Connect with us

Hír

Lehetetlen lesz a DB-k dolga külső futásoknál és screeneknél egy új szabály miatt

Nem csak a taunting szabálytól hangos az NFL-közösség a hétvégi játékvezetés kapcsán, hanem egy eddig kevesebb figyelmet kapó másik szabálymódosítás miatt is. Az NFL ugyanis idén kiterjesztette a csípő alatti blokkok elleni előírását, méghozzá úgy, hogy mostantól szabálytalan lesz akár támadóktól, akár védőktől minden csípő alatti blokk az úgynevezett tight end boxon kívül. A tight end boxot így kell elképzelni, a line of scrimmage-től előre és hátra 5-5 yard, illetve a tackle-öktől kifelé 2-2 yard.

Erre az új szabályra láthattuk az első példát most az előszezonban, amikor a 49ers támadófalembere, Corbin Kaufusi indult el egy jobb szélre tartó futásnál blokkolni, majd a Chiefs safetyje, Will Parks megpróbálta alacsonyan kikerülni, hogy megcsinálja a szerelést. Kapott rá egy sárga zászlót és egy ezzel járó 15 yardos büntetést.

Felvetődhet a kérdés, hogy mit is kellene csinálnia egy defensive backnek, ha jön felé egy támadófalember. Megpróbálhatja felvenni a falembert és erőből lenyomni, de hát erre vajmi kevés esélye van a súlykülönbség miatt. Megpróbálhatja érintés nélkül kikerülni, de úgy leginkább kiveszi magát a játékból és a futó simán elmegy a falembere mögött. Eddig megpróbálhatta alacsonyan kivenni a játékból a támadófalembert és úgy szerelni a futót, mostantól azonban ezt 15 yardos büntetéssel sújtják, tehát ez sem opció, így pedig kifogyott a lehetőségekből.

Jó kérdés, hogy mit tudnak erre kitalálni az edzők és a játékosok, mert jelenleg úgy néz ki, hogy az új szabály nagyban megkönnyíti majd a szélső futások és a screenek megjátszását a támadók szempontjából.

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
elnök
elnök
2021-08-16 08:29

hát akkor Raheem Mostert fantasy 1/1

Sestertius
Sestertius
2021-08-16 07:51

ez azért is vicces, mert a fenti esetben nem is blokkolni akart, csak bebújni alatta.. sőt mi több még csípő fölött is… itt gyakorlatilag csak elhasalt, az OT meg átesett rajta..
Nem is tudom teljesen ezt értelmezni.. egy szélső futásnál a DB nem akar blokkolni.. ő el akar menni mellette.. a támadó akarja blokkolni..

peter szabo
peter szabo
2021-08-16 16:50

Hát ugorja át a szentem a hegyomlást,ne alatta akarjon átbújni. Magasugró edzőt keresünk,koszt,kvártély, kiemelkedő fizetés, szakmai megbecsülés, család(verő)barát környezet, ingyen gatorade,előrejutási lehetőség… Céges repülő. 😁

robroy
robroy
2021-08-16 14:29

Lassan nézhetetlen lesz a kedvenc sportunk, aztán jöhetnek majd a régi idők focija nézése ha az ember rendes focit akar nézni.

Fetyke
Fetyke
2021-08-16 11:31

És pont most kellett Kubiaknak visszavonulnia… Remélhetőleg átadta a fiának a playbookját. :D

Ödönke
Ödönke
2021-08-16 10:53

Playoffban be se fújják majd, jövőre meg kiveszik. Ballagjunk tovább!

Tizenkettes
Tizenkettes
2021-08-16 10:52

Szerintem nem túl jó a szóhasználat. A támadók azok, akik blokkolni akarják az ellenfél védőit. A védő szerelni akar, nem blokkolni. Ahogyan a támadók sem szerelni akarják a védőket… Ettől még ez a szabály egy ökörség. Kíváncsi lennék egyébként, hogy ki volt az az állat, aki ezt feldobta, és hogy miként nem látták meg benne a döntéshozók a logikátlanságot.

DividedByZ3r0
DividedByZ3r0
2021-08-16 18:08

Az ilyen módosításokat a tulajdonosok jelentős többségének el kell fogadnia, nem?
Amúgy mi volt az indoklás?
Tipp: óvni akarják a drága WR-eket, illetve a sok medvepuszit beszednek arrafelé a játékosok, amik az adott helyzetben nem biztos, hogy komolynak tűnik, de napokig tarthat mire elmúlik.

peter szabo
peter szabo
2021-08-16 22:17

Amúgy megint a bírók lesznek a kutyák. Mert mi van ha a játékos csak elcsúszik,beesik a másik alá… Ugyan döntsd már el mi a helyzet…befújod hülye vagy,ha nem, akkor is… A bíróknak nincs szakszervezete, esetleg beleszólása a baromságok elkerülése végett??? 🙃

pritek
pritek
2021-08-17 10:18

Es akkor Kliff konnyes szemmel levette a polcrol a 2019es playbookot es lefujta rola a port.

Gábor Horvath
Gábor Horvath
2021-08-17 15:23

Tehat ha jol ertem, ha a blokkolo guard/tackle be tudja maga ala nyomni (es atesni rajta) az erkezo db/safty/lb-t (ami a sulykulonbseg miatt sima ugy), akkor az automatikusan 15 yard? Siman 5-600 yardos meccsek lesznek itt.. A jo kulso futok fantasy ara iszonyatosan felment ezennel.. :D

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x