Connect with us

Hír

A gimis sztárirányító kihagyhatja végzős évét és egyből az egyetemre menne

Múlt hónapban végre engedélyezték, hogy az egyetemi sportolók pénzt kereshessenek a nevükből, image-ükből (ez a NIL, azaz Name, Image, Likeness), ami nagy változásokat indított el az NCAA-ben, és már át is gyűrűzik a gimnáziumok irányába. Quinn Ewers, az ország legjobb gimis játékosa ugyanis azon gondolkodik (és hajlik is afelé), hogy kihagyja a végzős évét a Southlake Carroll suliban és már idén beiratkozzon az Ohio State egyetemre, ahová szóban elköteleződött – írja a Yahoo Sports.

Ewers ötcsillagos, 0,9999-es értékelést kapott a 247sports.com recruiting oldaltól, ami megegyezik Trevor Lawrence korábbi értékelésével, tehát tényleg óriási tehetségnek számít a texasi srác. Az irányító állítólag már idén 1 millió dollárt kereshetne a NIL miatt, amit gimnazistaként még nem használhat ki. A szőke, retro hajviselettel rendelkező Ewersnek úgy van 83 ezer követője Instagramon, hogy csak 19-szer posztolt eddig.

Ahhoz, hogy már most ott hagyhassa a gimnáziumot, csak egy tárgyat kell teljesítenie (és ezt megteheti online is), szóval egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, hogy már most egyetemre menjen. Persze ehhez le kell mondania egy potenciális állami bajnoki címről. És igazából a pénzre sincs különös szüksége, a családja nem szűkölködik, azonban elmondásuk szerint itt az elvekről van szó (hogy Texasban a gimis sportolók nem kereshetnek pénzt).

Ha Ewers már idén úgy dönt, hogy beiratkozik az Ohio State-re, akkor az azzal is jár, hogy már 2024-ben profinak állhat, hiszen az NFL szabályai szerint legalább három évnek kell eltelnie a gimnázium óta, hogy valaki jelentkezhessen a draftra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!