Connect with us

Hír

A Michigannél már lehet névvel ellátott mezeket venni, ezzel pedig pénzt keresnek a játékosok

Már közel három hete kereshetnek pénzt az egyetemi sportolók a nevük, image-ük alapján (NIL: Name, Image, Likeness), és elég sokan kötöttek már szponzorációs szerződést. Az új szabályozás kapcsán legjobban várt termék, egy egyetemi videojáték megérkezése még bőven odébb van, azonban a Michigannél most megoldották a mezeladásokból származó bevételeket, így mostantól lehet névvel és mezszámmal ellátott jersey-ket venni, és a profitból a játékosok is részesülnek.

Trükkös feladat volt ezt összehozni, ugyanis alapesetben az kellene egy ilyen dologhoz, hogy az egyetem és a játékosai kössenek szerződést, és ezzel a nyílt üzleti kapcsolattal a sulik nem igazán érezték magukat komfortosan. A Michigannél azonban az M Den nevű kiskereskedelmi cégnek van licence-e a termékekre, ők pedig megállapodtak a játékosokkal (már legalább 50-nel a jelenlegi keretből), így mostantól a webshopban lehet rendelni névvel és számmal ellátott mezeket.

Korábban úgy spekuláltak a szakértők, hogy ha ez majd valamikor megtörténik, akkor a játékosok körülbelül 6%-ot kaphatnak majd a nagykereskedelmi árból, ami a mez jellegét (vasalt vagy varrott betűk, számok) tekintve 3,6-5,4 dollárt jelentett volna mezenként. Az M Den viszont ennél többet akart adni a játékosoknak, és ugyan a pontos százalékot nem mondta el a tulajdonos, azt igen, hogy minden mez után legalább 10 dollárt kapnak a fiatalok.

Összehasonlításképp: ez kétszer annyi, mint amennyit az NFL-játékosok kapnak mezeladásonként.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!