Connect with us

Összefoglaló

Kire kaptuk fel a fejünket? – Előszezon, 1. hét – 2. rész

Amilyen sokat vártunk az idei első focidömpingre, olyan gyorsan véget is ért az előszezon első fordulója. Az első két nap öt mérkőzéséről már írtunk szombaton, most pedig érkezik az utóbbi két nap 11 találkozójának összefoglalója, arra fókuszálva, hogy kinek a teljesítményére kaptuk fel a fejünket.

Miami Dolphins

Nem kerülhető ki Tua Tagovailoa teljesítménye, aki a tavalyi csalódást keltő újonc szezon után elég jól mozgott. Egyrészt sokkal természetesebbek voltak a passzai, de a két leginkább fontos dolog, hogy magabiztosnak tűnt, ha érkezett a nyomás sem hozott rossz döntést, illetve hogy hosszabb átadásokkal is próbálkozott. Rajta kívül a kezdő tight end Mike Gesicki is dicsérhető, aki nem sokat játszott, de ez idő alatt is összehozott egy 50 yardos játékot, ahol megmutatta, hogy mennyi elkapás utáni yard van benne, illetve milyen jól bújik ki a szerelések alól.

 

Chicago Bears

Justin Fields már főleg a tartalékok ellen kapott lehetőséget, de ez idő alatt is láthattuk, hogy elsősorban mit várhatunk tőle. Mint tiszta zsebirányító elég vegyes napot fogott ki, nem minden passza volt tökéletes és sokat is hezitált, de amikor improvizálni kellett, futtából passzolni, akkor szép dolgokat láthattunk tőle. Ezen kívül használta a lábait is, ha érezte, hogy van tere megfutni a first downt vagy a TD-t, akkor meg is tette. Rajta kívül itt is egy tight endet, Jessie Jamest lehet megemlíteni, aki nem csak TD-nél volt üresen, de többször is megtalálta a tiszta területeket. A védelemből pedig a veterán Alec Ogletree-ről lehet beszélni, aki bár az elején nagyon benézte Gesicki játékát, utána már ott volt a pálya minden szegletében és magabiztosan csinált negatív yardos szereléseket is.

 

Denver Broncos

Az NFL legkiélezettebb irányítócsatájában ha döntés nem is született, de Drew Lock egy minimális előnyhöz jutott azzal, hogy a Vikings B/C csapata ellen viszonylag jól játszott. Sokkal élesebbnek és gyorsabbnak tűnt, mint a tavalyi évben és bár volt pár túldobása, aránylag ültek a hosszabb passzai is. Persze nyomás nélkül könnyű, de ettől függetlenül biztató volt. Rajta kívül két elkapó is remekelt, az egyik K.J. Hamler, aki két hosszabb átadást, köztük egy 80 yardos touchdownt húzott le, illetve a tavalyi gyakorlócsapatos Trinity Benson, aki két TD elkapással vétette észre magát. Előbbinek a sebességével kapcsolatban soha nem voltak kételyeink és úgy tűnik végre profitálhat abból, hogy két elkapó is van előtte a depth charton, akik elviszik a figyelmet. A védőoldalról, az elsőkörös újoncról, Patrick Surtainról lehet beszélni, aki limitált játékideje alatt is begyűjtött egy picksixet és egy fontos leütött labdát. Abszolút úgy látszik, hogy bejön neki Fangio rendszere

Minnesota Vikings

Vikings oldalról egyrészt pozitívan kiemelni nagyon nehéz bárkit is, másrészt itt már tényleg szinte a harmadik csapatos játékosok voltak fenn a pályán (33 játékost pihentettek). Akit mindenképpen meg kell említeni az A.J. Rose, aki talán egyedüliként valóban kihasználta az előtte lévők hiányát és 100 yardig jutott 4-es átlag mellett. Balszerencséje, hogy a Vikings backfield így is telitett, így tényleg a rosterhelyért harcol. A védőoldalról senki nem lógott ki nagyon felfelé, de Patrick Jonesnak voltak jobb pillanatai, többször sikerült átjutnia a falon, de nem volt elég gyors nagy játékokhoz. Szintén megmutatta, hogy nem egysíkú siettető, több mozdulattal próbálta megverni az ellenfelét, ami nem mindig jött össze, de az effort mindenképpen dicsérhető.

New Orleans Saints

Az elkapókat sújtó sérülés hullámból Marqeuz Callaway jött ki győztesen, aki nem csak egészséges, de jól is mozgott az első előszezon meccsen. Három elkapásból 61 yardot szedett össze, de több ízben volt üresen és vitt el védőket is a többiek elől. A védőoldalon két magasan draftolt játékos Marcus Davenport és Zack Baun remekelt, előbbi sok siettetésért volt felelős, igaz végül csak kétszer ütötte meg az irányítót, de többször is elkapkodott döntésbe kergette. Utóbbi pedig sokoldalúságát mutatta be azzal, hogy blitzelt, coverage-be ment, futást állított meg, egyszóval ott volt mindenhol.

