6 éves szerződés is három év alatt szokott kifutni a garantált tartalmakból: vagyis ennyi ideig védett a játékos (legalábbis egy sztár), ennyi ideje van megszolgálni az új szerződését. Emiatt szinte kizárt, hogy a Dolphins 2022 előtt új szerződést adjon Howardnak, és a csere sem túl valószínű, ehhez a rossz precedenshez egyik franchise sem asszisztálna. Amennyiben a corner tényleg holdoutol vagy cserét kér, azzal nagyon csúnya öngólt lőne.

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László Varga
László Varga
2021-06-18 06:53

A holdout szabályos lehetőség az NFL-ben, ki több pénzért, ki másért teszi. A játékos ilyenkor vállaja a azerződésszegés anyagi következményeit és kockáztat is. Általában nem a roster végén lévők élnek vele, hanem inkább az elit játékosok. Én ezt nem látom problémának,ez egy meccs a csapat és az elit játékos között.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  László Varga
2021-06-18 10:27

Nem a holdout intézményével van gond, hanem azzal, hogy mikor teszi ezt Howard.

László Varga
László Varga
Reply to  JackEasterby
2021-06-18 15:01

Körülnézett és rájött nem jó szerződést kötött a teljesítményéhez képest. Most jött rá, tehát most “zajong”, mi ebben a különös? Mire várjon? Jobbnak tartja Magát Byron-nál, ennyi.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  László Varga
2021-06-19 10:46

1.Hogyha nem lenne gond azzal a kijelentéssel “nem jó szerződést kötött a teljesítményéhez képest”, akkor is példa nélküli 3. év teljes garantálttal, hogy valaki 2.év után fizetés emelést kérjen.
2. Megkeresett 2 év alatt 27M-t, miközben volt egy elit, meg egy 5 meccsből álló nehezen értékelhető szezonja. Mire fel járna neki az emelés?

László Varga
László Varga
Reply to  JackEasterby
2021-06-19 12:33

Nézd, Én értem hogy szerinted nem jár Neki, Ő meg viszont úgy gondolja, hogy lehet, hogy nem jár, de jut, különben nem próbálkozna. :) Szerintem várjuk ki a végét!

Fetyke
Fetyke
Reply to  László Varga
2021-06-18 14:12

Én sem látom ezt problémának, amíg nem a kedvenc csapatomból holdoutol valaki több pénzért. :D

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2021-06-18 06:47

elkezdtem írni valamit, aztán sóhajtottam egyet inkább: gyökér.

d zoli
d zoli
2021-06-18 06:31

A tavalyi kicsit csalódás Tua után felpimpelték az O-t. Küldtek el veteránokat. Lett egy make or break hangulat. Nagy elvárások. Szép remények. Ebbe nagyon nem hiányzik egy sztár zajongása. Tehát az ő szempontjából most van itt az ideje a vezetőséget nyomás alá helyezni.

Paul Teleki
Paul Teleki
2021-06-18 09:14

Ha valaki így gondolkozik miért nem 1-2 évre ír alá, azt akkor évente kedvére alkudozhat.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  Paul Teleki
2021-06-18 10:22

én is ugyanígy vagyok, de meg tudom magyarázni. elé tettek egy 75M dolláros szerződést, erre nem fog nemet mondani senki, főleg nem egy corner, hiszen a legjobbakkal is megesik egy sérülés, formaingadozás, és ha pont 2 év alatt van ez, akkor utána sokkal kevesebbért tudna aláírni. és itt jutunk vissza az értetlenségemhez, hogy ezt a pénzt amit idén megkeres, akkor is megkapja ha gatya a teljesítménye, ráadásul utána is marad élő szerződése, ami nem teljesen garantált, de nem hiszem, hogy a jó cap helyzettel rendelkező dolphins elküldené, abban bízva, hogy visszatér a régi formájához, amire minden esély megvan, mert bizonyított már, hogy tehetséges.

Paul Teleki
Paul Teleki
Reply to  Fontos_Vidra
2021-06-18 13:49

Nyilván a rövid, és hosszú távú szerződéseknek is meg vannak az előnyeik, és hátrányaik, de bármelyiket is választja az ember ne csak a jogaim, hanem a kötelezettségeim részt is olvassa el.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  Paul Teleki
2021-06-18 15:27

egyetértek, csak magamnak is próbálom megmagyarázni.

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-06-18 16:12

1) Ennyire töketlenek a managerek a hosszútávú szerzödéseknél, hogy ne tegyenek bele valamilyen félidei egyezkedési klauzurát?
2) A holdout miatt nem megkapott pénz visszakerül a sapkába?

renningan
renningan
Reply to  Kopi3.14
2021-06-19 18:03

2. En ugy tudom, h igen.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x