Connect with us

Hír

A Cardinalsnál szeretik kikérni Kyler Murray véleményét

Az idei holtszezon elég nagy része arról szólt, hogy egyes irányítók (Aaron Rodgers, Russell Wilson és részben Deshaun Watson) azt akarták elérni, hogy nagyobb beleszólásuk legyen a csapatot érintő dolgokba, kikérjék a véleményüket az őket is érintő kérdésekben.

Bradynek tavaly ehhez csapatot kellett váltania, Rodgersnek is elég sok erőfeszítésébe tellett ez (és nála azért még mindig nem teljesen megoldott a helyzet), azonban a harmadéves Kyler Murray-nek már most kikérik a véleményét a Cardinalsnál – mondta el Kliff Kingsbury a csapat hivatalos oldalán.

“Ezeknek a srácoknak legalább olyan jó érzékük van a játékosokhoz, az ő személyiségükhöz, a tehetségükhöz, mint bármelyikünknek, hiszen ők vannak ott a pályán velük és ők dolgoznak velük közvetlenül. Úgy gondolom, hogy ez sokat jelent. Steve-vel (Keim, a general manager) mindketten beszélünk Kylerrel a különböző játékosokról, legyenek azok elkapók vagy falemberek. Szeretjük ezt a beszélgetést, ad egy másik szempontot.”

Murray-t is megkérdezték a dologról:

“Kingsbury mester is irányítót játszott, szóval szerintem ő megérti. Szeretnéd, ha lenne beleszólásod a dolgokba, hogy kivel szeretnél játszani, mert a nap végén mi vagyunk ott a pályán. Látjuk minden nap, tudjuk ki jó és ki nem. De persze mi csak elmondjuk a véleményünket, aztán azt csinálnak vele, amit akarnak.”

Nem kizárt, hogy ideális helyzetben ennek valahogy így kellene működnie.

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2021-08-01 18:34

“Nem kizárt, hogy ideális helyzetben ennek valahogy így kellene működnie.”

Khhmmm! Az eredmények valahogy nem ezt támasztják alá. A Packers 2 főcsoport-döntőt játszott az elmúlt két szezonban, a Cards meg csak álmodozik egyelőre a PO-ról. :)

katonadani
Reply to  Fetyke
2021-08-01 19:58

és kizárólag ezen múlott a dolog :D

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  katonadani
2021-08-02 08:50

Fetyke indoklása nyilvánvalóan helytelen, mindazon által valószínűleg te is átestél a ló túloldalára az ideális helyzet kijelentéssel. Murray azért mégis csak 24 éves ami borzasztó fiatal ahhoz, hogy mondjuk az ő véleménye számítson egy játékos megítélésénél.

katonadani
Reply to  JackEasterby
2021-08-02 09:18

Ő a franchise qb, köré építed a csapatod, akkor ideális kikérni a véleményét, hogy kivel tud jól együtt játszani stb (pl elég fontos, hogy egy irányító megbízzon az elkapóiban, azt meg nem tudod helyette kitalálni, kiben tud megbízni, kiben nem). Ahogy amúgy ideális esetben az edző is kikéri a véleményét az irányítónak, hogy melyik játékoknál érzi magát komfortosabban, melyikeknél nem, stb. (hiszen nem érdemes olyan játékokat behívni, ahol az irányító nem bízik 100 százalékig akár magában, akár a játék helyes kialakulásában)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-08-02 15:23

“Ő a franchise qb, köré építed a csapatod, …”

Na látod! Már eleve ez nagy probléma Arizonában. Lassan a váltáson kellene elgondolkodni, nem pedig köré építeni bármit is…
Persze Rodgers messze más szint, tőle érdemes megkérdezni, hogy melyik elkapóval érzi jól magát. Murray még nagyon nem az a szint. SŐT!

katonadani
Reply to  Fetyke
2021-08-02 15:41

váltáson gondolkodni? :D ne már. egy liga első felébe tatozó irányítóról van szó (annak mondjuk a végefelé)
akkor Cousinst is le kell cserélni :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-08-02 20:36

Könyörgöm ne kezd! :D
Egyébként pedig kérdezd csak meg a többi Viking drukkert, hogy szerintük le kell e cserélni Kirköt . :D

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  katonadani
2021-08-02 11:09

“Ezeknek a srácoknak legalább olyan jó érzékük van a játékosokhoz, az ő személyiségükhöz, a tehetségükhöz”

