Connect with us

Hír

Hatodik körös picket adott a Steelers Schobertért, a Jaguars állja a fizetése felét

A Steelers pár napja cserélt a linebacker Joe Schobertért, mostanra pedig kiderültek a részletek is az ellenértékről és arról, hogy a Jaguars mennyit áll a játékos fizetéséből.

A Steelers egy 2022-es hatodik körös draft cetlit küld Jacksonville-be, így már nem lesz 4-5-6. körös pickje sem a jövő évi börzén. A Jaguars pedig $3,65 milliót áll Schobert fizetéséből, ami épp a fele az idei gázsijának (alapfizetés plusz meccsenkénti roster bónuszok). Ez azt jelenti egyébként, hogy a Jags egy évnyi (közepes) játékért $18,15 milliót fizetett ki a linebackernek.

Schobertet a Browns választotta ki a 2016-os NFL Draft negyedik körében, 2017-ben vezette a ligát tackle-ökben, akkor Pro Bowler lett, egy évvel később pedig a PFF értékelése szerint karrierje legjobb évét hozta és a második legjobb LB volt a ligában abban a szezonban. Azóta viszont közel sem került ehhez a jó teljesítményhez, ellenben a tackle-öket tavaly is szállította a Jaguarsban (141), emellett három interceptiont is szerzett, amiből egyet TD-re hordott vissza.

A Steelersnél egyébként komolyan számolnak vele, ugyanis elmondása szerint ő fogja megkapni a zöld pöttyöt a sisakjára, tehát ő fogja kommunikálni a játékhívásokat a csapattársaknak, emellett ő lesz a kezdő középső linebacker és dime felállásoknál is ő lesz az egyetlen LB a pályán. Ez abból a szempontból érdekes, hogy így a két évvel ezelőtti első körös Devin Bushnak jut majd kevesebb játékidő.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!