Connect with us

Hír

Xavien Howard kitartóan ragaszkodik a fizetésemeléshez

Xavien Howard holdoutjáról írtunk a héten, hogy valamilyen szinten jogos lehet a fizetésemelési kérelme, de mégis nagyon pofátlan úgy, hogy még négy év van hátra a szerződéséből, ráadásul az idei éve teljesen garantált. A Dolphins cornerbackje azonban kitart amellett, hogy több pénzt akar, Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint hajthatatlan a helyzettel kapcsolatban.

Jackson azt jósolja egyébként, hogy amennyiben Howard nem kap fizetésemelést, akkor ez a holdout bőven belecsúszhat augusztusba, tehát az edzőtáborba és az előszezonba. Ha így lesz és nem csak fenyegetésről van szó, akkor napi 50 ezer dollár büntetésre számíthat a cornerback, amit az új CBA értelmében utólag nem is engedhet el a csapat, ezt biztosan ki kellene fizetnie a játékosnak (hacsak nem engedélyezik előre a távollétet, ami ebben az esetben meglepő lenne).

A Dolphins nyilván nem akar precedenst teremteni egy ilyen korai hosszabbítással, de Howardnak is joga van arra, hogy nem lép pályára és nem jelenik meg, nyilván a következmények figyelembe vételével. Valamilyen szinten hasonló a helyzet, mint Deshaun Watsonnál volt a jogi ügyei előtt, azaz az fog nyerni, aki “később pislog” ebben a farkasszemezésben. A kérdés így leginkább az, hogy kinek van nagyobb szüksége a másik által nyújtott szolgáltatásra.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2021-06-25 17:15

Akkor fölvetődött bennem egy kérdés. :) Ha Howard vagy Watson nem jelenik meg valamennyi napot (nem tudom pontosan, hogy mennyit) az edzőtáborban, akkor ugye tolódik a szerződésük, és jövőre is annyit keresnek majd mint idén (12 ill. 10,5 milliót). Eddig ez oké. Ha a játékosok a szezon kezdetére legalább papíron bejelentkeznek, hogy játszani szeretnének, akkor elvileg ezt a pénzt meg is kereshetik idén is és jövőre is. De!
Mi van akkor ha ez utóbbi esetben a csapat átalakítja a szerződésüket, úgy hogy amennyi pénzt csak lehet átalakít aláírási bónusszá, és csak a kötelező minimumot tartja meg alapfizetésként (ez az ő esetükben talán az 1 milliót sem éri el)? Akkor jövőre mennyit keresnek a játékosok? Az aláírási bónusszá alakított részt is meg kell kapniuk, vagy csak az alapfizu jár majd nekik 2022-re?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x