Én arra utalok inkább, hogy egy csapattárs karakterének, személyiségének megítélését nem igazán tartom kívánatosnak egy 24 éves játékos részéről.

pritek
pritek
Reply to  JackEasterby
2021-08-02 15:34

Egyet ertek. Ahogy azzal is, hogy Kyler nem az a szint akinek otleteket kene osztogatnia egyelore. Ugyanakkor nem baj ha elhiszi, hogy van beleszolasa :)
Aztan meg ki tudja. Lehet jovvan jartunk volna ha tavaly ra hallgatunk es CeeDee-t valasztjuk az elso korben.
(nem, nincs semmi bajom Simmonsszal)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  pritek
2021-08-03 08:54

1.Kérdés meddig lehet átejteni azzal, hogy van beleszólása? :D
2. Lamb szerintem reach lett volna, még ha biztosabb választás is. Én inkább a 2 Tackle valamelyikét húznám így utólag. Az idén draftolt Mooretól én sokat várok.

pritek
pritek
Reply to  Fetyke
2021-08-02 15:29

Es szerinted ezt ugy kell ertelmezni, hogy amiota betette a labat a kapun ez igy van, tehat osszehasonlithato a Packers es a Cards elmult ket eve?

Antal Kovacs
Antal Kovacs
2021-08-02 08:54

“azt akarták elérni, hogy nagyobb beleszólásuk legyen a csapatot érintő dolgokba, kikérjék a véleményüket az őket is érintő kérdésekben” – már jópár cikkben volt ez feszegetve, de talán itt van helye, ha leírom a véleményemet. Ez a kettő dolog nem ugyanaz: beleszólás / vélemény kikérése.

A beleszólás az lenne, ha mondjuk megvétózhatna a QB egy szerződést, vagy ott lenne a tárgyalásokon amikor a szerződés részleteit egyeztetik, és kérné még plusz garantáltat a kiszemelt WR-nek. A vélemény kikérése pedig az, hogy megkérdezik, úgy egyátalán. Ez utóbbit minden normális edzőnek és GM-nek meg kéne tennie, hogy a döntéseit a lehető legjobb és legtöbb aspektust lefedő információkra alapozhassa. Aztán ezeket a véleményeket, forrásokat lehet súlyozni és dönteni.

ARod olyankra panaszkodott, hogy meg se kérdezték – ez hiba a vezetéstől szerintem. De olyanokat is lehetett hallni más QB-k kapcsán, hogy arra panaszkodik, hogy nem veszik figyelembe a véleményét. De ezt honnan tudja? Lehet figyelembe vették azt, hogy ő A-t akar, de e mellett lett a döntés mégis csak B, más aspektusok miatt. El kell fogadnia, mert nem az ő felelőssége, és ha panaszkodik, az is káros lehet mások munkáját figyelmbe véve.

Mert azért valljuk be, ha egy döntés nem jön be, amit egy QB “beleszólása alapján” hoztak meg, akkor egyetlen QB se fogja vállalni, hogy “bocsi, rosszul láttam, nem ezt kellett volna csinálni”. De ha bejön, akkor persze majd lenyilatkozza, hogy milyen jó GM ő valójában. Ezért érthető módon a GM-ek, akiknek ez tényleg a felelősségük, nem akarják, hogy beleszóljanak a döntésbe. De ha van eszük, figyelmbe veszik a játékosok véleményét. (nem csak a QB-ét!)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Antal Kovacs
2021-08-02 11:05

“ARod olyankra panaszkodott, hogy meg se kérdezték – ez hiba a vezetéstől szerintem.”
Ezt már Fetyke egyszer elmagyarázta logikusan. Ez pont azt mutatja, hogy ő beleszólást akar. Boldogabb lenne, ha megkérdeznék mindig és a véleményével ellenkező döntést hoznak? Aligha.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  JackEasterby
2021-08-02 12:15

“Ez pont azt mutatja, hogy ő beleszólást akar.” – ezt nem zárja ki az ,amit írtam, biztos volt olyan szituáció is, amikor többet akart sima megkérdezésnél. El is tudom hinni, hogy ez oka a problémáknak nála. (inkább azt kellett volna írnom, hogy “olyanokra IS panaszkodott”…)

“Boldogabb lenne, ha megkérdeznék mindig és a véleményével ellenkező döntést hoznak?” – hát ha mindig ellenkező döntést hoznak, akkor annak tényleg rossz üzenete van, és akkor valószínűleg a GM se hozza a legjobb döntéseket.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x