Baltimore Ravens

Patrick Queen a bántóan rossz újonc éve után sokkal frissebbnek és rugalmasabbnak tűnt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy leadott pár kilót. A Saints ellen kevesebbszer veszett el coverage-ben és jobban ott tudott lenni lábon, mint azt eddig láttuk tőle. A Hollók backfieldje elég telített és most a negyedik számú futó Ty’son Williams is remekelt, aki nem csak éles irányváltásaival, de passzjátékban betöltött szerepével is ki tudott tűnni. Egy főleg a védelmekről szóló mérkőzésen szorgoskodott össze a 64 scrimmage yardot.

Jacksonville Jaguars

Trevor Lawrence játéka talán nem volt olyan figyelemfelkeltő mint Fields vagy Lance szereplése, de konzisztens játékot mutatott, egy-két szebb szűk helyre bedobott labdával. Mögötte érdekes módon nagyobb csata zajlik, amiből egyelőre inkább Beathard áll nyerésre Minshew ellen. A védelemben három fiatal is többet játszott, Andre Cisco biztató volt, a napokban cserepletykákkal hírbe hozott C.J. Henderson pedig talán a nap legjobb védője volt. Ritkán maradt le emberéről és két szép leütött labdával is jelentkezett.

 

Cleveland Browns

A nap abszolút sztárja Jeremiah-Owosu Koromoah volt, aki a többiekhez képest másik sebességben közlekedett. Több ízben is jól olvasta a játékot és nagyon jó ütemérzékről is mutatott tanúbizonyságot. Ezeket megkoronázta egy sackkel és egy majdnem blokkolt punttal is. Támadóoldalon Donovan Peoples-Jones játszott jól. Összehozott pár nagyobb játékot és megmutatta, hogy képes bravúrelkapásokra is. Ezen kívül néhány 50-50 labdánál harcosságából és kezei erejéből is jól vizsgázott.

Kansas City Chiefs

A legtöbb biztató jel talán a támadófalból jött, a teljesen felforgatott fal, amíg nagyjából együtt a pályán volt, addig makulátlan maradt, különösen talán Lucas Niang dicsérhető, aki nem feltétlen saját posztján játszik, de egyelőre elég természetesen mozog. Újabb fegyverrel gyarapodik Mahomes tárháza, ugyanis Jerrick McKinnon elég dinamikusan mozgott és abszolút two-way fegyverként mutatkozott be, aki jól lép ki elkapásokhoz is.

San Francisco 49ers

Trey Lance vegyes napot fogott ki, a hatalmas TD átadása mellett többször sokat hezitált és volt interceptiont érő átadása is. Ellenben abban az egy játékban megmutatta, hogy milyen karereje van és milyen természetességgel játssza meg a nagy játékokat. Ezen kívül sokan azt hiányolták, hogy nem használja a lábait, amiben azt is bele kell érteni, hogy nem csak design futásokat nem láttunk tőle, de ha lehetősége volt, akkor sem akart/tudott futni. A hosszú TD másik résztvevőjét, Trent Sherfieldet is lehet dicsérni, aki ezen az elkapáson kívül is jól játszott, könnyedén bejöhet a harmadik számú helyre.

 

Cincinnati Bengals

A nap sztárja Joseph Ossai volt, aki folyamatosan megverte embereit, pedig állt fel a tavaly nagyon jól teljesítő Tristan Wirfs ellen is. Többek között egy kierőszakolt fumble, két negatív yardos szerelés fűződik a nevéhez, illetve egy siettetés, aminek interception lett a vége. Jól mozgott még az újonc futó Chris Evans is, aki futásból 25, elkapásból 33 yardot hozott. Mindegy volt neki, hogy külső futás vagy a tackle-ök között, mindből kihozott extra yardokat a játékból és elkapásoknál is jól vitézkedett.

Tampa Bay Buccaneers

A Buccaneers összeségében nem remekelt, főleg ami az offense-t illeti, de Ke’Shawn Vaughn ez alól kivétel. Amíg az egész csapat összesen 1 yardot termelt a földön, ő egymaga 27-et köztük egy TD-vel és végre passzjátéknál is megbízható volt, két first downt is ő dolgozott ki. Még így is volt egy csúnyább dropja, de tavalyhoz képest nagyot fejlődött.

Green Bay Packers

Jordan Love nem villogott, de összeségében nem vétett nagy hibát és ez biztató volt közel két év mérkőzés nélküli időszak után. Természetesnek tűnt a zsebben és a pálya közepére kiosztott két nagyobb passzt is. Rajta kívül Devin Funchess élt a lehetőséggel, aki hat elkapásból 70 yardot hozott. Neki is két év kihagyás után ez nem rossz teljesítmény. A védelemből Vernon Scott szilárdította meg a helyét, pár magabiztos szereléssel és két nagyobb ütéssel, meg egy leütött labdával. A harmadik számú safety versenyben abszolút előnye van.

 

Houston Texans

Az újonc Davis Mills közepesen szerepelt, nem csinált nagy hibát, de hiányoztak a nagy játékok is a teljesítményéből. Alapvetően voltak jobb és rosszabb periódusai, nyomás alatt például látszottak a rookie hibák nála. Legbiztosabb pontja a veterán Chris Conley volt, aki többször könnyedén szakadt el, nem volt dropja és szoros őrizet mellett is szép labdákat húzott le.

