Connect with us

Hír

A Lions visszaadta volna Calvin Johnson pénzét, de Megatron nemet mondott

Nagyon érdekes fordulatot vett a Lions-Megatron ügy. Az elkapót nemrég beiktatták a Híresség Csarnokába, a beszédében pedig ígéretéhez híven nem mondott köszönetet a Lionsnek. Mindez azért különös, mert a csapat már korábban felajánlotta neki, hogy visszafizeti az általa valamilyen szinten jogosan követelt 1,6 millió dollárt.

Amikor Megatron visszavonult, a régi rezsim visszaperelt tőle 1,6 millió dollárnyi aláírási bónuszt. A klasszis elkapó ezek után minden kapcsolatot megszakított a franchise-zal és máig ellenséges a viszony. A csapat új vezetése ugyanakkor ezen megpróbált javítani és a hírek szerint fel is ajánlott 1,6 millió dollárt az elkapónak a következő módon:

  • a követkő 3 évben kap évi 500 ezer dollárt 28 óra munkáért,
  • illetve a csapat elutal 100 ezer dollárt Johnson egyik alapítványának.

Magyarán az elkapónak kellett volna összesen 84 órát dolgoznia a következő három évben ahhoz, hogy visszakapja a pénzét. Természetes munka alatt azt kell érteni, hogy szép öltönyben elmegy pár rendezvényre, eszik-iszik és jól érzi magát, miközben próbálja nem szapulni a Lionst. Ebből a 84 órából ráadásul öt óra arra ment volna el, hogy személyesen nézze végig, ahogy a csapat visszavonultatja a 81-es mezszámát.

Johnson viszont azt akarja, hogy szimplán adják vissza a pénzét. A probléma ezzel az, hogy csak úgy senki nem utalhat át 1,6 millió dollárt valaki másnak. Legalább papíron úgy kell tűnnie, hogy az illető csinál valamit a pénzéért, még ha az csak két ceruza kihegyezése is. Persze lehetnek az eredeti ajánlatban valamilyen nyilvánosságra nem hozott kötelezettségek, de ha tényleg arról van szó, hogy az elkapó nem hajlandó még a legkisebb kompromisszumot sem bevállalni a pénzéért, akkor itt már nem a Lions jelenti a legfőbb akadályt.

15 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kiss Olivér
Kiss Olivér
2021-08-10 12:06

Neee mááár srácok! Azért nem olyan nehéz megérteni Calvin Johnson oldalát. Sőt… Mindenki döntse el magának, hogy mennyire viselkedett anno undorítóan, vagy okésan a Lions Megatronnal. De…Ha valaki undorítóan viselkedik veled, akár traumát okoz neked, majd később, amikor érdeke fűződik hozzá bocsánatot kér, akkor azért ne várjuk el az illetőtől, hogy megbocsásson.

Nagyon szélsőségesen Calvin esetétől függetlenül: valaki ellop tőled 10 millió forintot és kirúgat a munkából, majd pár évre rá, amikor te teljesen ki vagy égve azt mondja, hogy szükséged van rád és mindent visszaad centre, akkor szerintem te vagy a lúzer/jó szamaritánus, ha vigyorogva visszamész.

d zoli
d zoli
Reply to  Kiss Olivér
2021-08-10 14:29

Nem lehet, hogy aki a traumát okozta már nincs a csapatnál és az új vezetés már más emberekből áll? A cikkből én úgy olvasom.

renningan
renningan
Reply to  Kiss Olivér
2021-08-10 13:48

Azért ez messze nem így van. Itt nem nem volt trauma, nem volt semmilyen pénz ellopva, nem volt kirúgva senki, és Megatron sincs kiégve, illetve a Lionsnek sincs szüksége Johnsonra.

Az történt, hogy Megatron a saját döntéséből visszavonult (felmondott), amire a cég (Lions) azzal reagált valamilyen furcsa okból, hogy visszakér némi előre kifizetett, szerintük jogosulatlan pénzt (ahogy egyébként ez az egyik ismerősömmel is megtörtént nemrég, pedig ő egy magyar cégnél dolgozott – csak ő aztán nem fizette vissza, meg nyilván kisebb összegről volt szó). A Lionsnek el kellett volna engednie azt a költségvetés szempontjából minimális összeget, de nem tette. El is cserélhette volna az elkapót, vagy kivághatta volna, de nem tette. Ezek mind sok tekintetben unfair lépések voltak. De Megaktron keze sem volt megkötve, ha a szezon előtt bejelenti mondjuk a visszatérést, akkor jól kibaszott volna a Lionsszel és ezzel simán kikényszerítette volna az elcserélését/kivágását.

