Connect with us

Hír

Minden stadionban ismét teltház lehet 2021-ben

Az Indianapolis Colts tulajdonosa, Jim Irsay tegnap bejelentette, hogy a csapat megkapta az engedélyt, a Lucas Oil Stadium teljes kapacitással működhet a 2021-es szezonban. A Colts volt az utolsó a sorban, ez pedig azt jelenti, hogy az összes NFL-stadionban lehetőség lesz a teltházra idén, ez már csak a vevőkön múlik (tehát semmilyen korlátozás nem lesz a nézők számára vonatkozóan).

Tavaly a koronavírus miatt helyenként egyáltalán nem voltak nézők a stadionokban, helyenként a szezon végére már limitált kapacitással lehetett működni, idén azonban visszaáll minden a régi kerékvágásba és nem a “műzajt” kell hallgatnunk a közvetítések során, hanem a közönség valódi morajlását. A játékosoknak persze nagyobb változás lesz, hol pozitív, hol negatív előjellel.

A szurkolók és csapatok mellett jó hír ez a fizetési sapkának is, hiszen így alaposan megnőnek majd a bevételek, ami magasabb fizetési plafont eredményez majd. Idén ugyebár lecsökkent $182,5 millióra, azt pedig már tudjuk, hogy jövőre nem mehet $208,2 millió fölé a plafon, ebben állapodott meg ugyanis az NFL és az NFLPA (tekintettel arra, hogy a tavalyi kiesést a sapkában nem egyben, hanem valamilyen szinten elosztva jelentették meg a következő évekre előre).

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Attila
Attila
2021-06-30 10:06

Azért nem veszek rá mérget, hogy a jags meg a brownsé tele lesz :D túl optimista a cím

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Attila
2021-06-30 10:22

Már a járvány előtt is óriási probléma volt a csapatok negyedénél/harmadánál, hogy legalább vállalható nézőszámok legyenek. A Browns éppenséggel nem tartozik ide, de Miami, Jacksonville, New York, Washington, Cincinnati, San Francisco, Chargers hazai meccseken idén is komoly gond lesz.

Zotya
Zotya
Reply to  JackEasterby
2021-07-01 07:11

Túlzónak tűnt a felsorolásod, ezért kíváncsiságból ránéztem a 2017-19-es számokra (Pro football reference). Mindössze 4 csapatnak nem lett meg egyik szezonban sem a (hazai) meccsenkénti 60 ezres átlaga: Raiders, Bucs, Bengals, Chargers, valamint 2018-ban a Coltsnak sem.

A New York-i tipp meg nagyon mellé ment, konkrétan a Jets és a Giants is top5-ös volt hazai nézőszámok tekintetében mindhárom szezonban :)

https://www.pro-football-reference.com/years/2019/attendance.htm

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Zotya
2021-07-01 17:02

Erről a 19-es szezon végén is folyt már vita, hogy mi az oka annak, hogy a mértékadó oldalak (ESPN, PFR) 90%-os nézőszámot simán beírnak miközben szemmel megállapítható az 50-60%-os nézőszám. Nézd meg például Daniék videóját a Packers@Giants meccsen 2019-ben. Az ESPN ott is simán ráírt 90%-ot. Persze azt mondják, hogy sokan nem ülnek le a helyükre és büféből nézik, aztán sokan a parkolóban olyan részegre isszák magukat, hogy nem mennek be a stadionba és a bérletesek fele a rossz mérlegkor ki se megy. Azért azt nehéz elhinni, hogy minden foghíjas meccsen ez lenne az igazság. :)

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  JackEasterby
2021-07-02 09:54

teljesen mindegy a tulajnak hogy bemegy-e az egyszeri néző a stadionba, ha meg van véve a jegy. persze sör meg merch kevesebb fogy így, de nem akkora veszteség.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Fontos_Vidra
2021-07-02 10:25

Anyagi szempontból valóban mindegy. Ami kérdéses, hogy ki az aki elhiszi, hogy az USA-ban 20-30 ezren vannak akik jegyet/bérletet váltanak a meccsre de nem mennek el?

Satya
Satya
Reply to  Attila
2021-06-30 13:57

Látszik, hogy nem sok Browns meccset láttál. Az utolsó “normális” évben konkrétan 100%-ra megtöltötték a szurkolók a hazai stadiont. De még a szégyenletes ’17-es szezonban is 87% felett volt a kihasználtság. Kevés helyen szeretik jobban a focit, mint Clevelandben.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2021-06-30 15:48

Most majd lesz egy nagyobb hype, hogy megint lehet meccsre menni. Kb az NFL lesz az utolsó, ahol megszűnik a limit. Kivéva, ha nem lesz egy negyedik hullám arrafele is. Bár lehet, hogy ez a demokrata vezetés esetén amerikaira nem hat.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x