Connect with us

Hír

Hét német város is érdeklődik NFL-meccs rendezése iránt

Idén az NFL bejelentette, hogy a jövőben Németországban is szeretne mérkőzéseket rendezni, ami nekünk európai szurkolóknak mindenképp örvendetes hír. A Sky Sports információi szerint pedig hét város is érdeklődését fejezte ki aziránt, hogy NFL-meccset rendezzen.

A londoni Sports Consultancy cég van megbízva a partnerek keresésével, és ugyan a hét várost nem árulták el, azt a Sky Sports megtudta, hogy München biztosan közöttük van, azonban a főváros Berlin nincsen egy helyi törvényi korlátozás miatt. Hamburg érdeklődne, de túl rövidnek tartja az időt, ami alatt fel kellene készülni, hiszen az NFL 2022-től már Németországba vinne legalább egy találkozót, és 2025-ig terveznek majd legalább a kiválasztott partnervárossal.

A konzultációs cég szeptember elejéig várja az ajánlatokat, és utána igyekeznek megtalálni a legmegfelelőbb partnert a liga számára.

Németországban 1990 és 1994 között öt előszezonmeccset rendeztek meg, illetve öt csapatot adtak az NFL Europe-ba, ami 2007-ben bomlott fel. Ha a legnagyobb stadionokat keressük, akkor a dortmundi Westfalenstadion az első 81.365 fős befogadóképességgel, majd a müncheni Allianz Arena a második 75 ezer fővel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!