A csapat volt a gyökér, de itt szó sincs kisemmizésről vagy bármi hasonlóról. Ahogy Rodgers vagy Watson esetében sem csinált semmi szabálytalant vagy jogtalant a csapat, itt is azon lehet fennakadni (sok szempontból jogosan), hogy hogyan bánnak az alkalmazottakkal. De azért sem a Packers, sem a Texans, sem a Lions nem semmizett ki és nyomorított meg senkit.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Kiss Olivér
2021-08-10 12:33

A Lions-nak szerintem nem kifejezett érdeke jóban lenni vele (mármint nekik teljesen mindegy).
Szimplán egy gesztus, hogy rendezzék a felek a viszonyt.
A pénzt gyakorlatilag jogosan perelte vissza a Lions – nyilván nem erkölcsösen, de jogosan. HA (!!!) nem volt semmi extra kitétel a dologban, szerintem ez teljesen korrekt ajánlat. Haknizik egy keveset, puszi pacsi, öribari stb. 1,5 +0,1 m dollárért. Nyilván a Lionsnak annyi az érdeke a dologban, hogy jó fiú lesz, de szerintem az elmúlt 5 évben nem azért voltak szarok, mert erkölcstelenül viselkedtek vele..

Van olyan érzésem, hogy a játékosok nem kifejezetten értik, hogy a szerződésüket miért/mire kapják.. mindig jön a duma, hogy kiérdemelte, megszolgálta stb… azt kéne feldolgozniuk, hogy a fizetésüket a várható teljesítményük miatt kapják, nem a múltbéli cselekedeteikért.. ha kaptál 10 milliót 5 évre aláírási bónuszként, az egy kötelezettséget ró rád (kvázi 5 évre elkötelezed magad). Ha nem, akkor a pénz időarányos része a csapatot illeti, hiszen nem töltötted ki a szerződést (tehát nem vagy jogosult a hátralévő fizetésre –>szerződést szegtél)
Megatron se azért kapta a bónuszt amit már tett, hanem amit várhatóan tett volna.. és mivel nem tette meg, ezért a pénz a Lions-é…
Nyilván egy helyi legenda esetében eltekintenek a csapatok ettől mintegy kvázi hálapénz/végkielégítés.. a Lions nem tette meg (gondolom azért mert CJ nem 40 évesen akasztotta szögre a sisakot, hanem bedurcizott

Kiss Olivér
Kiss Olivér
Reply to  Sestertius
2021-08-10 13:40

Sok mindenben igazad van, de picit talán elbeszélünk egymás mellett, vagy részigazságokat mondtunk ki mindketten.

“A Lions-nak szerintem nem kifejezett érdeke jóban lenni vele. Szimplán egy gesztus, hogy rendezzék a felek a viszonyt.” – Profitál abból, ha van nyíltan Hall of Famer játékosa és klub legendája, akivel húzhat be támogatókat és szurkolókat egyaránt ez tény. Reputációs értéknövelés mai világban még többet számít. Tényleg igazad van abban, hogy nem tudhatjuk mi vezérli őket és igazából annyira nem is lényeges, mint az első hozzászólásomban kiemeltem. Számomra ez trivialitás, de nem tudok neked Lions számviteli könyveket felmutatni és totál felesleges lenne emiatt a téma miatt.

“A pénzt gyakorlatilag jogosan perelte vissza a Lions – nyilván nem erkölcsösen, de jogosan.” – Teljesen igazad van, ez magában nem teszi rossz fiúvá a Lionst, max zsugorivá, hogy ilyen kis pénzt követel vissza. Ennél sokkal frisebb szerződések 10

Kiss Olivér
Kiss Olivér
Reply to  Kiss Olivér
2021-08-10 13:42

Hopp, úgy látom vami bug az oldalban. Az odlal html kódnak értelmezte a hozzászólásom :D

