Connect with us

Hír

Nincs kegyelem sem a csapatnak, sem a játékosoknak, ha beüt a Covid-para

Az NFL vezetői azt szeretnék, ha minden játékos és edző be lenne oltva, elkerülve ezzel a tavalyihoz hasonló Covid-parákat, amikor többször át kellett alakítani a menetrendet, a Broncos pedig kénytelen volt egyszer irányító nélkül kiállni. Az oltás természetesen nem kötelező, de az, aki emiatt problémákat okoz a ligának, kíméletlenül meg lesz büntetve.

A liga tegnap küldte ki a memót a csapatoknak, hogy ki van zárva az alapszakasz meghosszabbítása, nem lesznek extra hetek az esetleg elmaradó meccsek pótlására. Sőt, amennyiben az adott csapatnál egy olyan játékos/edző okoz Covid-parát, aki nem volt beoltva, akkor egyszerűen game over:

  • a Covid-parás csapat automatikusan feladja a meccset, ami a rájátszás-rangsorlásban egy vereségnek felel meg (a másik csapat esetében természetesen győzelemmel ér fel az elhalasztott meccs)
  • a játékosok bukják a meccspénzüket (a vétlen csapat játékosai is, akik a törlés miatt nem léptek pályára),
  • a csapat is bukja a pénzét,
  • emellett a gárda hátrébb kerül nemcsak a waiver listán, de még a 2022-es drafton is (vagyis az a csapat, aki 8-9-es mérleggel zár, de feladott egy meccset, valójában 8-8-asnak számít).

Ezzel szemben az NFL mindent megtesz azért, hogy megrendezzék azokat a találkozókat, ahol a beoltott személyek adnak pozitív mintákat. Vajon hány kezdő fog csak azért repülni (például Cole Beasley), mert nem oltatja be magát?

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!