New York Giants

Főleg a B csapat játszott, a támadófalból azonban páran kaptak pár snap bizonyítási lehetőséget. A fal belseje egészen jól nézett ki, szépen nyitották Corey Clement előtt az utat. Különösen Will Hernandezt lehet dicsérni, aki úgy tűnik jó erőben van, de ruganyosságából sem veszített sokat. Ne feledkezzünk meg az osztrák Sandro Platzgummerről sem, akinek volt egy 48 yardos megiramodása.

New York Jets

Zach Wilson talán a legkevesebb hibával játszó újonc irányító volt, ellenben nagyon keveset volt pályán. Ami biztató volt ezen 10 snap alatt is, hogy elég magabiztosnak tűnik, aki jól mozog a zsebben is. Rajta kívül Denzel Mims igyekezett bizonyítani, akiről elég rossz hírek érkeztek a camp alatt, de most jobb napot fogott ki és volt több szép elszakadása is, ha ez yardokban nem is mutatkozott feltétlenül.

 

Las Vegas Raiders

A felforgatott támadófal viszonylag jól nézett ki, főleg futásblokkolásban tűntek stabilnak. A védelemből Clelin Ferrell hozott két sacket a meccsen, de főleg a cseresor ellen vitézkedett, továbbra is darabos a mozgása, de legalább ezúttal hatékony volt. Jobban játszott Darius Philon, akinél viszont az eredményesség maradt el, de robbanékony volt és nagy kedvvel játszott.

Seattle Seahawks

DeeJay Dallas impresszív volt, a fiatal futó dinamikusan mozgott a hosszú TD elkapása pedig egy szép játék volt, jó meglátással a futó részéről. Nagyon labdabiztosnak tűnnek a kezei és gyorsan is mozog labdával a kezében. A védelemben a tavalyi ötödik körös defensive end Alton Robinson villantotta meg tudását több alkalommal is: a QB hitjéből interception lett és futás ellen is több szép játékot mutatott be.

Los Angeles Rams

A Rams 38 játékost nem játszatott a meccsen, ami a legtöbb volt az előszezon első körében, szóval nehéz értékelni a látottakat. A 2018-as hetedik körös Justin Lawler az utóbbi két évet sérülések miatt kihagyta, idén viszont jó eséllyel pályázik negyedik számú pass rushernek, most is volt pár jó siettetése és negatív yardos szerelése is.

Los Angeles Chargers

A harmadik körös újonc elkapó Josh Palmer jól mutatkozott be, a legtöbb elkapást és elkapott yardot regisztrálta a csapatból (6/36, abból négy elkapás az első drive-ban), az edzőtábori hírekkel együtt jó újonc szezon várható tőle. Skill playereknél maradva a tavalyi hatodik körös futó, Larry Rountree hívta még fel magára a figyelmet két 25 yardos futásával, a viszonylag telített backfielden próbál magának játékidőt kicsikarni a szezonra.

Indianapolis Colts

A két backupirányító egyaránt mutatott szép dolgokat, Jacob Eason stabilabb volt, de nem mutatott sok extrát, míg Sam Ehlinger inkonzisztens volt, de benne van a Fitzpatrick a játékában. Előbbi azért így is elrejtett négy darab hosszú átadást is és többnyire pontos volt, aminek két pontszerző drive lett a vége.

Carolina Panthers

Az újonc Terrace Marshall rögtön megmutatta, hogy miért az egyik legjobb útvonalfutó az idei classban, könnyedén játszotta üresre magát, majd nyargalt a labdával 60 yardot (az XFL-t is megjárt csereirányító PJ Walker is jól mutatott). A védelemből Marquis Haynes hívta fel magára a figyelmet többek közt egy strip-sackkel.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
2021-08-16 19:06

A szerkesztő társaknak nehéz lesz úgy győzködni a publikumot, hogy szegény Tua nem is egy nagy rakás guanó, aki egyébként „átlagos újonc szezont hozott le”, ha itt meg kerek perec le van írva, hogy de az.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Staten Island
2021-08-17 05:36

“ a tavalyi csalódást keltő újonc szezon” ez egyenlo a rakas szarral? 🧐 sztem h csalodas volt az egyertelmu. De ebben bőven benne volt a nagy elvárás is, nem csak a teljesítménye

Staten Island
Staten Island
Reply to  Leonidasz007
2021-08-17 08:27

Furcsálltam, hogy most ez az „új” narratíva. Eddig azt láttam itt, hogy a többi szerkesztő nem kis melót tett abba, hogy amikor a dühödt plebs jött minden szarnak elhordani és meglincselni a srácot mert nem volt olyan jó, mint Hörbi, akkor mértékletességre, türelemre intsenek és kiálljanak mellette. Ezek után az ilyen szavak újfent olaj a tűzre. De akkor ezek szerint más a véleményetek. Lehet nincs jelentősége, 4-6 hét múlva okosabbak leszünk vele kapcsolatban.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x