Érdekességek

Big Ben lábtartása alapján megmondhatjuk a snap előtt, hogy futás vagy passz következik

Published on

Tavaly a Steelers futójátéka szörnyű volt, shotgunból indított játékok esetén a második legrosszabb EPA-t produkálta így a csapat és ligautolsó volt úgynevezett sikeres futásokban. Ennek okát lehet keresni és ez nyilván egy többtényezős egyenlet: hibás a támadófal, hibásak a futók, hibásak az edzők, és talán kissé meglepő módon hibás Ben Roethlisberger is. Egy TikTok felhasználó (Theo Ash) hívta fel arra a figyelmet, hogy attól függően, hogy Big Ben hogyan tartja a bal lábát, a snap előtt meg tudjuk mondani, hogy futás vagy passz következik.

@theoashnfl

Want to know if the Steelers are running or passing? Look at Big Ben’s feet #nfl #steelers #football #sports #browns #ravens #bigben #roethlisberger

♬ original sound – Theo Ash

Ha Big Ben bal sarka felemelkedik a snap előtt, akkor passzolni fog, ha pedig lent van a bal sarka, akkor futás következik. Doug Farrar (USA Today) is utánanézett ennek, több mint 100 snapet nézett meg a tavalyi és a tavalyelőtti szezonból, és mindig ez történt, tehát nem csak egy sérülésre adott reakcióról van szó, hanem valódi tendenciáról.

Itt egy játék a 2019-es szezon második fordulójából. Látható, hogy snap előtt Roethlisberger felemeli a bal sarkát, és utána passzjáték következik.

Ugyanazon a meccsen ennél a játéknál Big Ben nem emeli fel a sarkát, és futás lesz.

Ez már a 2020-as szezon első meccse, és ugyanúgy megfigyelhető ez a tendencia. Bal sarok fent, passz:

Bal sarok lent, futás:

Az is észrevehető, hogy futójátékoknál egy kicsit kifelé is fordítja a bal lábát Roethlisberger, talán a térdéről veszi el a súlyt ezzel.

Azt nem tudjuk, hogy a csapatok már tudták-e ezt idén és mekkora előnyük származott belőle, de most már biztosan rendelkezésükre áll ez az információ, és ezen változtatnia kell az irányítónak és a Steelers edzői stábjának, mert ez biztosan problémát jelent majd a továbbiakban.

6 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group