Sestertius
Sestertius
Reply to  Kiss Olivér
2021-08-10 18:48

Ameddig el tudtam olvasni addig egyezett a véleményünk :D

frankovics.andras
frankovics.andras
2021-08-10 19:52

Van egy csapnivaló csapat, aki már legalább két korszakos tehetség karrierjét vágta gallyra. (khmm Axel Foley) Nem gondolnám, hogy van érv mellettük. Esélyük nem volt megtartani, elcserélni nem akarták, a visszavonulás miatt pedig lassan 10 éve visszapereltek 1,5 millát (kamat?), ami genyó volt. Ezek után gesztusoknál több kell, ha valaha is komolyabban szeretnének a játékos temető státuszból kijönni! Lehet itt a rezsimmel takarózni, de továbbra is ugyanaz a tulaj és tartok tőle, hogy a szűk kör ugyanaz ott fent.

Hyckerdev
Hyckerdev
2021-08-10 17:22

Pont a hétvégén kaptam egy Megatron mezt a gyűjteményembe

bjeela
bjeela
2021-08-10 15:40

Megatronnak nem kenyérre kell – gondolom én -, ezért szarik bele, hogy most kap 1,6 millát vagy se. Neki az elv a kérdés és mivel elvették a kedvét Detroitban, ezért addig nem ejti ki a franchise nevét, amíg nem rendezik a dolgot vele. A Lions meg jogosan kérte vissza a lét, de most tett egy gesztust, ami viszont nem kielégítő Megatronnak. Tehát mivel nem tudják rendezni, ezért ez itt a 22-es csapdája, mert Megatron nem enged. Nincsittsemmilátnivaló, oszojjunk kérem!

peter szabo
peter szabo
Reply to  bjeela
2021-08-10 18:11

Megatron jól is kijöhetne az egészből, kvázi mint 1 “hős”. Elfogadja a gesztust,de csak 100 ezret kér magának,a többit az alapítványoknak. Ebből látszana, hogy nem a pénz miatt “békül”. Én ezt csinálnám,de nem vagyunk 1formák,S ez nem baj. A visszavonultatott mez eladásaiból,(gondolom,pár cent leugrik darabonként), ismét lehetne dotálni a különböző szervezeteket, amiket Ő támogat. Na,ki lenne a faszagyerek…comment image

bjeela
bjeela
Reply to  peter szabo
2021-08-10 19:07

Mint mondottam nekem úgy tűnik Megatron nem akar békülni, ezért az egész tejjesen okafogyott. Azt a szar Big Kahuna hawaii burgert meg egye, aki akarja…

peter szabo
peter szabo
Reply to  bjeela
2021-08-10 21:12

A burger miatt a 👍.😁 nem találtam a faszagyerek filmből képet. Béna vagyok. Tudom hogy érted,de én nem. Rendben,van önérzet,büszkeség stb. De… Mindenféleképp jól jönne ki az egészből. Főleg Amerikában… Ellenben…Példa is lehetne,ne szarozz a legendáiddal, mert később mosakodhatsz.

bjeela
bjeela
Reply to  peter szabo
2021-08-11 06:10

Jelen állás szerint úgy fest, hogy a Lions jönne ki jobban a buliból, mert olyasmire kényszerítené Megatront, amit nem akar. Eddig a ficere tökéletesen megvolt azzal, hogy a Lions idióták gyülekezete – ez stimmel -, míg a szurkolókat dicsérte és az ő logikájában tökéletesen igaza van akkor, ha azt mondja, hogy egy franchise, ami egynagykalapszar sosem ér fel az ő szintjére, akkor meg mijaszarnak közösköggyön? Koszos 1,6 milláért? Hát egy frászt! Az imidzsének jobban áll majd, ha örihari van.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2021-08-11 21:14

Ezt:

“a követkő 3 évben kap évi 500 ezer dollárt 28 óra munkáért,
illetve a csapat elutal 100 ezer dollárt Johnson egyik alapítványának.”

szerintem ezt úgy kellett volna, hogy:

“- most elutalunk 1,6 millió dollárt arra a számlára, amire szeretnéd,
– a következő három évben kapsz évi xxx dollárt évi 28 óra munkáért,
– az xxx dollár tetszőleges része mehet az alapítványokba is.”

És akkor nem kerülne sokkal többe (xxx lehetne akár csak pár száz ezer, hogy le lehessen papírozni a “munkát”, de a “munka” ne legyen ellenértéke az ominózus 1,6 milliónak), de teljesítették volna amit Megatron kért…

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x