Connect with us

Érdekességek

Ha akarná sem igazán tudná elcserélni Michael Thomast a Saints

A kapcsolat Michael Thomas és a Saints között közel sem felhőtlen, miután az elkapó három hónapig fel sem vette a telefont a csapatnak a rehabilitációja közben, ami oda vezetett, hogy csak későn műtötték meg a lábát, ami miatt ki kell hagynia a szezon elejét. Thomas megsértettnek érzi magát és szerinte az éremnek két oldala van, habár nem fejtette ki, mit is csinált a Saints rosszul. Feltehetőleg arról van szó, hogy tavaly a szezon közben nem akarták megműttetni a lábát, hátha egészséges tud maradni a rájátszásra, hogy megpróbáljanak utoljára gyűrűt nyerni Breesszel – legalábbis egy erről szóló tweetet lájkolt az elkapó.

A rossz viszony miatt pedig felvetődtek a pletykák, hogy a Saints akár el is cserélheti Thomast, például épp a Jaguarsnál trade blockra kerülő cornerbackért, CJ Hendersonért. Azonban erre elég kevés esély van, méghozzá a pénzügyek miatt.

A Saints elég sokat manőverezett a fizetési sapkában átalakításokkal, hogy beférjen a plafon alá. Thomas szerződésén is módosítottak, ráadásul tavaly és idén is (mindkét évben az alapfizetését alakították aláírási bónusszá, amit elosztottak öt évre a sapkában). Összesen $16,7 milliót tolt el a csapat a következő évekre, ami azt jelenti, hogy Thomas elcserélése összesen $31,6 millió halott pénzt hagyna maga után – $8,9 milliót idén és $22,7 milliót jövőre. Idén ez még nem okozna problémát, jövőre viszont már enélkül is negatívban van a csapat, így pedig körülbelül $56 millióval lépné túl a lehetséges keretet. Persze a Saintsnek ez gyerekjáték, idén $100 millió feletti deficitet sikerült eltüntetni, de franchise irányító nélkül nem lehet ezt sokáig csinálni.

A másik probléma, hogy ha elcserélnék, akkor egy év játékért fizettek volna ki neki $43,1 milliót. Az elkapóval 2019-ben, utolsó újonc szerződéses évében hosszabbítottak, így ha úgy nézzük, akkor csak tavaly lépett életbe az új szerződése, és már kifizettek neki ennyit. Ez azt is jelentené, hogy elkapásonként bő 1 millió dollárt fizettek ki Thomasnak és elkapott yardonként közel 100 ezer dollárt – írja Ari Meirov.

Persze be lehet nyelni ezt a békát, de azért keveseknek van meg hozzá a gyomruk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!