Connect with us

Hír

Kyle Rudolph távozása ellenére nem fog nőni Irv Smith szerepe a Vikingsnál

Kyle Rudolph egy évtized után távozott idén Minnesotából, a legtöbben pedig úgy gondolták, hogy ez azt jelenti majd, hogy a 2019-es második körös Irv Smith veheti át a feladatait, mint első számú tight end, így nagyobb szerep hárulhat rá a Vikings támadósorában. Mike Zimmer főedző azonban most kicsit visszafogta ezt a lelkesedést és azt mondta, hogy nem fog nőni Smith szerepe, inkább Tyler Conkliné fog felnőni mellé, hogy kiegészítsék egymást.

“Őszintén, nem gondolom, hogy bármivel is nagyobb szerep jutna neki. Inkább Tylernek lesz nagyobb a szerepe. Irv mindig képes volt arra, amire, akár játszott Kyle, akár nem. Izgatottak vagyunk a két fiatal tight endünk miatt.”

– mondta Zimmer, via Sports Illustrated.

Tavaly, mikor Rudolph kiesett egy bokasérülés miatt az év végén, akkor ugyanakkora szerepet kapott a két tight end:

  • Smith: 203 snap, 20 target, 15 elkapás, 183 yard, 3 TD
  • Conklin: 202 snap, 23 target, 15 elkapás, 168 yard, 1 TD

Alapvetően Smith számít tehetségesebbnek, hiszen ő második körös játékos, Conklin pedig ötödik körös volt 2018-ban, de a jelek szerint meg fogják osztani a feladatokat egymás közt. A Vikings egyébként is nagyon szeret két tight endes felállásokkal operálni (közel 40 százalékban tavaly, ami a második legtöbb volt a ligában), szóval sokat lesznek együtt a pályán Dalvin Cook, Adam Thielen és Justin Jefferson mellett.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!