Connect with us

Hír

A Packers továbbra is megszivathatja Rodgerst, ha az irányító visszavonul

Úgy tűnik, Aaron Rodgers mindössze egy Randall Cobbot kapott azért cserébe, hogy vállalta az idei szezont a Packersben. A PFT ugyanis több forrásra hivatkozva megerősítette Tom Pelissero riportját, mely szerint a Packersnek továbbra is joga van visszaperelni Aaron Rodgerstől 11,5 millió dollárnyi aláírási bónuszt 2022-ben, ha az irányító bármilyen okból visszavonul.

Rodgersnek jelenleg 19,1 millió dollárnyi aláírási bónusz van elkönyvelve 2022-re. Ebből 11,5 millió dollár az az aláírási bónusz, amit még 2018-ban kapott, amikor 4 évre 134 millió dollárért hosszabbított a csapattal. A maradék 7,6 millió az idei alapfizetésének az átalakítása.

A 7,6 millió dollárt természetesen nem lehet visszaperelni, hisz az konkrétan a játékos idei fizetésének csapatbarát lekönyvelése, amit Rodgers mindenképp megkeresett volna. A 11,5 milliót ugyanakkor vissza lehet – az aláírási bónusz jórészt ezért lett kitalálva, hogy a hosszú távú szerződést kötő játékosok ne vonulgassanak csak úgy vissza.

Eredetileg arról szóltak a hírek, hogy ezt a jogát feladta a csapat annak a megállapodásnak a részeként, amelynek köszönhetően az irányító visszatért. Ez azonban végül nem történt meg, így ha Rodgers jövőre bármilyen okból visszavonulna (például azért, hogy így kényszerítse ki a kivágását), akkor a Packers beperelheti, és pont ugyanúgy visszakövetelhető tőle azt aláírási bónuszát, mint tette azt a Lions Calvin Johnsonnal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!