Connect with us

Hír

Az oltatlanok nem élvezhetik ki az alapszakasz előtti utolsó szabad hetet

Az NFL úgy csökkentette az előszezonmeccsek számát négyről háromra, hogy naptárilag a negyedik hetet tüntette el. Ez azt jelenti, hogy az utolsó preseason mérkőzés és az alapszakasz kezdete között két hét telik el, azaz a csapatoknak lesz egy mini bye weekjük augusztus végén, szeptember elején. Ennek a játékosok biztosan örülnek, azonban az oltatlanok kevésbé, ugyanis nem élvezhetik ki ennek minden előnyét.

Az NFL szabályzata szerint ugyanis annak, aki nincs beoltva, napi koronavírusteszten kell átesnie a csapat létesítményében. Tehát az oltatlanok kvázi nem hagyhatják el a várost, nem utazhatnak el rövid időre sem a mini bye week alatt, hiszen minden nap jelenésük lesz a csapatnál.

Ezzel kapcsolatban egy general manager azt mondta a PFT-nek, hogy szerinte a játékosoknak ez nem igazán esett még le. Szintén rossz hír számukra, hogy így lesz ez a megszokott szezon közbeni bye week során is: amennyiben addig nem oltatják be magukat, akkor is napi tesztelésen kell részt venniük, tehát nem utazhatnak el pihenni.

Ez persze Miamiban vagy Los Angelesben kisebb problémát jelent, mint Green Bayben vagy Minnesotában, de könnyen lehet, hogy ez az információ is rávesz pár játékost az oltakozásra. Hét közi adatok alapján egyébként hét csapatnál is 97 százalék felett van az oltottak aránya, ellenben öt gárdánál 88 százalék alatt, a legalacsonyabbnál pedig 74 százalék az arány.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!